VALER MARIAN, DESPRE ROVANA PLUMB: "Reforma anticomunistă din PSD: o ceauşistă coafată în fruntea Consiliului Naţional"

Elena Deacu
Politică / 23 martie 2015

Senatorul Valer Marian a transmis o nouă declaraţie politică privind alegerea Rovanei Plumb în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, intitulată "Reforma anticomunistă din PSD: o ceauşistă coafată în fruntea Consiliului Naţional".

Redăm mai jos conţinutul declaraţiei:

"Mai mulţi apropiaţi ai premierului Victor Ponta, gen Sebastian Ghiţă şi Liviu Dragnea, au încercat să explice înfrângerea sa categorică la ultimele alegeri prezidenţiale prin asocierea sa şi a PSD cu comunismul, unii dintre ei arătând cu degetul spre preşedintele onorific Ion Iliescu. Iată însă că la recentul Consiliu Naţional al PSD, la care se aştepta marea reformare a principalului partid de guvernământ promisă cu surle şi trâmbiţe de către liderii perdanţi, inclusiv prin detaşarea acestui partid de simbolurile comunismului, preşedintele PSD, Victor Ponta, a proţăpit-o în funcţia rămasă vacantă de preşedinte al Consiliului Naţional, deţinută anterior doar de fostul premier Adrian Năstase, pe buna sa prietenă de familie, Rovana Plumb, o urmaşă destoinică a fostei monenclaturi ceauşiste, devenită candidat unic pentru această înaltă funcţie, precum în sinistra "epocă de aur " a comunismului românesc.

Înainte de răsturnarea regimului comunist în decembrie 1989, Rovana Plumb ajunsese un cadru de nădejde al PCR, pe linie de propagandă comunistă, în cadrul b.o.b. de la fabrica Miraj Bucureşti, cea mai mare producătoare de cosmetice din România. Rovana Plumb devenise în perioada respectivă o simpatizantă şi chiar o apropiată a lui Nicu Ceauşescu şi a Polianei Cristescu, soţia efemeră a acestuia, pe care i-o impusese mama sa Elena Ceauşescu. Se poate spune că înfocata Rovana intrase în rândul tinerei generaţii a tovarăşelor cu coc aflate pe placul Elenei Ceauşescu, dintre care s-au distins în ultimii ani ai comunismului semidoctele Suzana Gâdea, Lina Ciobanu , Alexandrina Găinuşe şi Ana Mureşan.

După revoluţia din decembrie 1989, Rovana Plumb a ajuns director comercial la SC Miraj SA şi a devenit cea mai bună prietenă de afaceri şi de confidenţe a doamnei Dana Năstase, fiica unui fost ministru al Agriculturii din epoca Ceaşescu. Presa vremii a relatat că cele două prietene au încercat să acapareze, în primii ani ai capitalismului de cumetrie, în mod direct sau prin interpuşi, cele două fabrici mari de cosmetice din România, Miraj Bucureşti şi Farmec Cluj. Cert este că în perioada respectivă SC Miraj SA a intrat în faliment şi a fost privatizată pe ochi frumoşi, Rovana Plumb devenind acţionar principal şi preşedinte al Consiliului de Administraţie la noua firmă creată, SC Gerovital Cosmetics SA. Tot în perioada respectivă s-a scris despre înstrăinarea veroasă a licenţei pentru cunoscutele produse Gerovital patentate de academicianul Ana Aslan.

Graţie apropierii de familia Năstase, în timpul guvernării PSD din perioada 2000-2004, Rovana Plumb a fost promovată în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, având rang de secretar de stat. În această funcţie, vreme de patru ani, a tăiat şi a spânzurat exersând controalele tematice cu motivaţie indeobşte politică. Dovada maximă a apropierii şi loialităţii Rovanei Plumb a fost numirea sa ca mandatar financiar al campaniei prezidenţiale din 2004 a ex-premierului Adrian Năstase. Graţie protectorului său Adrian Năstase, Rovana Plumb a fost aleasă deputat PSD în 2004 şi preşedinte al Organizaţiei Naţionale de Femei a PSD, funcţie care i-a asigurat intrarea în Biroul Permanent Naţional al PSD, în calitate de vicepreşedinte al partidului.

Rovana Plumb a avut o stea norocoasă în politică şi după mazilirea lui Năstase, devenind europarlamentar în 2007 şi apoi în 2009, fapt care-i asigură o pensioară de mai multe mii de euro. În Parlamentul European nu s-a remarcat cu nimic, fiind convingătoare doar în rolul de Julietă tomnatică a mai tânărului său şofer, în primul mandat, şi de confidentă al distinsei doamnei Daciana Sârbu, în al doilea mandat. În periplul său bruxellez, Rovana Plumb s-a îmbogăţit cu un Jeep Audi Q7, achiziţionat din Belgia.

După ce Victor Ponta a ajuns preşedinte al PSD în 2010 şi prim-ministru al României în 2012, Rovana Plumb a devenit brusc cea mai apropiată prietenă a cuplului Victor Ponta - Daciana Sârbu. Generozitatea lui Ponta nu s-a lăsat aşteptată, acesta menţinându-o în funcţiile de preşedinte al Organizaţiei Naţionale de Femei şi de vicepreşedinte al PSD şi oferindu-i două portofolii de ministru în guvernele sale: ministru al Mediului în guvernele Ponta I şi II şi ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale în guvernele Ponta III şi IV. În calitate de ministru al Mediului s-a dovedit a fi tufă totală de Veneţia , neavând vreun habar nici măcar în problema banalelor gropi de gunoi, denumite pompos sisteme integrate de management al deşeurilor. Pe de altă parte, în perioada respectivă presa a scris că apropiaţi ai săi au înmatriculat în Bulgaria autoturismul Audi Q7, pentru a se eschiva de plata timbrului de mediu introdus taman de doamna ministru Plumb. Tot presa vremii a devoalat că doamna ministru Plumb a eliberat primele avize de mediu pentru exploatarea gazelor de şist din Dobrogea , motiv pentru care a fost poreclită domna ministru Şist. Iar în calitate de ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale s-a remarcat doar mimând plânsul pe umerii femeilor cu mulţi copii şi ai altor persoane defavorizate din societatea capitalistă multilateral dezvoltat la edificarea căreia şi-a adus şi ea prinosul.

Alături de putere, Rovana Plumb a încercat să obţină cât mai multe onoruri şi avere. După intrarea în politică, aceasta a deţinut , conform declaraţiilor de avere, două apatamente în Bucureşti, o vilă în comuna Pantelimon şi o casă de vacanţă în judeţul Dâmboviţa, iar în curtea vilei sale au fost văzute jeep-uri Audi Q7 , BMW şi Mercedes.

Rovana Plumb a intrat în istorie şi prin hilaritatea provocată prin faptul că şi-a înscris în CV-ul oficial că a obţinut în 1999 o diplomă de la George Washington University . Contactaţi de ziarişti români , reprezentanţii cunoscutei universităţi americane au declarat că nu au găsit numele său în baza de date a universităţii. Astfel că aceasta a trebuit să recunoască că a participat doar la un curs de o saptămână sau două, pentru care i s-a eliberat doar un certificat, a cărui valoare ştiinţifică este nulă.

Numele Rovanei Plumb este legat şi de câteva dosare de corupţie cu rezonanţă politică. Astfel, în calitate de mandatar financiar, n-a fost străină de afacerea cu materiale electorale produse de Eurographica pentru care a fost condamnat fostul premier Adrian Năstase. Numele său apare şi în dosarul de luare de mită al deputatul ex-PSD de Dâmboviţa, Ion Stan. Mai nou, Rovana Plumb este acuzată că, în calitate de ministru al Mediului, a numit ilegal membrii Consiliului de Administraţie şi pe directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, Adam Crăciunescu, care este urmărit penal în dosarul retrocedărilor frauduloase de peste 300 milioane de euro din judeţul Bacău, în condiţiile în care atribuţiile în acest sens reveneau ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură (la vremea respectivă, doamna Lucia Varga).

Dacă o reprezentantă a burgheziei roşii ca Rovana Plumb, coafată ceauşist şi la propriu şi la figurat, a devenit un fel de La Passionaria social-democrată pentru Victor Ponta şi acoliţii săi, înseamnă că PSD îşi merită soarta şi că dispariţia sa de pe scena politică românească este aproape asigurată. Absenţa liderilor istorici Ion Iliescu şi Adrian Năstase de la recentul Consiliu Naţional al PSD şi criticile ulterioare ale părintelui spiritual al lui Victor Ponta constituie un argument indubitabil în acest sens".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb