VEDE ÎN BREXIT O OPORTUNITATE Qatarul vrea să investească 5 miliarde lire în Marea Britanie

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 martie 2017

Qatarul va investi 5 miliarde de lire sterline în Marea Britanie, în anii care vin, conform anunţului ministrului de Finanţe, Ali Sherif al-Emadi, aflat într-o vizită la Londra.

Acesta a declarat ieri: "Vom investi 5 miliarde de lire sterline în Marea Britanie, în următorii 3-5 ani. În prezent, Marea Britanie este prima noastră destinaţie de investiţii, respectiv cea mai mare destinaţie de afaceri pentru investitorii publici şi privaţi din Qatar. Am investit deja 35-40 de miliarde de lire în Regatul Unit".

Noile investiţii vor fi direcţionate în transport, energie, proprietăţi imobiliare şi tehnologie digitală. Oficialul din Qatar şi-a exprimat optimismul cu privire la viitorul economiei britanice, notează BBC.

Anterior, şeful fondului suveran de investiţii al ţării din Golful Persic a declarat că vede oportunităţi în Marea Britanie, după ce ţara va părăsi Uniunea Europeană (Brexit).

Qatarul controlează lanţul de magazine "Harrods" şi 95% din "Shard", cea mai înaltă clădire din Europa. Totodată, Qatarul are o deţinere la Canary Wharf - unul din cele două centre financiare principale ale Londrei -, având totodată participaţii la terminalul de gaze naturale lichefiate Milford Haven, din South Wales. Qatarul a mai cumpărat Olympic Village, după Jocurile Olimpice desfăşurate la Londra, în 2012.

Amintim că Premierul britanic Theresa May va invoca în 29 martie Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care iniţiază în mod oficial procesul de Brexit. Ulterior, în 29 aprilie, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, va convoca un summit al liderilor celor 27 de ţări membre ale UE privind definirea poziţiei lor în negocierile cu Londra pe marginea Brexitului.

Negocierile sunt aşteptate să înceapă la câteva săptămâni după summitul din 29 aprilie şi să dureze până la doi ani.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, recent, că Marea Britanie va trebui să achite o notă de plată de aproximativ 50 de miliarde de lire sterline (62 de miliarde de dolari) când va ieşi din Uniunea Europeană. Juncker a subliniat că UE va fi "prietenoasă, dar fermă" în timpul negocierilor cu Marea Britanie.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb