VIDEOCONFERINŢA BURSA "TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE" /DĂNUŢ EREMENCO, MGT EDUCATIONAL: "Dacă elevii sunt nativ digitali, există o problemă legată de pregătirea cadrelor didactice"

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 4 septembrie 2020

Dănuţ Eremeco

Dănuţ Eremeco

Dacă în momentul de faţă elevii sunt nativ digital, din păcate există o oarecare problemă legată de pregătirea cadrelor didactice în acest sens, a punctat Dănuţ Eremenco, director general al MGT Educational, adăugând că, nu susţine ideea conform căreia cadrele didactice s-au format, pentru că formarea este un proces continuu.

Dănuţ Eremeco a spus: "Deşi se comunică faptul că formarea cadrelor didactice s-a realizat, în continuare profesorii, învăţătorii, cadrele didactice în general, sapă după informaţii, după surse alternative, complementare de informaţii, care să-i ajute să înţeleagă cum ar trebui să se desfăşoare învăţământul digital. Până acum comunicarea a fost unidirecţională, li s-a transmis ceea ce se credea undeva că este util şi important pentru desfăşurarea orelor de curs în mediul digital. Din păcate, nu de fiecare dată s-au atins nevoile reale ale celor care sunt direct implicaţi în procesul de predare".

De asemenea, CEO-ul MGT Educational a subliniat că, din punctul de vedere al pregătirii, deşi în noua paradigmă canalul şi limbajul se schimă, mesajul tinde să rămână acelaşi.

"Şi asta are legătură cu resursele pe care profesorii ar trebui să le folosească şi nu le folosesc în totalitate în procesul de predare. Vorbesc de resurse tehnice, de resurse digitale, de foarte mult conţinut necesar în procesul de predare, pentru ca lecţiile să devină mai atractive, pentru ca conţinutul obiectului predat să fie mai uşor de asimilat de către elevi", a spus directorul MGT Educational.

Totodată, Dănuţ Eremenco a atras atenţia că este foarte important ca, în procesul de dotare al unităţilor de învăţământ, ţinând cont că resursele sunt foarte limitate, să se asigure integrarea soluţiilor în sistem.

"De cele mai multe ori se fac achiziţii fără o bază solidă, sărind peste componenta de consultanţă, de analiză a ceea ce urmează să se întâmple cu soluţia ulterior integrată. Noi am întâlnit foarte multe cazuri, în proiecte, în care sistemele achiziţionate nu puteau fi integrate. Nu se potriveau în ecosistem, nu existau competenţe în şcoală, nu exista prevăzută partea de transfer a cunoştinţelor, aptitudinilor, etc. Sunt foarte mulţi bani cheltuiţi pe soluţii nefuncţionale", a spus CEO-ul MGT Educational.

Iar în această zonă, o contribuţie foarte importantă o au operatorii economici care vin în piaţă cu astfel de soluţii, a punctat Dănuţ Eremenco, adăugând că, aceştia trebuie să asigure şi acea componentă de transfer a cunoştinelor pentru competenţe digitale.

Nu în ultimul rând, CEO-ul MGT Educational a subliniat că avem şi o problemă de adopţie, de imagine a digitalizării.

"Dacă din tabăra adversă, a conspiraţioniştilor, oamenii au devenit foarte vocali împotriva digitalizării, considerând că este un proces invaziv, din partea celor care susţin digitalizarea şi îi conştientizează beneficiile, ar trebui să existe o campanie mult mai puternică de comunicare, de promovare, prin care să se sublinieze de ce avem nevoie de digitalizare", a precizat Dănuţ Eremenco.

Domnia sa a subliniat că, pe lângă beneficiile personale, există multe alte beneficii ale digitalizării, la nivel de administraţie, la nivel naţional şi global.

"Este nevoie de o comunicare mult mai intensă ca oamenii să înţeleagă de ce avem nevoie de digitalizare. Şi atunci, în loc să ne lovim de o frână permanentă, vom avea şi o presiune din partea societăţii care va susţine procesul de digitalizare", a spus CEO-ul MGT Educational.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb