Vast Resources a anunţat descoperirea la mina din Băiţa Plai a unor cantităţi mai mari de metale decât estimase anterior

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 22 martie 2017

Britanicii de la Vast Resources au anunţat marţi că au descoperit, la mina din Băiţa Plai, judeţul Bihor, după activităţi de forare, cantităţi mai mari de metale, inclusiv argint, decât estimaseră iniţial.

Astfel, potrivit companiei, "ultimele procese de forare de la iazurile minei din Băiţa Plai, realizate pe o suprafaţă de 630 de metri, au confirmat prezenţa unor cantităţi mai mari de cupru, zinc, plumb sau chiar argint decât cele estimate anterior", potrivit news.ro.

În comparaţie cu primele estimări, noile cifre anunţate de Vast Resources arată o creştere de 12% a cantităţii de cupru/tonă de minereu procesat, de 14% a cantităţii de zinc, de 84% la plumb şi de 24% la argint, în ultimul caz ajungându-se la o cantitate de 9,15 g/tona de minereu procesat.

Totodată, compania a anunţat că a avansat cu proiectul de ecologizare demarat la Fâneaţa, Bihor, acolo unde se află iazurile de decantare ale minei din Băiţa Plai, fiind pentru prima oară în ultimii 40 ani când aceste iazuri sunt ecologizate. Procesul de ecologizare a iazurilor este un proiect important pentru companie şi pentru că este unul profitabil, a explicat preşedintele Vast Resources, Andrew Prelea.

"Ecologizarea iazurilor de decantare din Fâneaţa este un proiect foarte important pentru noi, deoarece am găsit o modalitate potrivită prin care putem transforma procesul de protejare a mediului într-o activitate profitabilă. Până acum, rezultatele sunt îmbucurătoare şi vom continua să lucrăm la prospectarea zonei, pentru a ne asigura că studiul de fezabilitate planificat pentru partea a doua a anului va fi unul complet şi corect", a declarat Andrew Prelea.

Activitatea de la iazurile de decantare din Fâneaţa se desfăşoară în paralel cu procesul de redobândire a dreptului de începere a lucrărilor la mina din Băiţa Plai, dar şi cu extinderea activităţii desfăşurate în restul ţării. La începutul anului, Vast Resources a obţinut două noi licenţe de prospectare în judeţul Bistriţa Năsăud, în zonele Piciorul Zimbrului şi Măgura Neagră, situate în apropierea oraşului Zagra.

"Explorarea celor două zone are scopul de a analiza posibilitatea transformării acestor depozite în surse de minereu pentru un potenţial complex metalurgic pe care compania îşi propune să îl construiască la Mănăila ori Cârlibaba", se arată în comunicat.

Vast Resources a anunţat recent că va investi în proiectele sale din România cea mai mare parte din cele 8 milioane de dolari obţinute prin vânzarea unor active din Zimbabwe.

În luna februarie, compania a anunţat că a înregistrat recorduri, în perioada octombrie-decembrie 2016, în ceea ce priveşte cantităţile de cupru şi zinc extrase din mina de la Mănăila.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb