Usitall anunţă oprirea negocierilor cu autorităţile locale din România

F. A.
Comunicate de presă / 6 decembrie 2012

Compania suedeză Usitall a purtat, în ultimii doi ani, numeroase discuţii şi negocieri cu autorităţi locale din mai multe municipii în vederea construirii în ţara noastră a unor centrale termice în cogenerare, arată un comunicat de presă remis redacţiei. Usitall, în calitate de dezvoltator al proiectelor, ar fi asigurat integral finanţarea, principalele beneficii pentru comunităţile locale fiind producţia de energie termică la costuri minime şi eliminarea gunoiului municipal.

Mattias Philipsson, CEO Usitall, a declarat că: "Deşi România are o strategie naţională de gestionare a deşeurilor şi obiective clare impuse de Uniunea Europeană care presupun mai multe ţinte intermediare, precum cele legate de închiderea gropilor de gunoi neconforme normelor de mediu, nu există încă un plan de implementare a acestei strategii care să se bucure de susţinerea şi de voinţa întregii clase politice".

Tehnologia Usitall ar fi rezolvat două probleme cu care se confruntă municipalităţile din România: cea a asigurării căldurii, a apei calde şi a energiei electrice la preţuri competitive, precum şi eliminarea deşeurilor menajere în condiţii de siguranţă şi cu impact minim asupra mediului înconjurător, arată acelaşi comunicat de presă.

Pentru a stimula investiţiile străine la nivel local în acest domeniu, oficialii Usitall consideră că autorităţile ar trebui să atribuie în totalitate municipalităţilor puterea de a decide referitor la modalitatea de exploatare a deşeurilor municipale, aşa cum se întâmplă în toate celelalte state europene.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb