VIDEOCONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / DANIEL SZEKELY, DIRECTOR BANCA TRANSILVANIA: "Nu am oprit creditarea şi nici nu o vom opri"

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 29 mai 2020

Daniel Szekely

Daniel Szekely

Banca Transilvania nu a oprit creditarea după declararea poandemiei şi nici nu internţionează să o oprească, în acest an, a spus Daniel Szekely, director executiv Clienţi IMM şi MicroBusiness, în cadrul băncii.

Acum, tot focusul Băncii Transilvania (BT) în materie de creditare este pe Programul IMM Invest, a precizat domnia sa, subliniind: "Trecem acum printr-un nou val al acestei situaţii - al treilea -, cel care priveşte Programul IMM Invest, şi mărturisesc că un ochi plânge, altul râde. Pe de o parte, ne bucurăm că putem susţine antreprenorii printr-un program dedicat, guvernamental. Pe de altă parte, este dificil să răspundem în termenii uzuali (normali) de răspuns la peste 23.000 de solicitări.

Avem peste 23.000 de solicitări de credit, comparativ cu circa 30.000 de credite acordate pe total anul trecut, ceea ce este foarte bine, pe de o parte, dar, pe de altă parte, volumul este des­tul de mare. Încercăm să automatizăm cât mai mult procedurile băncii de acordare a creditelor IMM Invest, facem ore suplimentare, avem discuţii cu cât mai mulţi clienţi. În acest moment, băncile îşi automatizează procedurile, îşi optimizează timpii de reacţie. De asemenea, ne pregătim şi pentru o eventuală epuizare a banilor dedicaţi acestui program.

Cu siguranţă că fondul va fi suplimentat, dar dacă nici atunci nu vor fi bani suficienţi, am vorbit deja cu alte instituţii de finanţare pantru a ne asigura resurse în plus, care simplifică accesul la creditare în acest context ".

Toţi antreprenorii, chiar şi cei care ar fi dorit să ia un alt fel de credit, se îndreaptă, acum, către IMM Invest, evidenţiază directorul BT, adăugând: "Scopul este repornirea consumului şi a economiei. Am fi continuat să finanţăm şi fără IMM Invest, dar probabil mai selectiv. În concluzie, nu am oprit creditarea şi nici nu o vom opri, în acest an".

Domnul Szekely a menţionat că prima grijă a băncii, după declararea pandemiei, a fost asigurarea continuităţii business-ului: "Am trecut cu bine peste acest pas. Foarte multe companii s-au orientat către online. Primul val a fost să asigurăm funcţionarea normală a circuitului banilor în economie. Al doilea val a fost aplicarea OUG 37, de amânare a ratelor. Această măsură a fost o gură de aer pentru foarte mulţi clienţi. Avem peste 40.000 de companii creditate şi o parte semnificativă dintre ele au beneficiat de această amânare. Încă suntem într-o zonă safe, oamenii încă au lichidităţi. Temerea mea cea mai mare era că se va întâmpla ca la criză trecută, şi am sperat ca de această dată antreprenrii să fi pus deoparte ceva bani. Se pare că aşa s-a şi întâmplat".

Un alt val peste care sistemul bancar a trecut este reprezentat de digitalizare, conform reprezentantului BT, care susţine că oamenii s-au dezobişnuit să meargă la bancă şi că vor să le fie rezolvate problemele online.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Stau si ma intreb ce o fi in capul antreprenorilor care se imprumuta de la banci in aceasta perioada, neintelegand ca sfarsitul e aproape..

    1. Greu mai este sa rămâi cuc.Cuculeee...!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb