VASILE DÎNCU: ''Ne-ar plăcea ca întreg statul român să fie la nivelul la care se află instituţia militară''

G.U.
Politică / 24 noiembrie 2021

''Ne-ar plăcea ca întreg statul român să fie la nivelul la care se află instituţia militară''

Senatorul PSD Vasile Dîncu, propus pentru funcţia de ministru al Apărării, a afirmat la audierile din Parlament, că i-ar plăcea ca statul român să fie la nivelul la care se află instituţia militară naţională în prezent, transmite Agerpres.

"Aş vrea să spun că Armata României se află în acest moment în ceea ce priveşte modernizarea ca instituţie, prin decizii, pregătire profesională, implicare în societate, relaţii internaţionale, mult peste alte componente ale societăţii. Ne-ar plăcea ca întreg statul român să fie cel puţin la nivelul la care în acest moment se află instituţia militară din România", a afirmat Dîncu.

Acesta a vorbit şi despre implicarea României în NATO. "E uşor să îţi pui insigna NATO la rever sau să scrie în CV că ai făcut foarte multe simpozioane sau ai fost la cursurile NATO, dar cred că pe noi ne defineşte şi ceea ce facem", a transmis senatorul PSD.

Potrivit acestuia, România are "atâta Apărare câţi bani" are.

Vasile Dîncu a subliniat că în privinţa achiziţiilor militare va trebui găsită o formulă pentru offset "funcţională", adăugând că în acest domeniu este nevoie de "mai mult curaj" la negocieri.

Vasile Dîncu s-a referit şi la nevoia de personal militar superior estimărilor. "Au fost făcute într-o perioadă de pace acele estimări. (...) În Germania se discută că este nevoie de efective diferite, de un număr mare, dar e vorba şi de calitate, de alt tip de formare", a punctat ministrul propus.

Totuşi, a arătat Dîncu, "despre stagiul militar obligatoriu nu se discută în acest moment", deşi sunt ţări care abordează, în alte formule, acest lucru.

"Dar, nu este cazul la noi. (...) Nu cred că avem în acest moment analize care să ne spună că este nevoie de acest lucru. Este nevoie de o resursă umană mai diversificată şi mai bine formată", a explicat senatorul.

În opinia sa, în prezent, există "un paradox" în ceea ce priveşte pensiile militarilor. "Avem foarte multe inechităţi în sistem", a menţionat Dîncu, care a completat că pensiile militare nu trebuie raportate la contribuţie.

"Nu cred că pensiile din sistemul militar trebuie acordate pe contributivitate, tocmai pe acest principiu că ei nu pot să facă alte activităţi în afară de această activitate şi statul poate să compenseze", a arătat Vasile Dîncu.

Acesta a primit aviz favorabil în comisiile parlamentare de specialitate reunite pentru funcţia de ministru al Apărării.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Haideți să mai și gândim! Toți specialii ăștia vin cu argumentul aparent imbatabil: suntem militari, polițiști, judecători, procurori si vezi doamne nu putem desfășura alte activități ! 0are? Chiar nimic? Se poate și legal! Au bani cine-i împiedică să joace la bursă de exemplu?

    Apoi ei zic că nu pot face alte activități, deci nu muncesc dar la 45-50 de ani sunt storsi si vor la pensie! Bine dle,dar atunci măcar fă ce vrei până la 65de ani dar nu cere pensii speciale că poți recupera!Deschide o firmă și...dă faliment că vă credeți toți grozavi! 

    O altă perspectivă: câți din românii obișnuiți mai fac ceva după cele 8 ore de program? 20% ? Deci nu toți, dar ei ar veni că " toți " sunt privați să mai facă un ban în plus! Păi dacă noi obișnuiții cu salarii normale ,nu facem un ban în plus, voi cu salarii colosale ați lucra? Mai ales că vă așteaptă f repede și o pensie mare!

    În sfârșit ar mai fi ceva f.f.important. Să nu-mi mi spună mie polițistul, securistul,judecătorul sau procurorul că nu are " avantaje" din funcția deținută! Nu le expun aici dar sunt nenumarate! 

    oda militarului ... se face doar atunci cand democratia a cazut si cand ne aflam in regim militar (sa il numim dictatura militara).

    ... o da militarului ... nu oda militarului.  

    Dle Dancu mai încet cu cât de grozavă e armata! Dumneata la " academia " lui Oprea îi pregateai la fără frecvență de deveneau toți parlamentarii și alți șmecheri mari experți în arta militară! Toți ieșeau Napoleoni de acolo!Oare așa să fie?Acolo erau "greii " Armatei și Securității, păi dacă ei își băteau joc de școală, oare cum poate fi pregătirea în eșaloanele inferioare!

    Uite aș face un pariu cu orice ofițer ( dar nu cu cei din afara țării ) că un inginer,,doctor,profesor în 3 luni poate învăța tot ce știe un colonel dar niciodată un colonel nu vă învăța ce stiu cele 3 categorii! Niciodată!

    Bine,pot fi excepții de maxim 10-20 %, dar nu mai mult ! 

    Dâncu - securistul agramat de la Cluj, "strategul" care va băga PSD-ul în WC în timp ce va toca miliarde pe armament inutil, la mâna a 3-a și uzat moral de la partenerul strategic.

    Are perfecta dreptate Dancu nu este usoara meseria de militar si mai ales nu toti reusesc sa treaca examenele eliminatorii... Si cei care trec de acestea se confrunta mai apoi cu greutatile carierei la care putini fac fata pana la capat... Asa ca jos palaria in fata Armatei Romaniei.. Armata este singura institutie care este garantul independentei si suveranitatii Romaniei...

    1. " Garantul independenței și suveranității " zici!?

      În 1914 când începuse războiul banii aruncați pentru armată erau deturnati spre alte scopuri! Se fura cu vagonul, nimeni nu mai folosea desagii! In 1916 în parlamentul Franței se discuta dacă trebuie duși la moarte sigură soldații români neechipati! A urmat cea mai rușinoasă înfrângere a unei armate în 1916 ! 

      O mică revenire în 1917 după care am capitulat! Ce " garant" al independenței? 

      În 1940 am pierdut fără a trage un foc Basarabia, Bucovina și o parte din Transilvania! 

      Nimeni nu a luat în calcul că există o armată română! Am participat apoi ,de voie de nevoie, alături de Hitler la război dar germanii au făcut o constatare amară: românii mai mult încurcau! In sfârșit cu un nou "entuziasm " vom participa la război alături de sovietici! Îmi spuneți vă rog la ce a servit "existența " Armatei române în cele două războaie? Ce am câștigat " prin" armată?

      Am spus aceste lucruri cu mare durere! 

    Sa nu fie vreodata nevoie de armata romana pe bune, ca dezamagirea va fi considerabila.

    Pe timp de pace totul e roz, discursuri batoase, tinichele pe piept, pantaloni la dunga, bocanci dati cu crema si camioane date cu motorina, totul luceste de te orbeste.

    Curat Potemkin. 

    Ce aveti mai cu omu'. Ce nu intelegeti voi e ca el vrea ca toti complicii de la varful statului, in cazul in care sunt prinsi cu golaneli, sa primeasca o pedeapsa cu suspendare ca generalul care a delapidat fondurile operative si pe care procurorii si judecatorii din sistem l-au incadrat de parca ar fi furat o legatura de patrunjel din piata si nu la o fapta care pune in pericol securutatea statului. Si bineinteles ca nu au extins cercetarile pentru ca s-a vazut din prima ca generalul nu era egoist, mai dadea si la altii - o masina, un costum de ski, ....

    Niste jigodii care ne iau de prosti. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb