VIDEOCONFERINŢA BURSA "TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE" /ION MOLDOVEANU, ANIS: "Trebuie să vedem digitalizarea şi educaţia ca pe un sistem"

A.I.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 4 septembrie 2020

Ion Moldoveanu

Ion Moldoveanu

"Cerem ca educaţia digitală să fie inclusă în învăţământ din ciclul primar"

Digitalizarea şi educaţia trebuie văzute ca un sistem, ceea ce reprezintă baza piramidei sistemului educaţional, a spus Ion Moldoveanu, Membru al Consiliului Director al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS).

Domnia sa a precizat: "De multe ori lucrurile sunt privite punctual. Să cumpărăm tablete, să le dăm copiilor, să le dăm la bibliotecă, să avem o conexiune la Internet. Sunt lucruri importante, pentru că dacă nu există Internet şi tablete este evident că nu vor putea lucra şi este o problemă ce trebuie rezolvată, dar nu este destul (...). Nu este de ajuns să cumpărăm tablete, ci trebuie să gândim sistemic, la ceea ce înseamnă acest proces, dar asta este doar baza piramidei".

Ion Modoveanu a adăugat că, prin faptul că tehnologia permite realizarea unor lucruri extrem de interesante şi aplicabile, se creează premisele schimbării modului în care se face educaţia, ceea ce este a doua treaptă a piramidei.

"Mesajul este să schimbăm şi metodologia în educaţie, pentru ca mediul online să facă educaţia mai bună şi nu mai slabă decât cea faţă în faţă", a spus reprezentantul ANIS.

Iar al treilea element ţine de schimbarea paradigmei în educaţie, este de părere Ion Moldoveanu, detaliind: "Nu putem intra într-o eră digitală în paradigma în care se făcea educaţie acum 30 de ani. Vorbim de un ritm accelerat al schimbării, în tehnologie şi nu numai. Au apărut acele cursuri Massive Open Online Courses, cu 3.000 - 4.000 de studenţi, care au un impact fenomenal. Dacă nu schimbăm modul în care gândim educaţia (...) nu ajungem unde vrem să ajungem".

Ion Moldoveanu a adăugat: "Iar educaţia înseamnă practic viitorul României pe termen lung, nu este o problemă pe care o rezolvăm pentru acum, şi de multe ori cred că aceasta este o dificultate în ceea ce priveşte educaţia, pentru că nu se văd avantajele imediat. Rezolvând aceste probleme, nu se creează un avantaj economic sau de altă natură. În schimb se pot crea avantaje competitive masive pentru România pe termen lung".

Conform reprezentantului ANIS, una dintre cerinţele Asociaţiei pe care o reprezintă este ca educaţia digitală să fie inclusă în învăţământ încă din ciclul primar.

"Problema nu se va rezolva acum, dar sigur la următoarea criză, având oameni nativi digitali, care au trecut prin cursuri de digitalizare de mici, vor aborda mult mai bine astfel de situaţii, decât o putem face noi acum", a precizat Ion Moldoveanu.

De asemenea, reprezentatul ANIS a punctat că, al doilea mesaj pe care Asociaţia doreşte să-l transmită este legat de formarea continuă.

"Trebuie să învăţăm să învăţăm, trebuie să învăţăm să schimbăm metodologiile în mod continuu", a spus Ion Moldovenu, adăugând: "Cred că avem veşti bune. Văd elevi extraordinari, extrem de motivaţi, foarte inteligeţi şi cu iniţiativă, care vor să schimbe lucruri în jurul lor. Şi sunt destul de mulţi. De asemenea, văd din ce în ce mai mulţi profesori care vor să facă o diferenţă şi cred că tot ce trebuie să facem noi toţi este să îi încurajăm şi pe unii şi pe alţii".

Nu în ultimul rând, reprezentantul ANIS a punctat că, ţara noastră are nevoie de 5G, tehnologie ce aduce avantaje evidente, nu doar în educaţie.

"Dacă România rămâne în urmă cu 5G, şi alte ţări ne-o iau înainte, la viteza de schimbare de acum, dacă rămânem în urmă cu doi-trei ani de zile în ceea ce priveşte infrastructura de comunicaţii, este un gap (n.r. ecart) pe care s-ar putea să nu-l mai putem recupera uşor, poate niciodată", a conchis Ion Moldoveanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb