RADU GHEŢEA, LIBRA BANK: "Listarea obligaţiunilor creează, în primul rând, posibilitatea deţinătorilor să îşi lichidizeze investiţiile"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 septembrie 2020

Listarea obligaţiunilor Libra Internet Bank este un lucru care, în primul rând, va crea pentru deţinători posibilitatea lichidizării acestor investiţii, a declarat, ieri, Radu Gheţea, preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii la conferinţa ce a marcat listarea titlurilor Libra pe Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Radu Gheţea a spus: "În al doilea rând, pentru bancă şi chiar pentru sistemul bancar, această operaţiune este un moment important, în sensul că arată că în România există o bancă care nu are în spate un grup financiar bancar internaţional, dar care reuşeşte să facă o operaţiune de succes, pentru că subscierea s-a făcut într-un termen foarte scurt, într-un moment destul de delicat nu numai pentru economia românească ci pentru economia mondială. În plină pandemie sau început de pandemie, subscrierea s-a făcut în condiţii foarte bune".

Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank a subliniat că, oamenii au nevoie de siguranţă şi de investiţîi credibile, iar investiţiile în bănci rămân foarte sigure şi profitabile. 

"Deşi există riscuri de suprareglementare sau de pierdere de piaţă în favoarea fintech-urilor sau a neobancilor, băncile comerciale tradiţionale, dar agile, cu apetit semnificativ pentru noile tehnologii şi deschise către parteneriate rămân o opţiune solidă pentru orice investitor. Este un profil  căruia Libra Internet Bank îi corespunde pe deplin", a spus directorul Libra.

Instituţia de credit a atras 4,29 milioane euro, printr-un plasament privat de obligaţiuni subordonate, negarantate şi denominate în euro, derulat prin piaţa de capital în perioada 17 - 23 martie 2020. Operaţiunea de piaţă a fost intermediată de Tradeville, titlurile obligatare fiind subscrise 27 de investitori, dintre care doi au fost investitori instituţionali şi 25 de retail (o persoană juridică şi 24 de persoane fizice).

Mihaela Bîciu, Director General şi Preşedinte al Tradeville a spus: "Am început plasamentul privat fix în prima zi a stării de urgenţă. Faptul că am reuşit să finalizăm cu succes arată încrederea pe care investitorii o au în Libra Bank, una dintre cele mai premiate instituţii bancare în ultimii ani (...). De asemenea, la succesul plasamentului a contribuit şi faptul că, în plină stare de urgenţă, Tradeville a oferit posibilitatea subscrierilor exclusiv on-line".

Libra Internet Bank a încheiat anul 2019 cu un profit net de 115,3 milioane lei, în crştere cu 20% faţă de 2018 şi active de 6,53 miliarde lei, cu 19,7% mai mari decât cele din anul anterior. La finalul anului trecut, Libra Internet Bank avea un protofoliu de credite în sumă de peste patru miliarde lei, dintre care cele mai mari ponderi le aveau real estate (36%) şi companii (30%), urmate de profesii liberale şi agribusiness, cu câte 16%, şi persoane fizice (2%). 

Emisiunea de obligaţiuni Libra Internet Bank este a 11-a emisiune de obligaţiuni care intră la tranzacţionare la Bursă de Valori Bucureşti în acest an. Valoarea tuturor celor 11 emisiuni de obligaţiuni listate în acest an la BVB este de 2,59 miliarde lei (535 milioane euro).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ATENȚIE : după V s-o scăpați DUBLU W cu C în coadă....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb