VIDEO/ CUTREMUR DE MAGNITUDINE 7,1 ÎN MEXIC Autorităţile mexicane au revizuit la 217 numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa

Mina Irina
Internaţional / 20 septembrie 2017



Cutremur în Mexic (Sursa foto: Captură Youtube)

Cutremur în Mexic (Sursa foto: Captură Youtube)



Actualizare 11:47

Autorităţile mexicane au revizuit în scădere numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în seismul din centrul ţării, la 217, relatează The Guardian.

Bilanţul anterior era de aproape 250 de morţi, printre care cel puţin 20 de copii, aflaţi într-o şcoală care s-a prăbuşit.

----

Actualizare 10:45 Mexicul a declarat trei zile de doliu naţional

Mexicul a declarat astăzi trei zile de doliu naţional după seismul catastrofal soldat cu sute de morţi, relatează presa locală.

Autorităţile au declarat stare de dezastru în urma cutremurului.

-----

Actualizare 09:57

Bilanţul seismului care a lovit centrul Mexicului a crescut la cel puţin 248 de morţi, relatează BBC News.

-----

Actualizare 09:03 Cel puţin 20 de copii au murit după prăbuşirea unei şcoli primare în Ciudad de Mexico

Cel puţin 20 de copii şi mai mulţi adulţi şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii şcolii primare Enrique Rebsamen, în Ciudad de Mexico, au declarat oficiali pentru presa locală, relatează BBC News.

"Ne confruntăm cu o urgenţă în oraşul Ciudad de Mexico, în statele Puebla şi Morelors, după cutremurul cu magnitudinea 7,1", a declarat preşedintele Enrique Pena Nieto, într-un discurs televizat.

"Sunt centre medicale disponibile şi spitalele publice îşi pun la dispoziţie serviciile pentru toată lumea", indiferent dacă pacienţii au asigurare medicală sau nu, a adăugat el.

"Este posibil să mai găsim oameni sub dărâmături", a subliniat liderul mexican.

De asemenea, preşedintele a îndemnat oameni ale căror proprietăţi sunt rezistente din punct de vedere structural să rămână în case, dacă este posibil. Astfel, serviciile de urgenţă vor avea acces mai uşor pe străzi.

-----

Bilanţul cutremurului cu magnitudine 7,1 care a zguduit ieri centrul Mexicului a ajuns la 149 de persoane, iar salvatorii caută în continuare supravieţuitori în clădirile prăbuşite, anunţă Reuters.

Cel puţin 55 de oameni şi-au pierdut viaţa în statul Morelos, la sud de capital, iar alţi 32 în statul Puebla. În Ciudad de Mexico au fost confirmate 49 de decese, iar alte 10 în statul Mexico. Trei oameni au murit în Guerrero, potrivit News.ro.

Secretarul Internelor Miguel Angel Osorio Chong a afirmat la televiziunea locală că echipele de salvatori intervin la mai multe clădiri unde există informaţii că sunt blocaţi oameni, spunând că intervenţiile sunt făcute cu mare grijă şi că va fi nevoie de mai mulţi oameni pentru echipele de intervenţie.

Aproximativ două milioane de persoane din capitală nu au curent electric sau servicii de telefonie. De asemenea, autorităţile au avertizat populaţia să nu fumeze pe străzi, pentru că au fost rupte conducte de gaze.

Primarul Ciudad de Mexico, Miguel Angel Mancera, a declarat pentru postul de televiziune Televisa, că cel puţin 44 de clădiri s-au prăbuşit sau sunt grav avariate.

Cutremurul a avut loc când mulţi luau parte la o simulare de seism, la exact 32 de ani după ce un altul a ucis mii de oameni în Ciudad de Mexico.

Sirenele de avertizare au sunat, dar unii locuitori au crezut că este vorba numai de o simulare şi nu le-au luat în seamă.

Epicentrul celui mai recent seism a fost în apropiere la Atencigo, în statul Puebla, la aproximativ 120 de kilometri de Ciudad de Mexico şi la o adâncime de 51 de kilometri, potrivit Institutului american de Geofizică USGS.

Mexicul este o ţară cu risc seismic mare, iar un cutremur cu magnitudinea 8,1, produs luna aceasta în sudul ţări, s-a soldat cu cel puţin 90 de morţi.

Ciudad de Mexico este unul dintre cele mai dens populate oraşe din lume, cu peste 20 de milioane de oameni locuind în zona metropolitană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb