Investitorii care au cumpărat în urmă cu o lună unităţile fondurilor mutuale pe acţiuni ar fi avut vineri cel mai mare cîştig al unui asemenea plasament. Cei mai inspiraţi au fost inves-titorii care au preferat unităţile "Napoca", creşterea valorii unităţii de fond fiind de 13,51% în ultima lună. Dacă o exprimăm în euro, randamentul real adus de fondul "Napoca" a fost de 14,69%. Persoanele care au mizat pe unităţile "Intercapital" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 7,06%.
Randamentul maxim lunar ar fi revenit vineri investitorilor care au cumpărat în urmă cu o lună acţiunile "Electrocontact". Cursul lor mediu, exprimat în euro, a crescut cu 56,33%. Cei care au mizat pe acţiunile "Siretul" Paşcani şi-au majorat valoarea sumei investite cu 46,49% în termeni reali, datorită creşterii cursului mediu, exprimat în euro.
Persoanele care şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET, cumpărînd în urmă cu o lună cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei, ar fi avut un cîştig mai redus. Majorarea valorii indicelui, calculat în euro, a determinat o apreciere cu 15,98% a portofoliului lor. Persoanele care au preferat acţiunile celor cinci SIF-uri şi şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET-FI şi-au majorat valoarea investiţiei cu 9,57%, datorită aprecierii indicelui, calculat în euro.
Cei care şi-au constituit un depozit lunar în lei ar fi avut cel mai ridicat cîştig dacă optau pentru "Finansbank". Valoarea sumelor depuse, exprimate în euro, a crescut în ultima lună cu 2,47%. Cei care şi-au păs-trat economiile acasă, în lei, şi-au majorat valoarea lor, exprimată în euro, cu 1,04%, datorită aprecierii leului în raport cu euro. Persoanele care au optat pentru un depozit lunar în euro ar fi avut cîştigul maxim, de 0,3%, dacă alegeau "Garanti Bank".
Cei care au cumpărat obiecte din aur au fost mai puţin inspiraţi. Din cauza scăderii pre-ţului aurului, exprimat în euro, obiectele lor valorau vineri cu 1,79% mai puţin.