VASILE DÎNCU: "Nu cred că merităm pensii speciale"

S.B.
Politică / 6 mai 2022

"Nu cred că merităm pensii speciale"

Preşedintele Consiliului Naţional al SD, Vasile Dîncu, este de părere că nu toţi parlamentarii care au votat legea prin care pensiile speciale ale senatorilor şi deputaţilor erau desfiinţate au fost "sinceri" atunci când au dat acest vot, el invocând "presiunea" din partea electoratului pentru ca aleşii să facă acest demers, informează news.ro.

Dîncu afirmă că a fi parlamentar nu este o profesie, că nu e de acord cu pensiile speciale pentru această categorie şi adaugă că preşedintele partidului i-a spus PSD va pune din nou în discuţie un proiect de lege pe acelaşi subiect.

"Şi eu m-am întrebat, de atunci, şi chiar dacă am fost printre cei care au votat şi am această credinţă că nu trebuie parlamentarii să aibă drepturi speciale, pentru că ceilalţi oameni care lucrează în condiţii mult mai grele, în fabrici, în mine sau în alte locuri, nu au pensii speciale, au pensii pentru ceea ce au muncit. Apoi, meseria de parlamentar nu este o profesie care, să spunem, să fie o profesie care să merite un statut special. În mod normal, reprezinţi acolo nişte oameni dintr-o circumscripţie, nu trebuie să te bazezi pe asta în întreaga ta viaţă. Aş putea să spun: să ne întrebăm câtă sinceritate a fost - a fost atunci aproape unanimitate - câtă sinceritate a fost la cei care au votat şi câtă presiune din partea electoratului, din partea presei ş.a.m.d.? Eu nu cred că toată lumea a fost sinceră când a votat asta", a afirmat Vasile Dîncu, vineri seară, la Digi 24, întrebat dacă parlamentarii vor găsi soluţii pentru ca legea declarată neconstituţională să fie modificată astfel încât să intre, în cele din urmă, în vigoare.

Potrivit acestuia, "Curtea Constituţională, din nefericire, în multe situaţii, cumulează defectele politicii şi defectele justiţiei din România".

"Pentru că justiţia, din nefericire, în România, îşi face singură dreptate, îşi votează pensii, îşi votează salariile, nu ai ce să faci pentru că e cunoscută butada, cred că din Doistoievski: cine-i păzeşte pe paznici? Justiţia la noi îşi face dreptate singură, evident că noi trebuie să respectăm asta. Dar în acest moment cred că există o soluţie foarte simplă şi Parlamentul şi partidele se va vedea dacă au fost sinceri atunci şi vor promova acum un noi proiect de lege, în aceleaşi condiţii, respectându-se timpul de gândire, sau alte lucruri care vor fi, probabil, imputate de Curtea Constituţională. Cred că este foarte simplu: PSD o să pună din nou această lege, probabil - asta mi-a spus preşedintele partidului - şi o vom face să fie regulamentară, ca să spun aşa. Deci se va vedea dacă într-adevăr parlamentarii sunt consecvenţi în ceea ce au hotărât atunci. Nu cred că merităm pensii speciale, în niciun caz", a adăugat Dîncu.

Vasile Dîncu a comentat şi situaţia legată de faptul că legea a fost declarată neconstituţională la peste un an de la adoptarea ei, el arătând că "nu funcţionează cum ar trebui instituţiile din România".

"Eu cred că aceasta este o dovadă că nu există, în interiorul clasei politice, o anumită conştiinţă a priorităţilor pe care le are naţiunea la un moment dat. Şi foarte multe lucruri care au o aparenţă democratică, de exemplu, la un moment dat, printr-o decizie, nu constituie cu adevărat voinţa politică a partidelor şi a celor care sunt acolo. Pentru că altfel, în mod normal ar trebui ca, existând anumite priorităţi, partidele trimiţându-şi în Curtea Constituţională, acolo, trimiţându-ţi oamenii, ar trebui să existe un consens în acest lucru. Dacă aceste decizii se iau la Parlament sunt raţionale, au fost votate de toată lumea, nu ar trebui să mai existe discuţii pe această temă, sau dacă există, să existe imediat", a susţinut Vasile Dîncu.

Curtea Constituţională a admis, joi, excepţiile de neconstituţionalitate privind legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel că aleşii vor avea din nou dreptul la pensii, la finalul mandatului, în funcţie de numărul de mandate, au precizat surse din cadrul CCR pentru News.ro.

USR a depus un nou proiect de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. USR invită PSD, PNL şi orice altă formaţiune care pretinde că doreşte echitate între pensionarii români să susţină proiectul, anunţă formaţiunea într-un comunicat.

Proiectul prevede desfiinţarea pentru viitor a pensiilor speciale ale parlamentarilor, dar stabileşte şi că, de la data intrării ei în vigoare, încetează plata pensiilor speciale în plată.

PNL a transmis, vineri, că nu este necesară o nouă lege de desfiinţare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Liberalii precizează că poziţia partidului este fermă: susţinem revenirea pensiilor la principiul contributivităţii.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Domnule VASILE din CLUJ. Ce pensii speciale mai doriti domnilor,nu va ajung sutele de milioane de lei pe care ii incasati de la romanii napastuiti pe umerele pe care plangeti.? PSD,se considera partidul care se preocupa ca cei mai nevoiasi romani,sa o duca bine,insa baronii rosii,sunt numiti in functii in care castiga zeci de mii de euro pe luna.Cel mai bun exemplu este cel al individei data afara din functie pentru incompetenta,insa v-a fi rasplatita cu sute de mii de euro,asta in timp ce milioane de pensionari deabia mai supravietuiesc iar PSD,ii amegeste cu niste cresteri ale veniturilor ILUZORII. Vreti sa faceti dreptate sociala in aceasta tara pe care ati vanduto strainilot.? PLAFONATI salariile tuturor celor care ocupa functii de conducere la stat sub nivelul salariului presedintelui,si o sa aveti bani sa le cresteti pensiile romanilor la un nivel de decenta.Nu doriti insa acest lucru,intrucat cei care au niste salarii de NABABI,va sustin ca sa fiti la putere. Ia vedeti ce retributii primesc toti functionarii care ocupa functii publice,facetile publice si deabia apoi sa pretindeti ca va pasa de romani.Insa dumneavoastra cei care conduceti PSD,ati venit in fruntea tarii,nu pentru ca va pasa de roman,ci pentru ca borcanul de miere este atragator. Sustinuti de PRESA aservita,mituita din bani publici,cu MODERATORI platiti regeste,nu mai aveti nici macar bun simt. Nu exista sarbatoare in care posturile TV. sa nu prezinte VIATA de HUZUR in care traiesc romanii,care iau cu asalt STATIUNILE de la MARE la MUNTE si PENSIUNILE PARTICULARE. Oare credeti ca cei care sunt prezentati sunt cetatenii nevoiasi ai acestei tari in proportie de 60%,sau sunt copii,amantele si protipendada de partid care atunci cand ajung la distractie cara cu roabele SAMPANIEde sute de milioane de lei. Domnule DANCU,romanii nevoiasi,chiar daca nu au scoli inalte,sau saturat de promisiuni mincinoase si la primele alegeri,cred ca PSD,v-a lua un procent exprimat in voturi la fel ca cei din USR. Cine o sa mai voteze un partid care isi bate joc de pensionari.? Acum,a aparut si problema cu STADIONUL STEAUA construit din bani publici si care a fost dat cu JAPCA ARMATEI unde joaca o echipa de amatori care are 500 de spectatori. De ce alte echipe ROMANESTI nu au voie sa joace acolo.? Pentru ca nu vor niste generali si colonei nu.Dupa sondaje,FCSB,are milioane de sustinatori si admiratori in Romania,cati credeti ca din aceste milioane o sa voteze cu PSD. Probabil,or sa va voteze cei din armata adica cateva mii,iar voturile celorlalti vor fi date unor partide care simt romaneste. VOM TRAI SI VOM VEDEA.!

    1. il critici de la cap la coada dar din Domnule , nu- l mai scoti . ai ceva in capul ala in afara de obsesia cu steaua ?

      Esti un NATARAU care 'sugi" probabil si tu de la bugetul de stat sau este un profitor psdist. Eu,am ceva in cap insa tu,ai tarate daca nu intelegi ironia cu "domnule".!

    Cred că ar fi o excelentă ocazie să se taie pensiile speciale la toți si la judecători și procurori !!

    fraza tipica de politician gargaragiu , mincinos si ipocrit . nu crede ca merita dar toti le iau cu doua maini si nu fac nimic sa schimbe legea stamba tot de ei facuta la interes . greata si dezgust cu asemenea specimene!

    Stai liniștit. Le meritați cu toții. Pensiile nesimțite sunt meritate, ați muncit o viata pt ele. Pu.... nu merita nimic. Desființați-le pe astea și faceți-le pe ale voastre 100.000 ron/luna sa va ajungă ca sunteți si voi oameni de vaza, vorba aia. Dați și o lege prin care sa va pensionați la max 40 ani cu 100.000 și ceilalți la min. 80 de ani cu 1000, ca asa e corect. Trece și de ccr, nu aveți pb.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb