VICTOR PONTA: "Anularea sau reducerea comisioanelor de administrare la pilonul II de pensii se înscriu în politica populistă"

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 9 august 2017

"Anularea sau reducerea comisioanelor de administrare la pilonul II de pensii se înscriu în politica populistă"

Deputatul Victor Ponta a susţinut, ieri, că intenţia Guvernului de a anula sau reduce comisioanele de administrare pentru pilonul II de pensii face parte din politica "populistă latino-americană-braziliană-venezueleană din ultima perioadă", potrivit Agerpres. Politicianul a spus: "Se înscrie în politica populistă latino-americană-braziliană-venezueleană din ultima perioadă şi anume: să dăm ceva cu poporul, care place poporului. Oricărui popor îi place să dai în bănci. (...) Este cineva care administrează un fond de pensii fără comision? Poate Maica Teresa sau Fundaţia Soros, era să zic. Este un business. Cine îl administrează ca să-l administreze bine trebuie să-i dai un comision, că i-l dai mai mare, mai mic, aceasta este o chestiune de negociere de piaţă. (...) Eu fac parte dintre cotizanţii la pilonul II de pensii (...). Eu nu vreau să-mi naţionalizeze domnul Dragnea banii, să îmi dea înapoi. Eu vreau să stea acolo, să fie bine administraţi şi când voi ieşi la pensie să nu depind de pensiile lui Olguţa, care sincer nici pentru mama nu cred că ajung, ci vreau să fie administrate bine de cineva".

Întrebat cu privire la posibilitatea ca aceia care se pensionează să se poată reangaja, dar nu în funcţii de conducere, el a spus că ar trebui să se dea exemple concrete. "Să începem mâine cu demiterea domnului secretar de stat Ciocoiu, cel care are cea mai mare pensie şi cel mai mare salariu ca secretar de stat - mâna dreaptă a doamnei ministru Carmen Dan, pe care domnul Grindeanu, cu contra-semnătura mea l-a eliberat din funcţie, şi doamna Carmen Dan l-a pus la loc. Vorbim în general, haideţi să vorbim despre cazuri concrete. Mâine să ne dea un exemplu, că altfel este încă o ţeapă", a spus deputatul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb