VIDEOCONFERINŢA BURSA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / LIVIU ROGOJINARU, SECRETAR DE STAT MEEMA: "Vor fi acordate fonduri de un miliard de euro companiilor afectate de pandemie"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii / 29 mai 2020

Liviu Rogojinaru

Liviu Rogojinaru

Aproximativ un miliard de euro, fonduri de la Ministerul Fondurilor Europene, vine la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) pentru a fi puşi la dispoziţia companiilor afectate de criza provocată de pandemia de coronavirus, a declarat Liviu Rogojinaru, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Domnia sa a precizat că banii vor fi împărţiţi pe trei axe, astfel că la o primă evaluare aproximativ 350 de milioane de euro ar putea merge spre companiile din HoReCa şi transporturi, iar aproximativ 100 de milioane de euro ar putea fi acordate firmelor care nu au avut angajaţi. Restul de 550 de milioane de euro sunt destinaţi com­paniilor care vor să înceapă producţia.

Conform domnului Rogojinaru, aproximativ 350 de milioane de euro vor fi repartizaţi către domeniile cele mai afectate, în special HORECA, transporturi şi companii cu certificate albastre în general.

Reprezentantul MEEMA a mai spus că pentru departajarea companiilor se va lua în calcul cifra de afaceri de anul trecut, numărul de angajaţi de anul trecut.

"Ne interesează ca prin aceste fonduri să ajutăm inclusiv societăţile care sunt în dificultate, să devină bancabile. Am avut ieri (n.r. miercuri) o întâlnire cu băncile pe această problemă şi încercăm să găsim o soluţie ca din 30.000 de companii bancabile, numărul acestora să urce la 50.000 care să poată accesa IMM Invest", a explicat Liviu Rogojinaru.

Potrivit domniei sale, a doua categorie de companii care pot beneficia de aceste fonduri cuprinde firmele care nu au avut niciun angajat în cursul anului trecut, singurul fiind administratorul.

"Sunt firmele aşa numite «one man show», vorbim de zeci de mii de firme de acest fel. Avem în vedere să oferim nişte granturi de 2000 de euro pentru ca acestea să-şi poată continua activitatea", a completat Liviu Rogojinaru.

Domnia sa a precizat că pentru a treia categorie sunt puse la dispoziţie fonduri în jur de 550 milioane euro pentru firmele care vor să se dezvolte, pentru mărirea capacităţii de producţie care deja încearcă să treacă de momentele grele pe care le-au întâmpinat.

"Modalităţile de departajare sunt bazate, de asemenea, pe cifra de afaceri de anul trecut - nu vom fi de acord să oferim granturi de 80.000 de euro unei firme care a avut o cifră de afaceri de 20.000 de euro anul trecut, de exemplu. Vom oferi, probabil, fonduri în valoare de 20-30% din cifra de afaceri de anul trecut", a mai spus oficialul MEEMA.

Domnia sa a precizat că pentru toate cele trei secţiuni procedurile vor fi simple şi se vor desfăşura online, fiind necesară o singură întâlnire la semnarea contractului, iar banii vor fi viraţi în cont.

De asemenea, Liviu Rogojinaru a mai spus că după jumătatea lunii septembrie, în cel mai fericit caz, va reîncepe programul Start Up Nation.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb