Venituri în creştere pentru CEZ România

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 2 martie 2011

Veniturile operaţiunilor CEZ din România au crescut, anul trecut, cu 4%, la 10,105 miliarde coroane (413,6 milioane euro), iar profitul EBITDA al diviziilor de producţie şi trading, de dis-tribuţie şi furnizare a urcat faţă de 2009, potrivit raportărilor grupului ceh de energie. Compania înregis-tra în 2009, în România, venituri de 9,711 miliarde coroane (aproape 400 milioane euro), informează Mediafax.

Profitul EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) al operaţiunilor de distribuţie şi furnizare de energie din România a urcat în 2010 de la 2,1 miliarde coroane la 2,4 miliarde coroane (98 milioane euro). La divizia de producţie de energie şi trading, câştigul EBITDA a avansat la 300 milioane coroane (12,2 milioane euro), de la o pierdere de 200 milioane coroane ceheşti în 2009.

Profitul EBITDA din România a fost susţinut de mai mulţi factori, printre care începerea activităţii la parcul eolian Fântânele (judeţul Constanţa) în luna iunie, creşterea vânzărilor de electricitate pe tensiuni mari datorită îmbunătăţirii condiţiilor economice, scăderea pierderilor pe distribuţie ca urmare a preţului mai redus al electricităţii şi externalizarea serviciilor de transport şi management al instalaţiilor.

Totodată, CEZ a înregistrat venituri suplimentare din închirierea de stâlpi de înâltă tensiune în scopuri publicitare.

În iunie 2010, CEZ a început generarea de electricitate la parcul eolian Fântânele, unde a produs până la sfârşitul anului 256 GWh de energie. Turbinele eoliene exploatate anul trecut la Fântânele, în număr de 120, au o capacitate totală de generare de 300 MW. CEZ reiterează în raport că va începe în acest an generarea de energie şi la parcul eolian Cogealac, tot din Dobrogea.

CEZ a derulat anul trecut în România investiţii de 3 miliarde coroane (122,8 milioane euro) în active fixe din domeniul energiei regenerabile şi alte 1,2 miliarde coroane ceheşti (49 milioane euro) în reţea-ua de distribuţie.

Grupul ceh evaluează activele din România la 29,976 miliarde coroane (1,21 miliarde euro) la finele anului trecut, în stagnare faţă de sfârşitul lui 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb