Vânzările Agricola au crescut în primul semestru la 306,7 milioane lei

Ziarul BURSA #Companii / 22 iulie 2015

Afacerile grupului de firme Agricola au crescut în primul semestru cu 3,4%, la 306,76 milioane lei (69,09 milioane euro).

Cea mai importantă companie din grup, Agricola Internaţional, în care sunt integrate lanţul de producţie al cărnii de pasăre şi operatorul logistic, a avut un rulaj în stagnare, de 172 milioane lei.

"Cifra de afaceri se menţine la nivelul anului trecut, situaţie cauzată în principal de diminuarea vânzărilor de nutreţuri combinate la terţi. Cu toate acestea, în primele şase luni ale anului vânzările de carne de pui au crescut cu 6,8% în volum (19.043 tone), comparativ cu perioada similară din 2014, iar în valoare cu 5,2 procente, în contextul unei scăderi a preţului mediu al pieţei la carnea de pasăre, tendinţă manifestată atât în piaţa internă, cât şi pe piaţa europeană. Suntem consecvenţi programului asumat pentru acest an, care vizează atingerea a 36.000 tone carne de pui comercializate. Dorim să creştem procentul de sortimente cu valoare mare (tranşate, fără piele) în portofoliul nostru de produse comercializate şi, de asemenea, să creştem vânzarea de produse diferenţiatoare AGRICOLA", a declarat într-un comunicat preşedintele Agricola Bacău, Grigore Horoi, potrivit Mediafax.

Afacerile SALBAC au avansat cu 11,2%, la 47,43 milioane lei, susţinute de creşterea categoriei salamurilor crud-uscate, de 17% în valoare şi 19% în volum.

Categoria semipreparate şi produse de tip ready-meal, realizate la fabrica Europrod, a raportat o majorare a afacerilor de 7,2% (la 14,04 milioane lei), iar în ceea ce priveşte vânzările de ouă pentru consum, produse la Avicola Lumina-Constanţa, indicatorul a înregistrat o creştere de 13,3% (30,56 milioane ouă), respectiv o creştere de 20,7% a vânzărilor valorice (la 10,23 milioane lei).

Alte firme din grup au avut însă încasări mai mici - Aicbac (creşterea vacilor pentru lapte şi culturi agricole), cu 0,4%, Suinprod Siret (creşterea porcinelor) - 13% şi Agricola Magazine (reţeaua de magazine proprii) - 20%.

Agricola este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România şi principalul exportator din această categorie.

Grupul deţinea anul trecut, potrivit Nielsen, 16% din piaţa cărnii de pui şi 19% din piaţa de semipreparate şi produse de tip ready-meal.

Grupul Agricola este controlat de mai mulţi investitori români, printre care Gheorghe Antochi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb