Vaccinul Pfizer anti-Covid 19 a fost achiziţionat de Comisia Europeană în ciuda testării insuficiente

George Marinescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 decembrie 2023

Vaccinul Pfizer anti-Covid 19 a fost achiziţionat de Comisia Europeană în ciuda testării insuficiente

English Version

Dosarul penal deschis de procurorul general al statului american Texas cu privire la vaccinul anti-Covid 19 fabricat de consorţiul Pfizer-BioNTech poate avea influenţă şi asupra anchetei pe care Parchetul European o instrumentează legat de achiziţia de vaccinuri în timpul pandemiei, achiziţie comună negociată şi încheiată pentru statele membre UE de către Comisia Europeană, mai precis de Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei de la Bruxelles.

După anunţul efectuat în septembrie 2022 de Parchetul European cu privire la deschiderea dosarului penal in rem (cu privire la fapte) referitor la achiziţia de vaccinuri anti-Covid 19, în 10 octombrie 2022, în timpul audierii sale în faţa comisiei speciale a Parlamentului European, Janine Small, şefa Departamentului de Vănzări Internaţionale din cadrul companiei Pfizer a admis că vaccinul anti-Covid nu a fost testat niciodată cu privire la prevenirea transmiterii acestui virus.

Răspunsul lui Small este notat într-un material publicat anul trecut de Associated Press News: "La întrebarea deputatului european Rob Ross (Ţările de Jos/Olanda) dacă Pfizer şi-a testat vaccinul împotriva COVID-19 pentru capacitatea sa de a preveni transmiterea virusului înainte de lansarea sa pe piaţă, Small a răspuns: «Nu. A trebuit ca ştiinţa să se mişte rapid pentru a înţelege cu adevărat ce se întâmplă pe piaţă». Ea a continuat explicând de ce Pfizer a acţionat rapid pentru a dezvolta un vaccin COVID-19 pe măsură ce virusul se răspândeşte în întreaga lume. În timp ce Roos şi mulţi alţii au încadrat acest lucru ca pe o nouă revelaţie, Pfizer nu a susţinut niciodată că studiul său clinic, pe baza căruia vaccinul a fost autorizat pentru utilizare, a evaluat efectul vaccinului asupra transmiterii. De fapt, cu puţin timp înainte de lansarea vaccinului, CEO-ul companiei a subliniat că acest lucru este încă în curs de evaluare".

Sursa citată mai arată că un studiu finanţat de Pfizer şi de producătorul german de vaccinuri BioNTech, publicat în New England Journal of Medicine pe 10 decembrie 2020, cu o zi înainte ca Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) să dea autorizaţia de utilizare de urgenţă a vaccinului COVID-19 de la Pfizer, nu a inclus date despre eficacitatea vaccinului în reducerea transmiterii virusului.

În schimb, a raportat că două doze de vaccin au oferit o protecţie de 95% împotriva contractării COVID-19 simptomatic la persoanele de 16 ani şi peste.

Potrivit celor de la AP News, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a mai spus, într-un interviu din decembrie 2020 pentru NBC News, că nu este încă clar dacă persoanele vaccinate ar putea transmite virusul şi să-l transmită altora.

"Cred că acesta este ceva care trebuie examinat. Nu suntem siguri despre asta acum", a spus el NBC News.

Mai mult, în comunicatul de presă din 11 decembrie 2020 în care anunţa autorizarea vaccinului Pfizer împotriva Covid-19, reprezentanţii FDA susţineau că "în acest moment, nu sunt disponibile date pentru a determina cât timp vaccinul va oferi protecţie şi nici nu există dovezi că vaccinul previne transmiterea Sars-Cov-2 de la o persoană la alta".

Associated Press mai menţionează că un purtător de cuvânt al Pfizer a declarat respectivei agenţii de ştiri că studiul clinic al companiei a fost conceput pentru a evalua eficacitatea vaccinului Covid-19 în prevenirea bolilor cauzate de virusul Sars-Cov-2, inclusiv a bolilor severe.

"Oprirea transmisiei nu a fost un punct final al studiului", le-a transmis într-un mail celor de la AP News purtătorul de cuvânt al Pfizer.

În aceste condiţii, pare de neînţeles decizia preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a impus achiziţionarea acestor vaccinuri, atât timp cât ele nu fuseseră testate suficient şi nu existau date nici cu privire la prevenirea transmisabilităţii virusului, dar nici cu privire la numărul dozelor necesare pentru o singură persoană.

În legătură cu acest aspect, Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) specifica într-un raport publicat în 19 august 2022, că primirea doar a unei doze sau două doze de vaccin Covid-19 "oferă o protecţie minimă împotriva infecţiei şi transmiterii" şi că în cazul dozelor de rapel se poate vorbi doar despre "o perioadă tranzitorie de protecţie sporită împotriva infecţiei şi transmiterii după cea mai recentă doză, deoarece protecţia scade în timp".

Sursa citată precizează că dr. Paul Offit, membru al Comitetului consultativ pentru vaccinuri şi produse biologice înrudite din cadrul FDA, a explicat că, în timp ce vaccinurile oferă anticorpi neutralizanţi, care ajută la protejarea împotriva infecţiilor, aceste tipuri de anticorpi scad rapid - chiar dacă protecţia împotriva bolilor grave continuă să dureze.

Offit a adăugat că mesajele transmise de autorităţi către cetăţeni cu privire la vaccinuri au fost greşite şi ar fi trebuit să se concentreze pe beneficiul lor principal - prevenirea bolilor grave şi spitalizării - deoarece mulţi ar fi pus la îndoială mai târziu succesul vaccinurilor din cauza "infecţiilor inovatoare".

Amintim că pentru decembrie 2020 Comisia Europeană a comandat de la Pfizer 200 milioane doze de vaccin, cu o opţiune pentru încă 100 milioane doze, iar în primăvara anului 2021 a încheiat un contract cu compania americană - negociat, potrivit presei americane, prin intermediul mesajelor WhatsApp de Ursula von der Leyen cu Albert Bourla, CEO-ul Pfizer - pentru încă 2,4 miliarde doze, din totalul de 4,2 miliarde doze de vaccin anti-Covid 19 comandate de la cei opt producători internaţionali.

În legătură cu achiziţia de vaccinuri, mai menţionăm că în 23 noiembrie DNA a solicitat aprobarea punerii sub urmărire penală a fostului premier Florin Cîţu, şi a miniştrilor sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă pentru abuz în serviciu. Procurorii anticorupţie susţin că în anul 2021 cei trei au dispus achiziţionarea suplimentară a peste 52 de milioane de doze de vaccin, deşi mai erau destul doze în stocurile din depozite, fără nicio evaluare tehnică, fapt ce a cauzat un prejudiciu de peste un miliard de euro bugetului de stat. Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat în 27 noiembrie solicitarea DNA de urmărire penală pentru foştii miniştri Voiculescu şi Mihăilă, iar Senatul a aprobat în 29 noiembrie ridicarea imunităţii parlamentare a lui Florin Cîţu, pentru ca acesta să poată fi urmărit penal.

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. Asta a fost marea minciună plandemica, cum că zeama vax ar reduce transmisibilitatea carcalacului.

    Băieții au lucrat și la sentiment, făcându-i pe mulți datori să se înțepe pentru a-i proteja pe cei dragi.  

    Au rămas însă și mulți "teroriști", vorba lui Citu.

    A rămas de pomină și râsul pfizeristei Janinei Small aia (micuța Janina) care a râs la întrebarea dacă zeama a fost testată din punct de vedere al transmisibilitatii carcalacului. 

    1. O persona vaccinata iese din zona de transmisibilitate in 2-3 zile dupa infectare, pentru ca sistemul imunitar actioneaza mult mai repede si mai eficient.

      O persoana nevaccinata ramane in zona de transmisibilitate chiar si 8-10 zile si, este evident ca, poate imbolnavi mult mai multe persoana in aceasta perioada mai lunga.

      Nici vaccinul si nici masca nu sunt masuri perfecte, dar impreuna reduc enorm gradul de transmisibilitate al virusului. Parsivenia virusului Covid-19 era ca devenea transmisibil chiar la 2 zile dupa infectare si inainte de pragul de 4-5 zile cand bolnavul incepea sa aiba simptome.  

      De unde această informație? Statistici?

      Pfizer a recunoscut că nu au fost făcute experimente pentru a vedea dacă vaxul reduce în timp transmisia virusului.

      de la el este informația , propaganda nu da sursa

      corect.

      Incorect. Sunt cifre falsificate si fara nicio relevanta statistica. S-a demonstrat ca prin absenta testarii, un vaccinat a fost responsabil de mai multe infectari decat un nevaccinat care trebuia sa se testeze.

    În urma războiului mulți viteji se arată! Eu sunt unul dintre cei vaccinați,am 55ani și sunt ok până în acest moment.Oamenii se vaccinează și în prezent....mai ales vârstnicii.

    1. Sănătate în continuare.

      Eu am 58, netestat, neintepat. 

      Da, am văzut cozi enorme la vax :)

      Acolo in Transnistria la tine virusul nu a actionat. Ai avut doar noroc... Multe salutari colegilor de la departamentul rusesc de propaganda in limba romana.

      Putin e de vină și pentru plandemie, și pentru mizera existență a unor postaci înțepați în cap.

      Ai grijă ce faci cu refugiații ucraineni pe care-i găzduiești pe banii statului. 

      Au scăpat neciuruiti cu zeamă. Pericol de infecție.

      Mai ales varstnicii mai si mor, tot de la vaccin sau virus. Mortalitatea in exces la categoria 65+ este peste tot mult mai ridicata decat media pre-pandemie. Nimeni nu scapa sanatos dupa infectarea cu Covid.

    E usor sa critici dupa 2 ani, va mai amintiti cum mureau toti batranii pe capete din nordul Italiei? Atunci au disparut toti bunicii din multe orase europene. La New York adunau mortii in camioane

    1. Ai dreptate, imi amintesc perfect. Armata italiana ducea sicriele cu camioanele in Piemont inca din ianuarie- februarie 2020. Propaganda rusa insa nu-si aminteste nimic.

      Italia se stinge zilele astea. 85% capsati, se moare subit pe capete, cititi presa locala.

      da, niste minciuni. rata mortalitatii in Italia, de cca 10 la 1000 de locuitori, verificati cifrele pe net, tot creste incet din anii 2000 din cauza imbatranirii populatiei. dar nu e nici un salt iesit din comun, in ultimii ani dupa vaccinearea covid.

      si e mai mica decat in ungaria de ex,12/1000 locuitori desi ungurii nu au atatia batrani. sau Romania 13/1000 de locuitori. si rata mortalitatii la mia de locuitori e prognozata sa creasca, din cauza imbatranirii populatiei. s-ar vedea vreo diferenta notabila dupa 2021 dc vaccinul chiar ar omora pe capete. dar vrajeala.

      Repet: Italia se stinge. Si e vorba de tineri si de cei de varsta mijlocie. Eu nu induc panica, dar asta e situatia, puteti crede sau nu.

      eu m-am uitat pe cifre, si nu e deloc asa. mortalitatea e in limitele normale. nu ascut radio sant sau teoria conspiratiei.

      10/1000 de locuitori e mortalitatea si e in limitle normale.  

      sicriile erau ale imigrantilor inecati cu zece ani in urma , pelicanii ca tine au infulecat momeala cu undita cu tot

      Uitati-va si pe cifrele din Noua Zeelanda, ascunse de autoritati si publicate recent de un oficial pe care l-a grajbit militia si l-a bagat dupa gratii. Autoritatile nu vor spune niciodata adevarul. Iar in Italia cititi presa locala. Zeci de morti subite zilnic la persoane intre 13 si 55 de ani.

      presa intotdeauna vrea sa faca audienta. cifrele nu arata aceste lucruri alarmiste.

      morti subite la tineri au fost din pacate si inainte de covid. 

      intrebati un medic. 

      n-are rost sa speriati oamenii ce s-au vaccinat cu teoriile conspirationiste, autori bagati in puscarie, si ozn uri. 

      cine nu s-a vaccinat nu s-a vaccinat de frica, ca are cip vaccinul, ca-ti cresc antene ca faci ce stiu eu ce reactii advrse. si acum cine o sa recunoasca ca i-a fost frica de vaccin pt ca era nou, si asa e cam scary, acum vine si zice nu ca a fost el fricos, ci ca de fapt a avut dreptate si uite ca mor oameni ca mustele de la vaccin.

      lasa-ti-va de minciuni.  

      Eu cunosc f. bine realitea si nu ma intereseaza sa conving pe nimeni. in plus nu am de ce sa mint, eu mi-am avertizat cunoscutii din timp despre ce e vorba. Asa zisul vaccin a fost conceput ca o arma biologica in vederea depopularii. Si acum se vad efectele, din pacate. Sunt sute de medici care explica compozitia serului ucigas, fragmente de DNA peste cantitatea admisa, ce contin SV40, gena ce declanseaza cancerul. Dar sa nu intram in detalii, putei gasi si dvs aceste informatii. Din pacate pentru unii e prea tarziu.

    Daca vaccinul e ”vax”,de ce nu renunta la cantitatea ce o mai avem de primit(fiind necomforme cu „POVESTILE” din contract)?

    La prima vedere ai fi tentat sa te întrebi de ce apar așa de târziu astfel de dezvăluiri, dar când vezi comentariile nu îți mai trebuie sa-ti pui întrebări.

    deci, din cate inteleg eu aici, vaccinul are eficienta de 95% de a preveni o forma grava de boala sau mortalitatea in caz de infectare cu covid. problema e ca , din momentul in care te-ai infectat cu covid, si pana in momentul in care anticorpii tai (activati de vaccin) reusesc sa neutralizeze virusul, tu ii poti infecta pe altii.

    dar eu asa am inteles de la inceput.

    n-a zis nimeni undeva ca nu se mai poate transmite, doar ca faci o forma mai putin grava, din cauza ca ai anticorpi. 

    1. Cifra de 95% nu a fost niciodata reala. Ea a fost determinata doar in testele clinice care au durat doar doua luni si din care au fost excluse decesele care apoi au fost atribuite vaccinului (a se vedea Norvegia care din 100 de vaccinati decedati fiind la o varsta foarte inaintata, a clasificat aproape 50% ca fiind cauzate de vaccin).

      In realitate, mai tarziu, in conditii adevarate si nu falsificate, protectia a scazut mai spre 70%, iar pe masura ce virusul se modifica, a devenit mult mai mica, chiar si aproape de zero. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb