USA ar putea eticheta Taiwanul ca un manipulator de monedă

A.P.
Internaţional / 11 martie 2021

USA ar putea eticheta Taiwanul ca un manipulator de monedă

Guvernatorul băncii centrale din Taiwan, Yang Chin-long, a declarat joi că Statele Unite ar eticheta insula drept un manipulator de monedă, deoarece a îndeplinit deja cele trei criterii principale ale Washingtonului pentru luarea unei asemenea decizii, potrivit Reuters.

Yang, răspunzând întrebărilor parlamentarului, a adăugat că, dacă se va întâmpla acest lucru, nu ar exista niciun dezavantaj imediat pentru Taiwan şi nu s-ar aştepta să fie supuşi măsurilor din "Secţiunea 301" care ar putea duce la tarife.

Yang a spus că este importantă comunicarea cu Statele Unite despre motivele valutei puternice a Taiwanului, despre politica de relaxare cantitativă şi efectele disputei Chinei-SUA care au stimulat exporturile de tehnologie din Taiwan.

Câştigul de anul trecut al dolarului taiwanez de 5,6% faţă de dolarul verde a continuat să crească în acest an în urma exporturilor în plină expansiune şi a unei economii care revine.

"Dolarul american a fost recent puternic, iar cursul de schimb al dolarului din Taiwan a fost aproape de echilibru. Acesta este un fenomen bun ", a spus el.

Banca centrală din Taiwan a anunţat miercuri o creştere importantă a cheltuielilor sale de intervenţie valutară anul trecut, ceea ce ar putea pune insula în vizorul Washingtonului pentru a fi etichetată ca manipulator.

Taiwanul a atins acum trei dintre criteriile pe care le foloseşte Washingtonul pentru a eticheta o ţară ca manipulator de monedă, inclusiv cât a cheltuit pentru intervenţia valutară în 2020.

Excedentul comercial al Taiwanului cu Statele Unite a atins 29,9 miliarde de dolari în 2020, potrivit datelor oficiale, cu aproape 7 miliarde de dolari mai mult decât în ​​2019, în timp ce surplusul de cont curent de anul trecut a fost de aproximativ 11% din PIB. Ambele depăşesc cu o marjă largă criteriile Washingtonului pentru etichetarea unei ţări ca manipulator de monedă.

Economia din Taiwan axată pe tehnologie a beneficiat de cererea globală de laptopuri, tablete şi alte echipamente pentru a sprijini munca la domiciliu în timpul pandemiei COVID-19.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb