Vaccinarea angajaţilor - condiţie pentru reluarea activităţii HoReCa la parametrii optimi

G.M.
Ziarul BURSA #Companii / 21 aprilie 2021

Activitatea în domeniul HoReCa şi în turism s-ar putea redeschide la parametri optimi înainte de 1 iunie, a afirmat, ieri, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România (CNIPMMR), după întâlnirea pe care organizaţiile patronale au avut-o la Palatul Victoria cu premierul Florin Cîţu.

"Noi am cerut ca această bornă de 1 iunie, în ceea ce priveşte deschiderea operatorilor economici, să fie adusă mult mai aproape, pentru că nu putem vorbi de o susţinere a mediului de afaceri dacă nu deschidem economia. (...) În opinia noastră ar trebui deja după Paşte să se deschidă restaurantele, hotelurile, aceste sectoare care sunt închise şi fiecare operator economic să poată să spună «dacă te-ai vaccinat putem să avem un grad de deschidere de chiar 100%, dacă toţi sunt vaccinaţi». Rămâne la latitudinea fiecărui operator, dar nu poţi să pui condiţii de a primi sau a nu primi, însă aici e interesul tuturor şi al consumatorilor, dar şi al operatorilor economici", a declarat Florin Jianu.

Preşedintele CNIPMMR a afirmat că poate să înceapă vaccinarea pe scară largă a angajaţilor din domeniul HoReCa, mai ales că şi premierul a cerut implicarea mediului de afaceri în acest demers şi există şi Instrucţiunea nr. 132 din 12 aprilie 2021 a Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Sars-Cov 2, document care le permite operatorilor economici să organizeze acţiunea de vaccinare în sediile proprii sau în parteneriat cu alte centre de vaccinare.

Referitor la acest aspect, premierul Florin Cîţu a precizat după întâlnirea cu reprezentanţii antreprenorilor că pot fi modificate criteriile în anumite sectoare de activitate în funcţie de rata persoanelor vaccinate. Şeful Guvernului a menţionat că pentru eliminarea unor restricţii este necesar ca tot personalul să fie vaccinat. Astfel, conform declaraţiilor lui Florin Cîţu, vom avea restaurante deschise la orice rată de infectare dacă există suficiente persoane vaccinate.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. E o prostie, o dovadă de obediență față de stăpânire din partea HORECA, care nu va elimina posibilitatea închiderii pe viitor a restaurantelor in mod la fel de fascist și de totalitar cum au fost închise în prezent. Justificari și motive se vor găsi întotdeauna.

    ca turist recomand patronilor sa nu care cumva sa isi oblige angajatii sa se vaccineze!

    e imoral si neetic si voi evita acele restaurante si hoteluri de care aflu ca nu si-au tratat bine si corect angajatii !  

    sa fie clar asta!  

    nu mai putem continua in Romania ca si cum ar fi un fel de Zimbabwe !  

    E nevoie de calitate, inclusiv in viata angajatilor!  

    Nici un angajat din Horeca sa nu fie pbligat la nimic. 

     

    Si daca e obligat sa se adreseze Justitiei = va castiga 101% !

    Să nu se vaccineze e dreptul lor...

    Dar o să stea acasă nemâncați.

    Nu am chef să plătesc și să fiu contaminat 

    1. conditionarea accesului la munca si la un venit de un vaccin nu e conform legilor din Romania si tratatelor la care Romania a aderat (constitutia Romaniei , Conventia de la Oviedo).

      in plus e aplicabila si legislatia anti-hartuire la locul de munca. 

      eu voi merge doar in hoteluri / restaurante care isi respecta angajatii si nu ii obliga sa se vaccineze.  

      fii om inainte de a fi disperat de paroxismul sanitar.  

      angajatii din Horeca nu sunt sclavii tai dupa cum banii tai nu te fac stapanul lor!

      om rau ce esti!  

      Omulache ilogic.... tu, in pandemie, stand acasa si comandand mancare online, ai fi putut fi infectat de mii de ori pana acum. Muncitorii din catering care fac mancare, pot fi obligati sa poarte masca atunci cand o impacheteaza. Asa fac si chelnerii astazi. Sunt obligati sa poarte masca. Nu chelnerii infecteaza ci musterii se infecteaza intre ei. Ori daca deschizi HORECA indiferent de rata de infectare, infectia va creste.

    Injectarea cu ser nu este obligatorie si nici mancatul la restaurant. Noi nu ne injectam pentru restaurante si pentru companii , daca patronii nu isi mai permit activitatea sa le inchida ce atata filozofie....Libertatea este sfanta....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb