Vicepreşedintele Clubului Dinamo Bucureşti, acuzat că a prejudiciat AMBRO Suceava

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 21 martie 2005

Vicepreşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, Vladimir Cohn, fost preşedinte al CA al SC AMBRO SA Suceava, a fost audiat de judecătorii suceveni în legătură cu acuzaţiile conform cărora ar fi păgubit societatea cu peste 9 miliarde de lei. El a negat acuzaţiile şi a spus că toate tranzacţiile pe care le-a făcut la AMBRO în perioada cît a fost preşedintele CA au fost legale, informează Rompres.

Cohn a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lîngă Judecătoria Suceava, în urmă cu cîteva luni, sub acuzaţiile de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi folosire cu rea credinţă a bunurilor societăţii. Oficialul dinamovist este acuzat că a păgubit SC AMBRO SA prin vînzarea fără drept a unor utilaje din societate către un cumpărător de bună credinţă.

Aspectele au fost sesizate de reprezentantul societăţii franceze SIKOR SA, Michel Chochoy, devenită acţionar la SC AMBRO SA Suceava în ianuarie 1998. Pe 12 aprilie 2000, a avut loc o şedinţă a CA al SC AMBRO SA, prezidată de Vladimir Cohn, în calitate de preşedinte al acestei structuri. Din rechizitoriul de sesizare al instanţei de judecată reiese că, ulterior acestei şedinţe, actualul vicepreşedinte al CA al Clubului Dinamo "a întocmit şi semnat un înscris intitulat extras din şedinţa Consiliului de Administraţie din 12 aprilie 2000, în care se specifica faptul că în şedinţa respectivă s-a aprobat vînzarea maşinii de ambalat CO, model RTS şi a monoblocului de imprimare". Bunurile au fost vîndute către SC AMCO SA Ghimbav.

Ulterior acestei tranzacţii, s-a constatat că înstrăinarea maşinilor nu a fost discutată în şedinţa CA, astfel încît "scoaterea din circuitul productiv şi vînzarea celor două utilaje industriale amintite au avut drept rezultat oprirea activităţii secţiei carton ondulat, care pînă în 1999 era una dintre cele mai profitabile secţii de la SC AMBRO SA". Din actul de sesizare al instanţei de judecată rezultă că prin această tranzacţie SC AMBRO SA a fost păgubită cu 1,633 miliarde de lei, bani reprezentînd prejudiciul nerealizat în perioadele semestrul II din 1999 şi anii 2000, 2001, 2002 şi semestrul I din 2003.

Conform expertizelor contabile efectuate în acest caz, prin neincluderea în valoarea de inventar a celor două utilaje, a cheltuielilor de montaj, a celor vamale, a contravalorii lucrărilor de dezasamblare a utilajelor şi prin neachitarea chiriei de către cumpărător, SC AMBRO SA Suceava a mai pierdut încă 7,5 miliarde de lei. Judecătorii suceveni au fixat un nou termen pentru jumătatea lunii viitoare, atunci cînd vicepreşedintele CA al Clubului Dinamo Bucureşti va trebui să vină din nou la Suceava.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb