Fitch confirmă ratingul Bucureştiului la "BBB minus"

S.B.
Macroeconomie / 12 octombrie

Fitch confirmă ratingul Bucureştiului la "BBB minus"

Fitch Ratings a confirmat vineri ratingurile pe termen lung în valută şi monedă locală ale Bucureştiului la "BBB minus", cu perspectivă stabilă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară, potrivit Agerpres.

Confirmarea reflectă opinia nemodificată a Fitch conform căreia pe termen mediu performanţa operaţională a oraşului şi nivelul datoriei vor rămâne în linie cu alte oraşe care au sustenabilitatea datoriei de categorie "aa", în pofida presiunilor asupra bugetului de pe urma inflaţiei încă ridicate şi a implementării unui plan ambiţios de investiţii.

Profilul individual de credit (SCP) al Bucureştiului este evaluat la "a", reflectând o combinaţie între un profil de risc "mediu" şi un profil financiar "aa". Ratingurile pe termen lung ale Bucureştiului sunt limitate de ratingul suveran al României ("BBB minus" / perspectivă stabilă) şi plafonat la "BBB minus", se arată în comunicat.

Bucureştiul este expus la risc de refinanţare deoarece 2,200 miliarde de lei din datoria sa trebuie rambursată într-o singură tranşă la maturitate (54% din datoria directă la 30 iunie 2024). Există patru obligaţiuni (de 555 milioane de lei fiecare), care au scadenţa în 2025, 2028, 2030 şi 2032. Restul datoriei oraşului are o structură de amortizare. Bucureştiul nu are datorii pe termen scurt şi are un acces recunoscut pe piaţa datoriilor, apreciază Fitch.

Bucureştiul este capitala României, cu o populaţie de aproximativ 2,2 milioane locuitori. Este responsabil pentru mai mult de 30% din economia ţării şi nivelul bogăţiei pe plan local este de aproape trei ori media naţională.

Fitch consideră că o revizuire în creştere a ratingurilor suverane ar putea duce la o îmbunătăţire a calificativelor Bucureştiului.

Principalii factori care ar putea conduce la înrăutăţirea ratingului: o revizuire în scădere a ratingurilor suverane, sau o revizuire în scădere cu mai multe trepte a profilului individual de credit sub "bbb minus", care ar putea fi determinat de o deteriorare materială a nivelului datoriei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb