Vaccinarea obligatorie a piloţilor, o ameninţare gravă pentru siguranţa zborurilor comerciale

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Companii / 3 iunie 2022

Vaccinarea obligatorie a piloţilor, o ameninţare gravă pentru siguranţa zborurilor comerciale
Călin Rechea

Numărul zborurilor anulate a înregistrat o creştere alarmantă în ultima perioadă, după cum arată ştirile din presa europeană şi americană. Situaţia dramatică din Marea Britanie este de mai multe zile pe prima pagină în Daily Mail, care descrie experienţa familiilor blocate în aeroporturi peste 24 de ore.

Acesta este rezultatul unui deficit de personal fără precedent, care se manifestă mai ales la nivelul piloţilor.

Fenomenul este descris şi explicat de o organizaţie recent formată, Global Aviation Advocacy Coalition (GAAC), ai cărei membri sunt profesionişti din sectorul aviaţiei civile şi din sectorul medical.

În prima declaraţie de presă, "Commercial aviation and pilot vaccine injury", se arată că introducerea mandatelor de vaccinare anti-Covid a condus la demisii pe scară largă în rândul piloţilor care au refuzat vaccinarea.

GAAC scrie că pregătirea piloţilor le permite să analizeze cu atenţie mediul în care acţionează, să evalueze corespunzător riscurile şi să aplice şi metode de reducere a acestora.

"Pentru mulţi piloţi, pregătirea şi analiza diferenţială a riscului a condus la îngrijorări şi concluzii negative legate de compatibilitatea vaccinării anti-Covid cu sănătatea şi siguranţa zborului", se arată în documentul disponibil pe site-ul organizaţiei, gaacoalition.substack.com.

Pe lângă faptul că mulţi piloţi nu au fost de acord cu "cerinţele arbitrare incluse în mandatele de vaccinare", aceştia au mai subliniat şi riscurile generate de "întrebările fără răspuns, viteza nejustificată şi presiunile din spatele procesului de vaccinare".

Piloţii au cerut recomandări din partea autorităţilor care reglementează aviaţia civilă şi au constatat un fenomen extraordinar de grav, respectiv că "majoritatea autorităţilor au ignorat în mod activ propriile recomandări împotriva administrării unor medicamente sau tratamente medicale experimentale la nivelul echipajelor de zbor".

Odată cu introducerea mandatelor, mulţi piloţi s-au vaccinat doar pentru că erau singurii sau principalii susţinători ai familiilor şi nu îşi puteau pierde veniturile, iar mulţi au ales să demisioneze.

"Astfel s-a aranjat scena pentru ceea ce vedem acum: un peisaj care ar trebui să îngrijoreze masiv atât companiile aeriene cât şi publicul călător", se mai arată în documentul de la GAAC.

Autorii dar şi ceilalţi membrii ai organizaţiilor afiliate GAAC susţin că află zilnic despre noi cazuri ale piloţilor cu probleme majore de sănătate apărute după administrarea vaccinurilor, cum ar fi probleme vasculare, cheaguri de sânge, probleme neurologice şi de auz.

Toate aceste probleme de sănătate au condus la pierderea licenţei de zbor pentru piloţii la care s-au manifestat, iar redobîndirea licenţei este improbabilă.

Dincolo de tragediile personale ale piloţilor care şi-au pierdut licenţele de zbor, GAAC subliniază un alt aspect deosebit de grav: mulţi piloţi vaccinaţi continuă să piloteze avioane pe rutele comerciale, deşi prezintă o serie de simptome care ar trebui investigate, iar astfel s-a ajuns la "un hazard al factorului uman fără precedent".

Din păcate, se pare că nu există nicăieri avertismente adresate pasagerilor în aeroporturi, în care să se precizeze că echipajul este vaccinat anti-Covid şi poate suferi un accident vascular cerebral simultan sau să manifeste alte condiţii care pot lăsa avionul fără piloţi.

"Piloţii au prezentat şi prezintă probleme medicale care sunt cel puţin corelate cu vaccinarea anti-Covid, iar spectrul simptomelor este deosebit de larg şi include moartea", se accentuează în comunicatul GAAC.

Cu toate acestea, piloţii care raportează probleme de sănătatea de această natură riscă pierderea licenţei, a venitului şi carierei, în timp ce sprijinul sindicatelor este minim sau inexistent.

Autorii documentului mai acuză autorităţile aviaţiei civile, companiile aeriene şi sindicatele că nu au făcut propriile evaluări ale efectelor vaccinurilor anti-Covid asupra sănătăţii şi performanţei piloţilor, ceea ce "reprezintă o contradicţie totală cu standardele medicale actuale din aviaţie".

În document este prezentată şi o listă a companiilor aeriene care au piloţi cu efecte adverse de pe urma vaccinării anti-Covid, care include Qantas (Australia), Air Canada (Canada), WestJet (Canada), EasyJet (Franţa), Lufthansa (Germania), KLM (Ţările de Jos), TUI (Ţările de Jos), American Airlines (SUA), Delta (SUA), JetBlue (SUA), United Airlines (SUA).

După ce arată că există tot mai multe dovezi ale riscurilor pentru sănătate ale vaccinurilor anti-Covid, alături de nereguli în testele clinice şi eficienţa nesemnificativă, iar informaţii esenţiale privind eficienţa şi siguranţa lor nu au fost făcute publice, asociaţia GAAC lansează un apel la acţiune către autorităţile aviaţiei civile din Statele Unite, UE, Canada, Marea Britanie şi Australia în care cere eliminarea mandatelor de vaccinare şi instituirea unui mediu permisiv pentru auto-raportarea problemelor de sănătate ale echipajelor de zbor, astfel încât să fie posibilă verificarea amănunţită a stării lor de sănătate.

În plus, GAAC cere evaluarea independentă a datelor şi documentelor deţinute de companiile aeriene în ceea ce priveşte suspendarea licenţelor de zbor ca urmarea a problemelor medicale.

Membrii alianţei GAAC reprezintă mii de piloţi din peste 30 de companii aeriene globale şi peste 17.000 de doctori şi oameni de ştiinţă din domeniul medical.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Ce articol "conspirationist" :) Libertate de expresie dar nici chiar așa.

    Să fie pusă la îndoială siguranța vaccinului miraculos, să aduci în atenție posibilele efecte adverse ale acestei invenții epocale ale omenirii, ăsta da afront la adresa cerberilor lui de pe întregul mapamond. 

    Ce încredere să mai aibă cangurii și ursuleții Koala după citirea unor astfel de opinii dușmănoase?  

    Piloții și oamenii de știință din organizația asta subversiva GAAC ar trebui verificați la sânge.

    Cum si-au permis? Dacă nu cumva e mâna lui Putin:)) 

    1. GAAC susţin că află zilnic despre noi cazuri ale piloţilor cu probleme majore de sănătate apărute după administrarea vaccinurilor

      Spre deosebire de populatia generala, unde efectele secundare ale vaccinului sunt mult mai usor de musamalizat, in cazul pilotilor treaba e mult mai vizibila, fie macar si pentru faptul ca nu decoleaza avionul daca respectivul pilot este incapacitat.

    Asta da stire, o asociatie aparuta acum 16 zile reincalzeste toate temerile antivaccinistilor intr-un document de 3 pagini in care nu aduce nici un argument.

    Semnatarii sunt unul mai specialist ca altul, iata un profil ce dupa afiliere chiar parea promitator:

    "Doctor Orient is the Executive Director of Association of American Physicians and Surgeons and has been in solo practice of general internal medicine since 1981. She is a clinical lecturer in medicine at the University of Arizona College of Medicine. She received her undergraduate degrees in chemistry and mathematics fr om the University of Arizona, and her M.D. fr om Columbia University College of Physicians and Surgeons. She is the author of Sapira’s Art and Science of Bedside Diagnosis; the fourth edition has just been published by Lippincott, Williams & Wilkins. She also authored YOUR Doctor Is Not In: Healthy Skepticism about National Health Care, published by Crown. She is the executive director of the Association of American Physicians and Surgeons, a voice for patients’ and physicians’ independence since 1943." 

    1. Nu mai are importanță acum ce și cum.

      Cu argumente pot veni ambele părți. 

      Important este, și asta nu o poate nega nimeni de bun simț, că toată povestea asta a lăsat sechele adânci. 

      Văzute cu ochii mei: 

      1. O vânzătoare la Bușteni plângând amarnic că a trebuit să se injecteze împotriva voinței ei, altfel o dădea patronul afară. 

      2. O prietenă din bloc care nici acum nu iese din apartament decât în situații excepționale și care poartă permanent o mască d-aia până la ochi, bine înșurubata pe față, plus niște ochelari .... hm speciali. 

      Când bolboroseste ceva prin masca aia hidoasă nu înțelegi nimic. 

      I-am spus: Da-ți. .. bip bip ... masca aia jos!  

      Mi-a răspuns : Mi-e frică. O port și în casă. 

      Și mai pot da multe exemple. 

      La așa ceva au dus terorizarea populației, propaganda imbecila și panica indusă pe toate căile posibile. 

      Așa ceva nu trebuie să se mai întâmple!  

      Vorba lui Zaharia Stancu în Desculț: Sa nu uiți Darie. 

      În același roman, țăranii erau obligați de moșier să poarte botnite la culesul strugurilor pentru a nu se înfrunta din ei ....

      Asemănarea cu măștile din timpul pandemiei este pur întâmplătoare :) 

      Din ce am mai citit, botnita ar fi fost o inventie a autorului, fara baza reala. Dar a servit bine propagandei comuniste care a urmat.

      A devenit o legenda, la fel ca sirena lui Vasile Roaita la greva de la uzinele Grivita din 33.

      Dar ca orice legende, e posibil sa existe si un sambure de adevar. Greu de spus. 

      Fara argumente ramanem la stadiul povesti din copilarie; aia care au ramas marcati de la masca si stiri alarmiste cel mai probabil deja maniestau un fond anxios sau de alt tip anterior pandemiei.

      Binenteles ca au ramas sechele adanci, mai ales la familiile care au pierdut pe cineva drag. 

      Nu trebuie priviti cei "cu masca vesnic pe figura" ca niste simple "pagube colaterale".

      E adevarat, sunt multi dintre ei mai "slabi de inger", dar majoritatea au cazut prada isteriei covidiene induse de manipulare. Nu este vina lor. Sunt tot ai nostri. 

      Sunt convins ca fiecare dintre noi a intalnit si oameni marcati pe viata de toata aceasta nebunie, "tari ca piatra", dar care au cazut pradă "picaturii chinezesti". 

      In sfarsit.  

      Oamenii au fost obligati sa se injecteze cu un ser experimental.ce argumente doresti?oricum ti-au dat argumente gheorgita si arafat cand ti-au spus ca vaccinul e sigur si eficient.

      Sa ne uitam cu grija si nonstop in gura politicienilor si trolilor. Nici dupa doi ani nu reusim sa aducem argumente coerente?

    ...

    Cucoana deraiata sexual de la UE si toate mortaciunile care au obligat cetatenii din Europa sa-si inoculeze seruri care au produs modificari genetice, care produc acum aceste urmari, sunt vinovate ca si doctorii mortii de la Auschwitz., Birkenau si de pretutindeni , unde s-au facut experimente pe fiintele umane si s-au comis crime impotriva umanitatii.

    Omenirea trebuie sa declanseze actiuni juridice internationale impotriva acestor creaturi si sa opreasca producerea unor asemenea fapte in viitor. Miliardele de dolari realizate de cei implicati, trebuiesc confiscate si distribuite celor care au avut si au suferinte de pe urma faradelegii lor.

     

    5-6 oameni tineri si fara probleme cunoscute. Doamne fereste-ne !

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb