PANDEMIE ŞI FOTBAL Echipa naţională reintră în scenă

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Sport / 4 septembrie 2020

Echipa naţională reintră în scenă

Echipa naţională revine astăzi pe gazon după o pauză foarte lungă, impusă de criza sanitară. Astăzi, tricolori vor întâlni Irlanda de Nord, la Bucureşti, pe Arena Naţională, de la ora 21.45, urmând ca pe 7 septembrie să joace cu Austria, la Klagenfurt. Acestea sunt primele două jocuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor. Selecţionerul Mirel Rădoi, are ocazia să debuteze oficial, la aproape 10 luni de la semnarea contractului cu Federaţia Română de Fotbal. După o pauză atât de lungă, orice pronostic este lovit de nulitate, potenţialul echipelor fiind foarte greu de a fi evaluat.

Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, înaintea debutului său la echipa naţională, că îşi doreşte să vadă personalitate la jucători: "În primul rând îmi doresc ca jucătorii să înţeleagă cât mai bine ceea ce noi ne dorim de la ei. Nu vreau să mai văd jucători timoraţi, vreau să văd jucători cu personalitate. În momentul în care arbitrul a fluierat startul partidei, vreau să văd jucători care chiar au plăcerea de a juca. Să nu uite că aici nu suntem pentru nicio echipă, aici suntem pentru trei culori, suntem pentru o naţie întreagă şi fiecare trebuie să înţeleagă că părticica lui va face fericiţi douăzeci şi ceva de milioane de români. Eu cred în momentul acesta că Austria este cea mai bună echipă din grupă. Din toate adversarele, am încercat să facem o analiză şi ne reiese în acest moment, atât pe analiza video, cât şi statistic că Austria este cea mai bună echipă, cu un joc complet. Între organizarea ofensivă şi organizarea defensivă este un echilibru şi în momentul de faţă arată că este principala candidată la câştigarea grupei. Am încercat de-a lungul timpului să-mi arăt filozofia, atât la FCSB, cât şi la naţionala de tineret. Sunt un antrenor căruia îi place să aibă controlul jocului, nu neapărat din punct de vedere tactic, cât din punct de vedere ofensiv al impresiei. Îmi plac jucătorii de atac, îmi plac jucătorii care au creaţie, îmi place să stau cât mai mult în jumătatea de teren a adversarului şi cred că acesta este motivul pentru care am chemat atât de mulţi jucători cu creativitate. În plus de asta sunt foarte mulţi jucători tehnici, buni, români şi cred că ar fi fost o problemă destul de mare dacă nu am încerca să integrăm cât mai mulţi dintre ei în naţionala României şi cât mai mulţi dintre ei să facă parte din primul 11."

Atacantul George Puşcaş consideră că echipa noastră poate câştiga această grupă: "Nu ştiu dacă e un avantaj (n.r. - că întâlneşte o echipă din spaţiul britanic), eu mă pregătesc foarte bine pentru fiecare meci, încerc să acumulez cât mai multe informaţii, să fiu într-o formă bună fizică, să ascult şi să pun în balanţă ceea ce zice Mister şi după meci se va vedea cum a fost destinul jocului. Cred că trebuie să pornim cu gândul că avem şansa de a câştiga grupa, asta ar fi punctul de plecare al nostru, cred că e cel mai important şi trebuie să tratăm fiecare meci ca atare, fiecare meci la nivelul nostru maxim. Nu cred că pot să spun că e o echipă mai bună sau mai puţin bună, vreau să vorbesc doar de noi. Ar fi un vis să joc cu naţionala acolo (n.r. Euro 2020), pentru asta ajungi fotbalist şi pentru bucuriile de genul acesta trăieşti, să ajungi cu echipa naţională la un turneu final. Meciurile cu Irlanda de Nord şi Austria nu sunt doar de pregătire, sunt cele mai grele meciuri pentru că este debutul într-un an nou şi, mai ales, după această lungă perioadă. Trebuie să dăm totul meci cu meci, pentru că până luna viitoare avem meciurile de acum care sunt foarte importante şi care trebuie tratate foarte serios". Partidele cu Irlanda de Nord şi Austria îi vor oferi selecţionerului o imagine clară asupra nivelului la care este echipa, înaintea meciului de baraj cu Islanda.

UEFA l-a delegat pe arbitrul François Letexier, din Franţa, pentru debutul tricolorilor în noua ediţie a Ligii Naţiunilor. "Centralul" din Franţa, în vârstă de 31 de ani, a mai arbitrat naţionala României în ediţia trecută a Ligii Naţiunilor, în octombrie 2018, în victoria cu 2-1 obţinută în Lituania. Din brigadă vor mai face parte arbitrii asistenţi Cyril Mugnier şi Mehdi Rahmouni, precum şi al patrulea oficial Amaury Delerue.

Partidele interţări din următoarele zile stau, nu se putea altfel, sub semnul coronavirusului. Comitetul Executiv UEFA a luat o decizie în ceea ce priveşte condiţiile de disputare a competiţiilor interţări programate în această toamnă: Liga Naţiunilor, preliminariile EURO U21 şi cele ale Campionatului European feminin. Mai multe măsuri vor fi aplicate în cazul apariţiei cazurilor de COVID-19 în delegaţiile echipelor. Dacă un grup de jucători va fi plasat în carantină sau în autoizolare, ca urmare a unei decizii a autorităţilor locale, partida se va desfăşura conform programării atât timp cât echipa în cauză are disponibili cel puţin 13 jucători (incluzând un portar). Dacă o naţională nu poate alinia o echipă ţinând cont de prevederea de mai sus, partida va fi, în măsura posibilităţilor, reprogramată la o dată fixată de UEFA. Forul continental poate inclusiv să programeze jocul pe teren neutru, pe teritoriul unei asociaţii UEFA. Dacă o partidă nu poate fi reprogramată, Comisia de Disciplină UEFA va fi sesizată, urmând ca aceasta să ia o decizie cu privire la deznodământul jocului. Asociaţia naţională responsabilă pentru imposibilitatea disputării jocului va pierde meciul din oficiu. În cazul în care comisia UEFA nu poate stabili un verdict (partida nu se poate juca fără ca vreuna dintre asociaţii să fie responsabilă de acest lucru sau atunci când ambele sunt în culpă), rezultatul va fi stabilit prin tragere la sorţi UEFA (victorie 1-0, înfrângere 0-1 sau remiză 0-0). Dacă unul dintre componenţii brigăzii de arbitri este depistat pozitiv la COVID-19, UEFA poate, în mod excepţional, să desemneze un arbitru din ţara asociaţiei gazdă care poate fi sau nu pe lista FIFA.

Miercuri dimineaţă a avut loc testarea oficială a tricolorilor şi a staff-ului, organizată de UEFA, înaintea primei partide cu Irlanda de Nord. Reprezentanţii instituţiei medicale acreditate pentru competiţiile oficiale continentale au ajuns la Mogoşoaia şi, în baza unui desfăşurator bine pus la punct, au recoltat probele în vederea testării COVID. Ieri au fost comunicate official şi rezultatele testării: toţi jucătorii sunt apţi, toate testele lor şi ale membrilor staff-ului sunt negative.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nu mai vreau jucatori timorati ! n-am mai auzit asta de la nici un antrenor . bafta !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb