Venezuela acuză SUA de sabotarea negocierile de pace

T.M.
Internaţional / 10 iulie 2019

Jorge Arreaza (Sursa foto: Twitter)

Jorge Arreaza (Sursa foto: Twitter)

Venezeula a acuzat, ieri, SUA că vor să saboteze dialogul între guvern şi opoziţie care a fost reluat de curând în insula Barbados, cu medierea Norvegiei, informează, astăzi, AFP.

"După eşecul răsunător al tuturor acestor moduri de agresiune împotriva Venezuelei, administraţia (lui Donald) Trump vrea să distrugă procesul de dialog politic între guvern şi opoziţie", a declarat, într-un mesaj publicat pe pe Twitter, ministrul venezuelean de externe Jorge Arreaza.

Guvernul american vrea "să impună agenda lui de război", a scris Arreaza, fără a preciza la ce acţiuni recente ale SUA se referă.

Arreaza este unul dintre membrii delegaţiei trimise de preşedintele Nicolas Maduro pentru a negocia cu reprezentanţi ai opoziţiei venezuelene conduşi de preşedintele parlamentului Juan Guaido, care este recunoscut drept preşedinte interimar al Venezuelei de circa 50 de ţări, printre care SUA.

La rândul său, preşedintele Maduro s-a pronunţat cu insistenţă, ieri, pentru o apropiere între poziţiile guvernului şi opoziţiei, pentru a depăşi criza pe care o traversează Venezuela şi "a ajunge la pace". "Gata cu acest conflict inutil! Gata cu pucismul, cu conspiraţiile, comploturile, gata cu apelurile la o intervenţie militară!", a declarat Maduro la televiziunea naţională VTV. "Vreau să ne unim dincolo de divergenţe politice", a spus el.

Cu o zi înainte, Maduro şi-a exprimat optimismul după demararea, pe insula Barbados, a celei de-a treia runde de dialog, după luna mai. Două reuniuni organizate la Oslo în mai nu au dus la un rezultat tangibil.

Maduro acuză SUA că sunt responsabile de eşecul negocierilor precedente între guvern şi opoziţie, care au avut loc la sfârşitul lui 2017 şi începutul lui 2018 în Republica Dominicană.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb