VIDEOCONFERINŢA BURSA "TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE" / TĂNASE STAMULE, CONSILIER DE STAT ÎN CADRUL CANCELARIEI PRIM-MINISTRULUI: "Digitalizarea este un multiplicator de creştere a productivităţii şi a eficienţei actului economic"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 4 septembrie 2020

Tănase Stamule

Tănase Stamule

Procesele digitalizate devin un multiplicator foarte mare de creştere a productivităţii şi a eficienţei actului economic, consideră Tănase Stamule, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului în domeniul economiei şi Decan al Facultăţii de Adminis­trarea Afacerilor din cadrul Aca­demiei de Studii Economice.

Domnia sa susţine că prin lipsa digitalizării şi proceselor digitale din economie nu faci decât să ţii blocate rezerve de productivitate.

"Cu cât vom creşte mai mult procesul de digitalizare, cu atât se eliberează timp pentru antreprenori şi companie care se va transforma într-o anumită perioadă de timp în profit, altfel avem o grămadă de actvităţi care ne consumă timp şi nu aduc profit", a explicat consilierul de stat.

Tănase Stamule susţine că actualul context a adus foarte multe schimbări în comportamentul cetăţenilor şi al administraţiei publice, astfel că, astăzi, înţelegem cu toţii necesitatea digitalizării.

Domnia sa a declarat: "Dacă până acum 5-6 luni când vorbeai de digitalizare multă lume din administraţia publică nu era foarte fericită, astăzi toată lumea înţelege necesitatea digitalizării, iar acest lucru duce la creşterea de prodctivitate în anumite zone ale statului care ajută implicit şi economia, prin faptul că termenele au devenit în foarte multe cazuri mul mai scurte şi implicit oamenii au mai mult timp pentru a face afaceri".

Consilierul de stat a mai spus că din cauza acestei perioade nefericite, a fost nevoie de o legiferare, în medie, cam de cinci - şase ori mai multă decât într-o perioadă normală, iar Guvernul a trebuit să interacţioneze foarte mult cu mediul de afaceri şi toate mediile asociative, ceea ce a dus la o capacitate crescută de reacţie a Guvernului la nevoile mediului de afaceri care de foarte multe ori cerea această digitalizare.

Tănase Stamule a adăugat că Guvernul, în continuare, urmăreşte un plan foarte mare de a accelera digitalizarea, susţine semnătura digitală care momentan este blocată în Parlament, dar care va scădea interacţiunea dintre persoane şi stat.

Totodată, domnia sa a subliniat faptul că digitalizarea a venit cu schimbări de paradigme în sistemul de învăţământ.

Tănase Stamule a explicat: "De exemplu, noi la ASE am trecut foarte repede în online, am făcut cursuri online, ne-am achiziţionat softwear-uri. Se face astfel un upgrade neplanificat, dar foarte util în întreg sistemul de învăţământ. În plus, cadrele didactice din ţară fac astăzi cursuri să folosească aplicaţiile, să ştie să preda online şi să poată interacţiona, astfel, cu studenţii".

Domnia sa consideră că această pandemie a forţat întreaga societate să se digitalizeze, să folosească aplicaţii şi aparate pe care nu le folosea înainte.

"Noi la Guvern nu facem decât să susţinem acest trend, să încercăm să îl accelerăm şi să dăm un upgrade şi economiei româneşti, pentru că cu cât sunt oamenii mai digitalizaţi, cu atât se câştigă timp pentru a-şi desfăşura activitatea de bază", a adăugat oficialul.

Consilierul de stat a mai spus că este nevoie ca schimbările să vină pas cu pas, dar fără oprire pentru a nu produce şocuri administraţiei publice şi a risca, astfel, o reacţie administrativă care să blocheze procesul.

"Obiectivul este cel al unei administraţii fără hârtie. Cetăţenul trebuie să poată interacţiona din faţa calculatorului cu Guvernul, fără să fie nevoie să se plimbe pe la ghişee. Acest lucru necesită însă o schimbare de ecosistem, de mentalitate, o înţelegere a faptului din partea funcţionarilor că administraţia digitală nu este duşmanul lor, iar guvernul liberal prin digitalizare nu doreşte să înlocuiască angajaţii, ci să le eficientizăm munca celor existenţi prin introducerea de soluţii digitale", a subliniat Tănase Stamule.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asta știe și GRIVEI. INSTITUȚIILE STATULUI ÎS REPETENTE. EX. JUSTIȚIA N-ARE GMAIL......

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb