Victor Ponta a participat la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku

Marius Constantin
Politică / 13 iunie 2015

Victor Ponta a participat la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku

Dan Mihalache arată că prezenţa premierului Ponta la ceremonia de la Baku este o greşeală

Premierul a stat, în tribună, în spatele lui Vladimir Putin

Premierul Victor Ponta a ajuns, ieri, în Baku, din Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizată la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, potrivit Mediafax.

La coborârea din avion pe Aeroportul internaţional "Heidar Aliev" din apropiere de Baku, Ponta a fost întâmpinat de oficiali din cadrul Ministerului azer de Externe şi de reprezentanţi ai Comitetului de organizare a Jocurilor Europene 2015.

Echipa olimpică a României va avea în componenţă 147 de sportivi, 83 de băieţi şi 64 de fete, la Jocurile Europene de le Baku, programate în perioada 12-28 iunie, aceştia urmând să participe la 22 de sporturi şi discipline sportive.

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, afirmă că el a decis să nu mai meargă la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku după ce a constatat că toţi liderii din UE sunt reprezentaţi la un nivel foarte redus şi arată că prezenţa premierului Victor Ponta la ceremonie este o greşeală.

"Mi-ar fi făcut plăcere să fiu în numele preşedintelui României, dar sunt anumite lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare când dăm curs unor asemenea invitaţii. Atunci când am văzut că toţi cei din Uniunea Europeană merg la un nivel de reprezentare foarte redus, am decis şi eu să nu mai merg. Noi nu am fost informaţi (că premierul Ponta va fi prezent la Baku-n.r.), prezenţa premierului României, dacă mă întrebaţi pe mine, mi se pare o greşeală de politică externă", a spus Mihalache la Realitatea TV, întrebat cum comentează faptul că Ponta s-a dus la Baku deşi liderii europeni au anunţat că vor boicota deschiderea Jocurilor Europene şi nu vor fi prezenţi, din cauza problemelor din Azerbaidjan legate de respectarea drepturilor omului, precizează Mediafax.

---

Parlamentul României a respins, ieri, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Victor Ponta, cu numai 194 de oficiali care au votat favorabil, neîntrunindu-se astfel totalul necesar de 278 de voturi "pentru".

Împotriva moţiunii au fost înregistrate doar 13 voturi, iar 7 voturi au fost anulate, exprimându-şi votul 214 parlamentari, din totalul de 554.

Parlamentarii din coaliţia de guvernare (PSD, PC şi PLR) au refuzat să voteze şi au stat în bănci, respectând consemnul dat de şefii partidelor. Totuşi, au fost câteva excepţii, printre care Victor Ponta, Şerban Nicolae, Călin Popescu Tăriceanu.

Copreşedintele PNL Alina Gorgiu a declarat, ieri, că partidul pe care-l conduce va depune, în toamnă, o nouă moţiune de cenzură. "Vă asigur că toamna va însemna o nouă moţiune de cenzură din partea PNL. Suntem partid de opoziţie şi opţiunea noastră categorică este aceea de a îndepărta un Guvern toxic pentru România. Nu am stabilit niciun fel de calendar deocamdată", a precizat copreşedintele liberal.

De asemenea, Vasile Blaga, copreşedinte PNL, a declarat vineri că votul în favoarea moţiunii de cenzură este o soluţie de maximă urgenţă pentru interesul naţional al României şi i-a transmis premierului Victor Ponta să înveţe de la prim-ministrul Moldovei care a demisionat, după ce s-a descoperit că a falsificat o diplomă de studii.

Pe de altă parte, Victor Ponta a susţinut că "România nu are nevoie de criză" şi a precizat că opoziţia arată "dorinţă şi foame de putere".

Totodată, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a explicat că deputaţii maghiari au avut libertatea de a vota "conform propriei conştiinţe". "Nu vom vota împotriva moţiunii de cenzură, ăsta este lucrul cel mai important. Probabil că unii vor vota moţiunea, alţii se vor abţine, aici rămâne la latitudinea fiecărui membru din grupurile noastre. Dacă am fi avut împreună cu PNL-ul acele voturi prin care se poate schimba Guvernul, atunci nu am fi ezitat nici un moment să mergem şi în situaţia în care nu suntem de acord cu anumite subiecte din moţiunea de cenzură, spre un vot negativ şi spre o altă majoritate. Dar, din păcate, lipsesc peste 58 de voturi pentru a schimba în acest moment Executivul", a conchis Kelemen Hunor.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Parlamentul nu lucreaza(e ocupat cu cererile de ridicare a imunitatii unora si altora) ,guvernul nu lucreaza ca asa vrea D.N.A --ul si P.N.L -ul ,E un adevarat sabotaj al viitorului tarii .Oare sunt ASA DE NEBUNI de nu mai au rabdare un an de zile Daca vor continua asa nici in 2016 nu vor ajunge la conducerea tarii

    Nepotel de Ilici,

    Fa ca Gaburici. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb