Valea Prahovei - o zonă tot mai prezentă în preferinţele turiştilor

E.O.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 5 septembrie 2023

Valea Prahovei - o zonă tot mai prezentă în preferinţele turiştilor

Vara a trimis tot mai mulţi turişti la munte, toate cele trei luni din sezon aducând un număr de turişti în creştere pe Valea Prahovei. Principalele weekenduri au înregistrat un grad de ocupare de peste 80%, în cele mai cunoscute localităţi turistice din zonă, conform datelor transmise de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova. Comunicatul citat arată că acest lucru a fost generat de renumitele obiective turistice din Prahova, dar şi de multitudinea de evenimente care s-au desfăşurat în lunile de vară în regiune, de la cele sportive, la cele culturale sau gastronomice.

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică, în luna iunie 2023 comparativ cu luna iunie 2022, sosirile şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, inclusiv apartamente şi camere de închiriat din judeţul Prahova, au înregistrat creşteri cu 11,2%, respectiv cu 9,7%, subliniază Asociaţia. Aceste creşteri au făcut ca numărul de turişti sosiţi în Prahova să se apropie de nivelul aceleiaşi perioade din 2019. Acelaşi trend nu s-a păstrat însă pentru înnoptări, depăşind doar nivelul aceleiaşi perioade din 2017.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (inclusiv apartamente şi camere de închiriat) din luna iunie 2023 au însumat 51.327 de turişti, în creştere faţă de luna iunie 2022 cu 11,2% şi cu 15,7% faţă de luna mai 2023, ajungând aproape de nivelul lunii iunie 2019, când în zonă au sosit 51.540 de turişti.

Din numărul total de sosiri înregistrate în Prahova, 46.542 au fost sosiri ale turiştilor români şi 4.785 de sosiri ale turiştilor străini. Cei mai mulţi turişti străini cazaţi în Prahova au provenit din Bulgaria (643 persoane), Israel (603 persoane) şi Regatul Unit al Marii Britanii (313 persoane).

Numărul cel mai mare de sosiri a fost înregistrat în hoteluri, respectiv 31.712 persoane, reprezentând 61,8% din total.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică (inclusiv apartamente şi camere de închiriat), în luna iunie 2023 au fost de 101.415, în creştere cu 9,7% faţă de cele din luna iunie 2022 şi cu 11,8% faţă de luna mai 2023, depăşind doar nivelul din iunie 2017, când au fost 100.597 de înnoptări, încă sub numărul de 113.231 de înnoptări în iunie 2019.

Din numărul total al înnoptărilor înregistrate în judeţul Prahova, 88,8% reprezintă înnoptări ale turiştilor români, iar 11,2% înnoptări ale turiştilor străini. Comparativ cu luna iunie 2022, înnoptările turiştilor români au crescut cu 7,5%, iar înnoptările turiştilor străini au crescut cu 31,3%, conform sursei citate.

Durata medie a şederii în luna iunie 2023 a fost de 2 zile, la fel ca cea înregistrată în iunie 2022, sub nivelul înregistrat în iunie 2019, de 2,2 zile.

În perioada iunie-august 2023 au fost numeroase evenimente sportive ecvestre (la Ploieşti şi Floreşti), auto (Ploieşti şi Azuga), gimnastică, şah, box (Ploieşti), eleganţă auto (Sinaia şi Ploieşti), pe bicicletă (Azuga, Sinaia, Ploieşti), dar şi inedite - rurale (Cheia).

Evenimentele culturale, ca Stagiunea estivală a Filarmonicii din Ploieşti, Festivalul Internaţional "Enescu şi Muzica Lumii" din Sinaia, pictură şi muzică clasică la Câmpina, teatru în aer liber la Ploieşti, picturi murale la Ploieşti, ateliere de arheologie (Floreşti, Târgşoru Vechi), evenimente de muzică (Ploieşti, Vâlcăneşti) şi folclorice (Ploieşti, Breaza, Vălenii de Munte) au animat vara, a transmis Asociaţia din zonă, adăugând că evenimentele gastronomice din Sinaia, Buşteni, Azuga şi Brebu au bucurat papilele gustative ale turiştilor.

"Stagiunea estivală a Filarmonicii din Ploieşti a fost unul dintre cele mai ofertante evenimente ale verii unde spectatorii au putut asculta de la muzică clasică, folclorică, la cea de film sau jazz.Jazz on the Roof Top fiind evenimentul care a incheiat vara la înălţime, la propriu şi la figurat", a declarat Adrian Voican, Preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb