VIDEOCONFERINŢA BURSA "TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE" / LIVIU MARIAN POP, SENATOR: "Toate programele şcolare ar trebui să aibă un echivalent în lecţii predate online"

Gheorghe Iorgoveanu
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 4 septembrie 2020

Liviu Marian Pop

Liviu Marian Pop

Pentru un sistem educaţional bine conturat online, prioritară este standardizarea evaluării, pe arii curriculare, pe competenţe şi pe discipline, consideră Liviu Marian Pop, preşedintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senat, fost ministru al Educaţiei şi Cercetării Naţionale.

Domnul Liviu Marian Pop a precizat: "Dacă vom face standardizarea evaluării, vom rezolva 80% din problemele învăţământului românesc. Nu putem discuta despre creere de competenţe, dacă fiecare profesor îşi face propria standardizare. Odată cu implementarea standardizării, vom reuşi să ducem actul de predare cât mai aproape de nevoile elevului, cât mai aproape de nevoile societăţii. Ministerul Educaţiei şi Cercetării trebuie să dezvolte platforma digitală biblioteca virtuală şi platforma e-learning. În biblioteca respectivă trebuie să avem toate modelele de lecţii predate de profesori, din care fiecare elev, profesor sau părinte să îşi poată extrage modele de lecţii şi de evaluări. Nu avem astăzi, în România, acest lucru implementat, din păcate. (...) Tot ce facem trebuie arhivat, pus în biblioteca virtuală astfel încât toate programele şcolare, toate conţinuturile să aibă echivalentul în lecţie predată online, în instrumente pe care profesorii, părinţii şi elevii pot să le folosească în actul de predare. Fondul învăţământului este sa îi învăţăm pe elevi să înveţe, iar asta o putem face doar pe baza unor conţinuturi clare, verificate, nu informaţii pe care, printr-o simplă căutare pe internet, pot să ducă la interpretări greşite. (...) Programele şcolare se modifică. Formarea cadrelor didactice trebuie să fie o chestiune continuă. Formarea continuă se face la fel ca formarea elevilor în pandemie, pe zona de învăţământ online. În biblioteca virtuală putem avea o secţiune pentru profesori pe modele de predare a lecţiei, mai ales dacă ţinem cont de faptul că 20% dintre cadrele didactice sunt suplinitori, iar unele sunt angajate ca necalificaţi".

Senatorul Liviu Pop a menţionat că standardizarea evaluării va duce şi la anularea abuzurilor inspectorilor şcolari în legătură cu modul de predare al cadrelor didactice.

Domnia sa mai consideră că actuala problemă privind achiziţionarea tabletelor pentru elevi putea fi rezolvată dacă, la începutul anului, finanţarea educaţiei era făcută per elev, cu o sumă standard, în care să fi fost incluse şi cheltuielile - de aproximativ 40 lei/lună pe elev - privind accesul la reţelele de internet. În opinia sa, Guvernul trebuia să aloce banii respectivi autorităţilor locale în scopul conectivităţii la internet a tuturor elevilor.

"În acest moment, România este ruptă în două. Avem aproape 1600 de primării care au fiecare sub 300 de elevi. În mediul rural, avem un milion de copii, iar în mediul urban aproape două milioane de copii. În localităţile unde sunt sub 300 de elevi, este suficient spaţiu şi nu se pune problema supraaglomerării claselor în mediul rural. În acelaşi timp avem comunităţi în care avem internet şi structură foarte bine dezvoltată prin grija administraţiei locale. Deci nu putem veni cu soluţii unitare, deoarece, în ultimii 30 de ani, primăriile s-au dezvoltat diferenţiat. O organizare mai bună putea să aducă începerea noului an şcolar cu mai puţine semne de întrebare decât în prezent", a spus senatorul Liviu Marian Pop.

Fostul ministru al Educaţiei a mai spus că Parlamentul a adoptat o lege, prin care, la cerere, fiecare profesor sau elev trebuie să beneficieze de tabletă sau laptop, dar asta nu înseamnă că aceste dispozitive devin proprietatea utilizatorilor, ci ele rămân în biblioteca şcolii.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8491
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9080
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.7350

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb