Varşovia: Crearea premiselor pentru o piaţă globală a carbonului, discutată la Conferinţa ONU

F. A.
Comunicate de presă / 18 noiembrie 2013

Săptămâna trecută au început lucrările Conferinţei Naţiunilor Unite de la Varşovia privind schimbările climatice COP 19, care se desfaşoară în perioada 11 - 22 noiembrie, tema de anul acesta constituind-o crearea premiselor pentru o piaţă globală a carbonului.

"Este pentru prima dată când statele membre se adună într-un cadru de negociere formal şi discută în mod oficial despre acest lucru", potrivit Casianei Fometescu, expert al României în domeniul emisiilor de gaze cu efect de seră. Domnia sa a mai precizat: "Dacă anul trecut subiectul central al conferinţei a fost prelungirea Protocolului de la Kyoto precum şi discuţii tehnice privind reportarea AAU-urilor (n.r. Assigned Amount Unit - Unităţi ale Cantităţii Atribuite) de la o perioadă la alta de angajament, anul acesta discuţiile sunt de altă natură, mai sofisticată şi mai puţin palpabilă, cel puţin pe termen scurt".

Anul acesta, Conferinţa Naţiunilor Unite s-a deschis sub impactul catastrofelor naturale din Filipine şi Vietnam, fapt care a atras atenţia asupra necesităţii crescânde privind măsurile de reducere a poluării la nivel global, părţile propunându-şi semnarea unui acord global la Paris, în 2015.

Prima săptamână a discuţiilor de la Varşovia este destinată segmentului de experţi, iar în această săptămână negocierile se vor desfăşura la nivel înalt, adoptandu-se şi deciziile finale ale conferinţei.

"Din discuţiile de săptamâna trecută, devine din ce în ce mai clar că se vor pune bazele unei pieţe globale a carbonului prin creearea unei platforme de negociere şi schimb de informaţii privind varietatea mecanismelor şi schemelor de tranzacţionare naţionale şi regionale, în cadrul Naţiunilor Unite. În aceste zile, la Varşovia, se creează sâmburele pieţei internaţionale reglementate a emisiilor de gaze cu efect de seră", potrivit Casianei Fometescu.

Casiana Fometescu participă pentru a cincea oară la Conferinţa Internaţională a Naţiunilor Unite privind schimbările climatice, fiind singurul observator şi consultant independent în domeniul emisiilor de gaze cu efect de seră participant din ţara noastră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb