VASILE DÎNCU: "Guvernul se gândeşte la o lege specială pentru Valea Jiului"

George Forcoş
Politică / 16 iulie 2016

Vasile Dîncu

Vasile Dîncu

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, vineri, la Vulcan, că actualul Guvern doreşte un proiect integrat de dezvoltare a Văii Jiului, condiţii în care e posibil să fie aprobată şi o lege specială pentru această zonă, transmite Mediafax.

Valea Jiului trebuie să se dezvolte integrat, potrivit vicepremierului Vasile Dîncu, condiţii în care are nevoie de un proiect pentru construirea căruia Guvernul îşi va da tot concursul, Executivul urmând a sprijini şi legislativ, dar şi cu fonduri proiectele de dezvoltare a acestei zone. Astfel, Valea Jiului ar putea avea un statut special, iar proiectele venite din Valea Jiului vor avea prioritate la finanţare.

"Principala preocupare a fost să construim o zonă cu statut special. O să discut şi cu colegii mei din Guvern. Nu vreau să promitem ceva ce nu ştim dacă mai este astăzi viabil. Oricum noi încercăm să-i dăm un statut special acestei zone. Nu ştiu cum îl vom numi. Proiectele de dezvoltare de aici vor deveni proiecte cu o prioritate importantă şi altfel vor câştiga un punctaj în plus în evaluarea pe care o vom face noi", a declarat, vineri, la Vulcan, vicepremierul Vasile Dîncu.

Una dintre propunerile de dezvoltare integrată este legată de constituirea zonei metropolitane. Asta ar însemna unirea localităţilor şi o singură primărie în loc de şase.

"Vrem să sprijinim de la Bucureşti legislativ şi nu numai legislativ, printr-o lege a zonelor metropolitane sau printr-o lege care să permită naşterea, din punct de vedere administrativ, a conurbaţiei, prin asocierea localităţilor din Valea Jiului. În acest moment cred că este nevoie de o simplificare administrativă de exemplu", a mai spus Vasile Dîncu.

Sursa citată a precizat că trebuie schimbată "gândirea de dezvoltare a acestei zone".

"Trebuie să gândim un sistem de dezvoltare pentru Valea Jiului, această schimbare înseamnă în primul rând să facem proiecte integrate. Încercăm să schimbăm câteva lucruri. Am primit sugestii interesante care vor deveni în viitor hotărâri de Guvern din partea noastră, să modificăm o serie de reglementări care încurcă Valea Jiului. De exemplu, o idee interesantă este cea legată de parcurile industriale, noi nu am ştiut de chestia aceasta. În legea înfiinţării parcurilor industriale, ca să beneficiezi de sprijin, suprafaţa minimă trebuie să fie de 25 de hectare. Aici nu ai cum să aduni 25 de hectare fiind zonă montană. Vrem să schimbăm acestă prevedere ca să putem face în aceste zone speciale de dezvoltare parcuri industriale mai mici", a completat vicepremierul.

Potrivit acestuia, se are în vedere şi un proiect privind acordarea de ajutoare de stat pentru investitorii care vin în Valea Jiului.

În septembrie, premierul Dacian Cioloş, însoţit de vicepremierii Vasile Dîncu şi Costin Borc, dar şi de alţi membri ai Guvernului vor veni în Valea Jiului pentru a prezenta proiectul integrat de dezvoltare a zonei, proiect la care vor lucra împreună cu administraţiile locale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb