Vascar anunţă afaceri de 140 de milioane de lei în anul 2023

S.B.
Companii / 5 iunie

Vlad Ciuburciu, Director General Vascar

Vlad Ciuburciu, Director General Vascar

Vascar a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 140 de milioane de lei, în creştere cu 10 % faţă de anul anterior.

Exporturile au înregistrat cea mai mare creştere din ultimul an, pe fondul evoluţiei pozitive a categoriei de conserve. Vascar exportă conserve în Europa şi Africa, şi în curând exporturile vor ajunge şi în SUA, în urma acreditării primite în 2023, când Food Safety and Inspection Service (FSIS) a confirmat echivalenţa sistemului de inspecţie a cărnii din România cu cel din Statele Unite.

Reţeaua proprie de magazine reprezintă 33% din cifra de afaceri, iar echipa de management îşi propune deschiderea a trei noi magazine în acest an.

"Suntem mândri şi bucuroşi că business-ul nostru antreprenorial a împlinit 40 de ani de activitate şi le mulţumim celor care aleg produsele Moldova în Bucate şi Vascar. Ne propunem ca anul acesta să creştem prezenţa la raft în reţelele de hipermarketuri partenere la nivel naţional şi să deschidem noi magazine proprii în regiunea Moldovei, pentru a fi cât mai aproape de cei care ne cunosc produsele şi le apreciază sau sunt curioşi să le încerce pentru prima oară", spune Vlad Ciuburciu, Director General Vascar.

Din 1984, când activa sub denumirea de Industria Cărnii Vaslui şi funcţiona în sistem centralizat, businessul Vascar a ajuns astăzi la o reţea de 20 de magazine proprii - în Vaslui, Iaşi, Huşi, Negreşti, Bârlad, Roman, Galaţi - distribuţie naţională şi exporturi pe cele mai exigente pieţe de pe trei continente.

Primele magazine Vascar au fost deschise în 1994, la trei ani de la transformarea companiei în societate pe acţiuni. După privatizare, începând cu anul 2000, compania a înregistrat un trend de dezvoltare accelerat. Printre cele mai importante etape s-a numărat realizarea celui mai mare proiect de rebranding, atât la nivel corporate, cât şi de produs, în 2013.

În 2015, se segmentează portofoliul de produse iar un an mai târziu, "Moldova în bucate" devine brand naţional, atât pe categoria de conserve din carne, cât şi pe mezeluri.

Pentru 2024, Vascar are în plan investiţii în tehnologii noi, automatizarea proceselor, dezvoltarea portofoliului de produse şi în sustenabilitate prin extinderea sistemului de panouri fotovoltaice instalat în 2023, o investiţie de trei milioane de lei. Proiectul are în prezent o putere instalată de 770 kWp şi produce 1.200 de MWh pe an, echivalentul a 245.000 de kilograme de cărbune neexploatat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb