Medicii noştri, puţini, câţi au mai rămas în ţară, sunt suprasolicitaţi şi sunt aproape de "burnout", a afirmat Adela Cojan, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Aceasta a mai precizat că ambulanţele private au început să fie implicate în serviciul de urgenţă 112 în gestionarea pacienţilor de Covid din valul patru.
"Ne îngrijorează procentul mic de vaccinaţi din ţara noastră, tocmai de aceea am încercat şi noi pe toate căile posibile să încurajăm atât personalul medical despre care ştim că este epuizat şi suprasolicitat în această perioadă ca la rândul lor să-i încurajeze pe asiguraţii noştri, pe pacienţi, să meargă spre centrele de vaccinare. Ne-am dus şi la rădăcina cauzei acestor rezerve din partea populaţiei în ceea ce priveşte accederea la această singură alternativă pe care în zilele de astăzi o avem în legătură cu prevenirea îmbolnăvirilor grave, severe, cu complicaţii şi pentru evitarea deceselor", a spus Cojan.
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a făcut apel la populaţie să se vaccineze.
"Eu cred că cea mai bună politică publică, în momentul de faţă, este aceea pe care domnul preşedinte Valeriu Gheorghiţă a prezentat-o şi anume aceea de a spune populaţiei adevărul: da, avem un vaccin, mai multe chiar, care este adevărat că nu protejează 100%, pentru că niciun vaccin de pe lume nu a protejat 100%, este o protecţie parţială şi temporară, probabil va mai fi nevoie să mai facem şi al patrulea vaccin, cei care l-au făcut pe al treilea, şi aşa mai departe. Deci adevărul este cel care va diminua din temerile şi incertitudinile populaţiei", a precizat Adela Cojan.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.11.2021, 14:30)
in loc sa jelim, mai bine bagam clauza la admiterea la facultatea de medicina. faci medicina pe banii statului, adica ai contribuabilului, prestezi un numar de ani (10 ar fi de bun simt) numai in unitati publice din tara (nu private). privatii sa isi ia medicii din facultatile private. vrei sa fii liber la terminarea facultatii sa alegi unde sa te duci, decartezi an de an niste zeci de mii de euroi si esti free like a bird. ca sa nu mai umplem gratis clinicile din europa. evident, asta se va vedea peste ani de zile, dar evident ca suntem intr-o fundatura din care nu iesim decat cu masuri radicale......si evident, cei care raman sa presteze in tara, sa fie bine platiti, sa se focuseze pe munca, nu pe combinatii.....
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.11.2021, 15:47)
pentru burnout luati o caruta de bani sa acoperiti protocoalele ucigase , sa nu cereti medicamente si sa lasati bolnavii fara tratament pina in ultima clipa sa se umple paturile la ati .
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.11.2021, 15:59)
la 30 000 lei pe luna?
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.11.2021, 17:45)
Plus ciubucuri, cabinet privat concurență neloială, pensionări , handicapuri fără număr...
Adevărat...toți vor și pleacă în străinătate , dar în concedii de lux....
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.11.2021, 19:25)
Suprasolicitati dar bogati!
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.11.2021, 20:29)
Atunci nu era mai bine să existe antivirale în farmacii, care să fi putut fi prescrise de medicii de familie?
Dacă s-ar fi întâmplat asta, o parte dintre cei care au ajuns în spital le-ar fi putut folosi de la primele simptome, atunci când au eficiență maximă și astfel n-ar mai fi ajuns la spital...
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.11.2021, 09:17)
Acum se explica incendiile din spitale...de la "burnout"-ul medicilor au pornit:-)...Trebuie urgent dati afara astia cu burnout pana nu dau foc la TOATE spitalele din Romania:-)