Valoria: 79% dintre companii sunt familiarizate cu domeniul ESG

F.D.
Miscellanea / 11 ianuarie

Valoria: 79% dintre companii sunt familiarizate cu domeniul ESG

64% dintre membrii echipei de CSR/ESG, 58% dintre cei ai echipei de marketing şi 51% dintre cei ai echipei de top management declară că sunt foarte familiarizaţi cu conceptul de ESG. Acest lucru subliniază importanţa pe care aceste companii şi categorii de profesionişti o acordă domeniului de sustenabilitate şi responsabilitate socială, conform studiului "Dinamica şi perspectiva domeniului ESG în România" lansat de Compania de consultanţă Valoria şi CSRmedia.ro.

"Este îmbucurător să observăm că tot mai multe companii îşi asumă un angajament serios faţă de aspectele de mediu, domeniul social şi de guvernanţă. Acest studiu oferă o perspectivă detaliată asupra modului în care diferitele categorii de respondenţi percep şi abordează provocările şi oportunităţile din domeniul ESG în România", declară Lăcrămioara Botezatu, CEO, CSRmedia.ro şi ESGmedia.ro.

Un alt aspect evidenţiat de studiu este faptul că 65% dintre companii consideră că schimbările de reglementare şi standardele mai stricte sunt principalele transformări observate în domeniul ESG în ultimii 3 ani. Totodată, 25% dintre membrii echipei de top management şi 25% dintre cei ai echipei de CSR/ESG spun că transparenţa adusă de ESG în ce priveşte datele, altădată neraportate, reprezintă cea mai evidentă schimbare din acest domeniu.

Desigur lucrurile nu sunt niciodată simple, de aceea 59% dintre companiile respondente au menţionat gestionarea şi raportarea datelor pe primul loc între provocările întâmpinate în implementarea practicilor de ESG, în timp ce 55% au menţionat alocarea resurselor necesare acestui domeniu.

Integrarea ESG şi alegerea temelor relevante în strategia generală

În ceea ce priveşte integrarea aspectelor ESG în strategia generală, 53% dintre companii şi-au definit clar valorile, principiile ESG şi misiunea pe care şi-o asumă. În acelaşi timp, 52% consideră că au integrat cel mai bine aspectele de mediu în strategia ESG. Alte 55% dintre companii afirmă că investitorii le cer obiective clare de ESG.

Diferenţele de perspectivă devin evidente şi în ceea ce priveşte identificarea temelor relevante de ESG. Dacă 37% dintre companii au un proces mixt de identificare a acestora, 34% au un proces intern, iar numai 10% măsoară foarte bine impactul actual al companiei în ceea ce priveşte ESG.

Rezultatele evidenţiază că toate categoriile de respondenţi consideră rezistenţa la schimbare ca fiind principala provocare întâmpinată în implementarea practicilor ESG, cu procente variate: 29% echipa de marketing, 24% echipa de CSR/ESG, 23% managerii din middle management şi 19% directorii generali şi echipa de top management.

Foarte important este că 76% dintre companii îşi implică angajaţii în iniţiativele ESG prin conştientizare şi educaţie, 57% prin crearea unei culturi a sustenabilităţii, 31% prin oportunităţi de dezvoltare personală, iar 22% prin recunoaştere şi recompense.

Costurile implementării ESG justifică beneficiile aduse companiei

Rezultatele studiului arată că 69% dintre companii consideră costurile asociate cu ESG ca fiind în foarte mare, dar în mare măsură justificate de beneficiile aduse companiei. De asemenea, 61% afirmă că iniţiativele de ESG au avut un impact pozitiv asupra performanţei organizaţiei.

Studiul subliniază, de asemenea, că 52% dintre companiile respondente estimează că importanţa ESG va creşte semnificativ în următorii 5 ani, iar 55% spun că reglementările legate de ESG vor deveni mai riguroase în România în viitorul apropiat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb