USR anunţă că europarlamentarii săi au votat în favoarea aderării la Schengen

V.G.
Politică / 18 octombrie 2022

Sursă Foto: Facebook - Vlad Gheorghe

Sursă Foto: Facebook - Vlad Gheorghe

Uniunea Salvaţi România transmite că toţi europarlamentarii săi au votat în favoarea rezoluţiei prin care se cere urgentarea procedurilor pentru intrarea României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen, potrivit Agerpres.

"Tocmai s-a votat în Parlamentul European rezoluţia care cere Consiliului Europei ca România şi Bulgaria să fie primite în Schengen. Toţi europarlamentarii USR au votat pentru adoptarea rezoluţiei. Din cei 639 de europarlamentari prezenţi în sală, au fost înregistrate 547 de voturi pentru această rezoluţie, ceea ce înseamnă că România şi Bulgaria au o susţinere covârşitoare pentru a face următorul pas. Parlamentul European a decis: locul României este în Schengen", transmite USR.

Europarlamentarul Vlad Marius Botoş a declarat că eforturile diplomatice "trebuie să fie accentuate în acest moment, deoarece sunt îndeplinite condiţiile pentru aderare, dar ne ţine în loc un singur partid, din familia EPP, din Ţările de Jos".

"Spaţiul Schengen înseamnă lipsa frontierelor interne în Uniunea Europeană, ceea ce ar duce la o fluidizare a traficului dintre România şi întreg spaţiul Uniunii Europene. La ora actuală, ne ţine în loc un singur partid, din familia EPP, din Ţările de Jos, tocmai de aceea consider că eforturile diplomatice trebuie să fie accentuate în acest moment. România îndeplineşte toate condiţiile pentru intrarea în Schengen. Sigur, avem multe reforme de făcut, avem multe lucruri de reparat, mai ales în justiţie, dar în ce priveşte condiţiile pentru aderare la Spaţiul Schengen, acestea sunt îndeplinite în întregime", a afirmat Botoş.

La rândul său, europarlamentarul Vlad Gheorghe a remarcat un "vot covârşitor" în Parlamentul European pentru intrarea României în Schengen, precum şi faptul că opţiunea a fost salutată cu aplauze.

"Votul a fost salutat cu aplauze şi este cel mai puternic mesaj pe care cei votaţi de europenii din statele membre îl trimit către politicienii din guvernele naţionale. Nu există scuze pentru ca vreun stat membru să mai blocheze accesul României şi Bulgariei în Schengen, iar votul de astăzi ar trebui să le dea de gândit tuturor celor care încă mai cred că în ciuda îndeplinirii condiţiilor de aderare încă din 2011 românii trebuie să mai stea pe la cozi la graniţe. Sunt 49 de voturi împotriva intrării României şi Bulgariei în Schengen şi 43 de abţineri", a scris acesta, pe Facebook.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. politica externa a tarii o povara prea grea,

    ptr. acest domn  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb