Listarea obligaţiunilor Libra Internet Bank este un lucru care, în primul rând, va crea pentru deţinători posibilitatea lichidizării acestor investiţii, a declarat, ieri, Radu Gheţea, preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii la conferinţa ce a marcat listarea titlurilor Libra pe Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Radu Gheţea a spus: "În al doilea rând, pentru bancă şi chiar pentru sistemul bancar, această operaţiune este un moment important, în sensul că arată că în România există o bancă care nu are în spate un grup financiar bancar internaţional, dar care reuşeşte să facă o operaţiune de succes, pentru că subscierea s-a făcut într-un termen foarte scurt, într-un moment destul de delicat nu numai pentru economia românească ci pentru economia mondială. În plină pandemie sau început de pandemie, subscrierea s-a făcut în condiţii foarte bune".
Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank a subliniat că, oamenii au nevoie de siguranţă şi de investiţîi credibile, iar investiţiile în bănci rămân foarte sigure şi profitabile.
"Deşi există riscuri de suprareglementare sau de pierdere de piaţă în favoarea fintech-urilor sau a neobancilor, băncile comerciale tradiţionale, dar agile, cu apetit semnificativ pentru noile tehnologii şi deschise către parteneriate rămân o opţiune solidă pentru orice investitor. Este un profil căruia Libra Internet Bank îi corespunde pe deplin", a spus directorul Libra.
Instituţia de credit a atras 4,29 milioane euro, printr-un plasament privat de obligaţiuni subordonate, negarantate şi denominate în euro, derulat prin piaţa de capital în perioada 17 - 23 martie 2020. Operaţiunea de piaţă a fost intermediată de Tradeville, titlurile obligatare fiind subscrise 27 de investitori, dintre care doi au fost investitori instituţionali şi 25 de retail (o persoană juridică şi 24 de persoane fizice).
Mihaela Bîciu, Director General şi Preşedinte al Tradeville a spus: "Am început plasamentul privat fix în prima zi a stării de urgenţă. Faptul că am reuşit să finalizăm cu succes arată încrederea pe care investitorii o au în Libra Bank, una dintre cele mai premiate instituţii bancare în ultimii ani (...). De asemenea, la succesul plasamentului a contribuit şi faptul că, în plină stare de urgenţă, Tradeville a oferit posibilitatea subscrierilor exclusiv on-line".
Libra Internet Bank a încheiat anul 2019 cu un profit net de 115,3 milioane lei, în crştere cu 20% faţă de 2018 şi active de 6,53 miliarde lei, cu 19,7% mai mari decât cele din anul anterior. La finalul anului trecut, Libra Internet Bank avea un protofoliu de credite în sumă de peste patru miliarde lei, dintre care cele mai mari ponderi le aveau real estate (36%) şi companii (30%), urmate de profesii liberale şi agribusiness, cu câte 16%, şi persoane fizice (2%).
Emisiunea de obligaţiuni Libra Internet Bank este a 11-a emisiune de obligaţiuni care intră la tranzacţionare la Bursă de Valori Bucureşti în acest an. Valoarea tuturor celor 11 emisiuni de obligaţiuni listate în acest an la BVB este de 2,59 miliarde lei (535 milioane euro).
1. ȘEFUUUUUU !!!
(mesaj trimis de anonim în data de 04.09.2020, 16:01)
ATENȚIE : după V s-o scăpați DUBLU W cu C în coadă....