VICTOR GÂNSAC, SAFETECH INNOVATIONS: "Bursa şi piaţa AeRO ne oferă cea mai mare oportunitate de creştere"

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 februarie 2021

"Bursa şi piaţa AeRO ne oferă cea mai mare oportunitate de creştere"

Vom propune o politică de distribuire de dividende combintă cu acţiuni gratuite prin capitalizarea profiturilor, spune directorul Safetech

Valoare de piaţă de 75 milioane lei, după prima zi de tranzacţionare

Listarea Safetech Innovations (SAFE) la bursă oferă companiei cea mai mare oportunitate de creştere, împreună cu menţinerea pachetului majoritar de acţiuni, a spus vineri Victor Gânsac, co-fondator şi director general al furnizorului de servicii de securitate cibernetică, cu ocazia intrării la tranzacţionare a titlurilor SAFE, în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Victor Gânsac a declarat: "În 2018, împreună cu Paul (n.r Rusu, co-fondator), am simţit nevoia să ducem afacerea la un nivel superior. Am analizat diferite opţiuni de a atrage capital: alianţă strategică cu un jucător străin, investiţii din partea unui fond sau listare la Bursa de Valori Bucureşti. Timp de doi ani am analizat toate opţiunile şi am organizat nenumărate întâlniri până am ajuns la concluzia că bursa şi piaţa AeRO ne oferă cea mai mare oportunitate de creştere şi menţinere a pachetului majoritar".

Anterior listării, Safetech a derulat un plasament privat intermediat de Tradeville, prin care a vândut 625.000 de acţiuni, respectiv 20% din capitalul social al companiei, prin care a atras 2,5 milioane de lei.

"Capitalul pe care l-am strâns în plasamentul privat, împreună cu cele patru milioane de euro provenite dintr-un proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile pe care-l derulăm în prezent, asigură toate nevoile noastre de dezvoltare pentru cel puţin următorii doi ani", a spus Victor Gânsac, adăugând: "Acesta este motivul pentru care am decis, ca în următorii ani să propunem acţionarilor noştri o abordare mixtă a politicii de dividende. Pe de o parte să le oferim câştig instant, distribuind dividende sub formă de numerar şi pe de altă parte să asigurăm capitalul pentru dezvoltarea afacerii prin majorarea capitalului social, prin utilizarea unei părţi semnificative din profit şi distribuirea de acţiuni gratuite".

În prima zi de tranzacţionare, acţiunile SAFE au avut o evoluţie spectaculoasă, încheind sesiunea bursieră la preţul de 24 lei, de şase ori mai mare decât cel la care s-a încheiat plasamentul privat, de 4 lei/titlu, operaţiune la care au participat şi angajaţi ai companiei, după cum a precizat vineri Victor Gânsac.

Este un preţ care dă furnizorului de servicii de securitate cibernetică o valoare de piaţă de 75 milioane de lei (15,37 milioane de euro), a doua cea mai mare dintre noile companii intrate pe AeRO, după Norofert (NRF).

Pentru acest an, Safetech Innovations estimează o cifră de afaceri de 16,83 milioane lei, în timp ce pentru 2022 şi 2023, compania prognozează afaceri de 19,23 milioane lei, respectiv 22,08 milioane lei, conform datelor din memorandum-ul de listare. În ceea ce priveşte profitul, se prognozează un rezultat net de 2,5 milioane lei pentru 2021, în timp ce pentru 2022 şi 2023 estimările sunt de 3,3 milioane lei şi 4,44 milioane lei.

"Obiectivul nostru este să atingem o marjă de profit de 25% în următorii ani, pentru a arăta că firmele din IT, pe lângă creştere accelerată, pot oferi şi profituri consistente pentru investitori", spune Victor Gânsac.

Este o afirmaţie care vine în condiţiile în care, pentru 2017, 2018 şi 2019 marja netă de profit a fost de 6,5%, 14,7% şi 11,8%, iar pentru acest an se estimează o marjă de 16,2%.

Pentru prima jumătate a lui 2020, cifra de afaceri a companiei a fost de 5,3 milioane lei, cu 60,7% peste cea din aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce profitul net s-a ridicat la 0,45 milioane lei, cu 61,5% mai mare decât cel din primele şase luni ale lui 2019. Pentru întregul an 2020, conducerea estimează venituri de 15,6 milioane lei şi un profit net de două milioane lei.

Safetech Innovations a fost înfiinţată în 2011, fiind singura companie dedicată exclusiv securităţii informaţiei din piaţa de profil din ţara noastră, oferind atât servicii în domeniul securităţii, cât şi pentru implementarea soluţiilor de securitate cibernetică.

Victor Gânsac, administrator unic, şi Paul Rusu, director financiar, deţin fiecare câte un pachet de 40% din acţiunile Safetech.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Au pus banii dintr-un buzunar in altul.Pompa . El 70.

    Astia cred ca au pus-o de-un Caritas intre ei...de 8x banii!Daca nu-i deranjeaza ASF pentru schema asta,o sa se deranjeze intre ei.

    Cumpărătorii și vânzătorii sânt aceași.P/E=71.

    La fel este și în cazul Hunt ,2P, Nrf, Lih,

    1. Se caută cumpărători fraieri că în SUA.

    Cred ca l-au transferat pe SOV drept Consultant Stiintific. E o serie de noi emitenti la care se umfla balonul pana zboara necontrolat. Isi paseaza actiunile de parca joaca handbal pe semicerc fara ca BVB si ASF sa fluiere joc parsiv.. pasiv. Cica aia au departamente de monitorizare tranzactii si ei nu vad o ditamai morisca.

    Sa vedem cati optimisti incurabili se baga la mijloc sa le plaseze astia actiunile in plin bubble. Bag holders pe viata o sa fie.  

    Da, foarte adevarat ,vor pocni si unii o sa o ia rau de tot!

    Detractorilor ce scriu pe aici contra le spun din nou, atentie ca e momentul de investit, mai mult sau mai putin ca viitor frumos este pentru ca BNR a dat drumul la tiparit bani, fondurile de pensie au miliarde de lei si trebuie sa vina la BVB ca nu au unde sa le bage deci viitorul arata bine. Daca stati pe margine ca babele la poarta o sa va curga mucii pe strada !

    1. Prefer sa-mi curga mucii decat sa-mi dispara banii... iar cei care monitorizeaza din BVB si ASF ar fi cazul sa opreasca moristile ca deja e prea mult,sa lase ,,avantajele'' de volum,comisioane s.am.d. si sa-si faca treaba,ca nu se schimba actiunile la colt de strada...

      nu prea ai inteles nimic din functionarea mecanismului de tiparire bani si creare bani al bancilor, si daca nu vezi ca ASF si BVB amindoua stau la piciorul BNR e nasol

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb