ZIARUL BURSA

04 septembrie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Dragoş Preda

VIDEOCONFERINŢA BURSA "TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE" / DRAGOŞ PREDA, SECRETAR DE STAT, MINISTERUL TRANSPORTURILOR, INFRASTRUCTURII ŞI COMUNICAŢIILOR: "Cadrul legal pentru lansarea licitaţiei 5G trebuie definit până la finalul anului"

A.T.Companii / 4 septembrie 2020

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor are, în prezent, în analiză punctele de vedere şi observaţiile cu privire la proiectul de lege privind tehnologia 5G, a afirmat Dragoş Preda, secretar de stat în cadrul Ministerului de resort.

Andrei Pop

VIDEOCONFERINŢA BURSA "TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE" / ANDREI POP, DEPUTAT: "Este nevoie de o strategie naţională care să stabilească priorităţile cu privire la noile tehnologii"

G.M.Companii / 4 septembrie 2020

Pandemia ne-a ajutat să accelerăm transformarea digitală şi procesul digital, atât la nivel instituţional, cât şi la nivel privat, pentru că ne-am trezit peste noapte "lucrând din offline în online, constrânşi de restricţiile de distanţare impuse prin măsurile sanitare", a afirmat deputatul Andrei Pop, membru al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor.

Jean Badea

VIDEOCONFERINŢA BURSA "TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE" / JEAN BADEA, CONSILIER ÎN MINISTERUL EDUCAŢIEI: "Resursa de internet este una dintre cele mai importante în actul educaţional"

E.O.Companii / 4 septembrie 2020

Badea: "Din cele 5000 de clădiri din sistemul educaţional care nu sunt conectate la internet, pentru 2800 de clădiri se vor face demersuri să fie conectate la internet până la data de 14 septembrie" 

Din momentul în care segmentul de educaţie online ocupă un spaţiu mult mai mare - de la începutul pandemiei -, cele două domenii - telecomunicaţiile şi educaţia - şi-au consolidat relaţia, subliniază Jean Badea, Consilier al Ministrului Educaţiei şi Cercetării şi Şef Serviciu Informatizare în cadrul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Radu Nicolescu

VIDEOCONFERINŢA BURSA "TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE" / RADU NICOLESCU, CONSILIER DE STAT LA CANCELARIA PRIMULUI MINISTRU: "Circa 70% din şcoli sunt conectate la internet"

Mihai GongoroiCompanii / 4 septembrie 2020

Circa 70% din şcoli sunt conectate la internet, a precizat Radu Nicolescu, Consilier de stat la Cancelaria primului ministru în domeniul IT, în contextul apropierii începutului de an şcolar. În prezent se caută soluţii şi pentru realizarea infrastructurii de conectivitate în aşa-numitele "zone albe".

Tănase Stamule

VIDEOCONFERINŢA BURSA "TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE" / TĂNASE STAMULE, CONSILIER DE STAT ÎN CADRUL CANCELARIEI PRIM-MINISTRULUI: "Digitalizarea este un multiplicator de creştere a productivităţii şi a eficienţei actului economic"

A.T.Companii / 4 septembrie 2020

Procesele digitalizate devin un multiplicator foarte mare de creştere a productivităţii şi a eficienţei actului economic, consideră Tănase Stamule, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului în domeniul economiei şi Decan al Facultăţii de Adminis­trarea Afacerilor din cadrul Aca­demiei de Studii Economice.

RADU GHEŢEA, LIBRA BANK: "Listarea obligaţiunilor creează, în primul rând, posibilitatea deţinătorilor să îşi lichidizeze investiţiile"

A.I.Piaţa de Capital / 4 septembrie 2020

Listarea obligaţiunilor Libra Internet Bank este un lucru care, în primul rând, va crea pentru deţinători posibilitatea lichidizării acestor investiţii, a declarat, ieri, Radu Gheţea, preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii la conferinţa ce a marcat listarea titlurilor Libra pe Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Proporţiile dezastrului

Cornel CodiţăEditorial / 4 septembrie 2020

Cornel Codiţă

Lumea în general, iar România nu face în nici un fel excepţie, suferă parcă de sindromul broaştei pusă la fiert. Înregistrează creşterile locale de temperatură, dar se acomodează repede cu ele. Cu alte cuvinte, dintr-un rău mic şi suportabil, într-alt rău mic şi suportabil şi apoi în altul...şi în altul... se ajunge la dezastru fără să ştim că am poposit deja acolo, ori cum şi cînd. Schimbarea locală obturează cu totul perspectiva efectelor cumulate.

Ion Lungu: "La adunarea general AFEER avută la sfârşitul lunii iulie, bazându-ne pe o serie de analize, am luat deciziasă extindem activitatea asociaţiei şi la zona de gaze naturale. Au fost mai multeraţiuni în spatele deciziei".

AFEER atrage în componenţa sa şi sectorul de gaze şi devine AFER

M.G.Piaţa de Capital / 4 septembrie 2020

Asociaţia Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFFER) este în proces de reorganizare prin extinderea activităţii în sectorul de gaze naturale, a precizat, ieri, Ion Lungu, preşedintele asociaţiei, în cadrul unei video-conferinţe de presă. Astfel, prin atragerea în componenţa sa a sectorului de gaze, AFEER va deveni Asociaţia Furnizorilor de Energie din România (AFER). Lungu a spus că în prezent se derulează procesul de înscriere şi verificare.

Echipa naţională reintră în scenă

PANDEMIE ŞI FOTBAL Echipa naţională reintră în scenă

Dan NicolaieSport / 4 septembrie 2020

Echipa naţională revine astăzi pe gazon după o pauză foarte lungă, impusă de criza sanitară. Astăzi, tricolori vor întâlni Irlanda de Nord, la Bucureşti, pe Arena Naţională, de la ora 21.45, urmând ca pe 7 septembrie să joace cu Austria, la Klagenfurt. Acestea sunt primele două jocuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor. Selecţionerul Mirel Rădoi, are ocazia să debuteze oficial, la aproape 10 luni de la semnarea contractului cu Federaţia Română de Fotbal. După o pauză atât de lungă, orice pronostic este lovit de nulitate, potenţialul echipelor fiind foarte greu de a fi evaluat.

Mişcări interesante pe piaţa telefoanelor inteligente

Mişcări interesante pe piaţa telefoanelor inteligente

O.D.Companii / 4 septembrie 2020

Marile companii au intrat în febra lansărilor odată cu venirea toamnei. După luni de "carantină" lucrurile au început să se mişte pe piaţa telefoanelor inteligente, atât la nivelul inovaţiilor cât şi la cel al deciziilor de marketing.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Cabinetele medicale şcolare, o altă problemă majoră

Miscellanea / 4 septembrie 2020

Problemele şcolilor autohtone sunt nesfârşite, iar în această toamnă, bântuită de criza sanitară, se bat toate recordurile ultimilor 30 de ani. O cercetare a organizaţiei Salvaţi Copiii semnalează problema reţelei deficitare de cabinete medicale...

Macro Newsletter 04 Septembrie 2020

Macro Newsletter 04 Septembrie 2020

Macroeconomie / 4 septembrie 2020

Preţurile de consum din Elveţia şi-au menţinut scăderea anuală la 0,9% în august 2020, pe fondul unei stagnări lunare, după o scădere de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 0,2%, de la 0,5% în...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo