Vaccinul italian anti-covid eVax previne contaminarea şi acţionează împotriva variantelor

J.P.
Internaţional / 18 iunie 2021

Vaccinul italian anti-covid eVax previne contaminarea şi acţionează împotriva variantelor

Vaccinul italian eVax împotriva COVID-19, realizat de companiile Takis şi Rottapharm Biotech, protejează împotriva infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 şi acţionează împotriva variantelor, indică datele obţinute în modelele preclinice, adică la şoareci modificaţi astfel încât să aibă acelaşi receptor ACE uman, utilizat de virus pentru a invada celulele şi pe baza căruia a fost iniţiat studiul clinic de fază 1 şi 2, care este în curs, potrivit ANSA.it, conform Hotnews.

Datele, prezentate unei importante reviste internaţionale, sunt online pe site-ul web BioRxiv, care include lucrări care nu au fost încă supuse controlului comunităţii ştiinţifice. Vaccinul este diferit de cel aprobat până în prezent în Europa şi în Statele Unite, deoarece foloseşte tehnologia ADN-ului combinată cu tehnica de electroporare, care permite trecerea ADN-ului în celule, folosind stimuli electrici scurţi, dezvoltată graţie colaborării cu o altă companie italiană, IGEA din Carpi, în provincia Modena.

Studiul este rezultatul unei colaborări internaţionale, la care participă Institutul "Spallanzani" din Roma, Institutul "Regina Elena", INGM şi Spitalul "San Raffaele" din Milano, Universitatea germană din Ulm şi Universitatea israeliană din Tel Aviv, National Infection Service din cadrul Ministerului Sănătăţii Publice din Anglia.

Pe baza rezultatelor obţinute în studiu, în martie au început în Italia experimentele clinice de fază 1 şi 2 la Spitalul "San Gerardo" din Monza împreună cu Universitatea Bicocca din Milano, Institutul Naţional de Tumori IRCCS - Fundaţia Pascale din Napoli, Institutul "Spallanzani" şi Centrul de Cercetare Clinică din Verona, în colaborare cu laboratoarele VisMederi din Siena.

"Datele obţinute în modelul de şoarece hACE2, care are acelaşi receptor ca omul şi dezvoltă o patologie similară, arată protecţie împotriva virusului şi absenţa simptomelor respiratorii şi a efectelor clinice datorate infecţiei cu SARS-CoV-2", dezvăluie Matteo Iannacone, de la Spitalul "San Raffaele" din Milano. "Niciodată, ca în acest moment istoric, nu am înţeles cât de importantă este cercetarea ştiinţifică pentru a combate pandemia şi alte boli. În Italia avem oameni de ştiinţă excelenţi, cu idei şi abilităţi excelente, care trebuie finanţate corespunzător pentru a face ţara mai competitivă", adaugă Iannacone.

"Datorită unei finanţări europene competitive, rezultatele obţinute pe şoareci au fost confirmate la dihor, un model foarte utilizat pentru virusurile respiratori şi predictor al eficacităţii vaccinurilor", spune Fabio Palombo, directorul departamentului Vaccinuri împotriva cancerului de la Takis.

Vaccinul, observă cele două companii într-un comunicat, oferă avantajul de a fi "ieftin, nu are nevoie de formulări complexe, poate fi produs pe scară largă şi nu are nevoie de un lanţ frigorific". O tehnologie similară este testată şi în domeniul veterinar, adaugă Antonella Conforti, directorul Evvivax, departamentul veterinar de la Takis: "SARS-CoV-2 este, de fapt, capabil să infecteze diferite specii de animale şi este important să prevenim apariţia de noi variante prin vaccinare, acolo unde este posibil", a adăugat Conforti.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ...

    1. Daca tot ai facut efortul sa scrii atat, ce nevoie aveai sa introduci si expresia aceea de intolerabila obscenitate? Comentezi in public, esti constient? Civilizatia exprimarii ti se pare un moft?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb