Vienna Insurance Group anunţă că veniturile din asigurări au crescut la 5,9 miliarde euro, în primele şase luni ale anului

F.D.
Bănci-Asigurări / 28 august

Vienna Insurance Group anunţă că veniturile din asigurări au crescut la 5,9 miliarde euro, în primele şase luni ale anului

Grupul de asigurări Vienna Insurance Group anunţă că veniturile din asigurări au crescut la 5,919 miliarde de euro (+10,0%), în primul semestru al anului 2024, în principal datorită creşterii pe segmentul asigurărilor de proprietăţi şi răspunderi. S-au înregistrat creşteri pe toate pieţele, cu evoluţii semnificative pe segmentul Pieţelor Speciale (+21,5%), în Regiunea ECE extinsă (+14,5%), Polonia (+14,0%) şi Austria (+6,5%). În special Turcia creşte pe segmentul Pieţe Speciale, în timp ce România, Slovacia, Ţările Baltice, Bulgaria şi Ungaria cresc în regiunea ECE extinsă, conform unui comuniat de presă remis Redacţiei.

Profitul înainte de impozitare s-a majorat la 481,0 milioane de euro în prima jumătate a anului 2024. Această creştere de 3,9% este atribuită în principal Austriei, Poloniei şi Regiunii ECE extinsă. În Austria, această majorare a profitului este în primul rând rezultatul creşterii veniturilor. În Polonia, această creştere comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut se datorează în principal unui volum semnificativ mai mare obţinut din asigurările generale şi profitabilităţii sporite pe segmentul asigurărilor de viaţă. În Regiunea ECE extinsă, această creştere este generată în principal din performanţa foarte bună a companiilor de asigurări VIG din România şi din rata combinată îmbunătăţită din statele baltice.

În prima jumătate a anului 2024, volumul total al primelor brute subscrise a crescut cu 7,9% faţă de anul precedent, la 7,886 miliarde de euro. Primele au crescut nu numai pe toate pieţele, ci şi pe toate liniile de business. O creştere semnificativă a primelor s-a înregistrat pe segmentul Pieţelor Speciale (Germania, Georgia, Liechtenstein şi Turcia), cu un avans de 32,0%, în regiunea ECE extinsă (Albania inclusiv Kosovo, Ţările Baltice, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Moldova, Macedonia de Nord, România, Serbia, Slovacia şi Ucraina) cu o creştere de 11,5%, şi în Austria, cu o creştere a primelor de 6,5%.

"Rezultatele obţinute de VIG în prima jumătate a anului 2024 demonstrează o creştere puternică pe toate pieţele grupului şi pe toate liniile de business. Datorită acestei evoluţii excelente, confirmăm perspectivele pozitive pentru exerciţiul financiar 2024, cu un profit solid înainte de impozitare, la limita superioară a intervalului planificat de 825 milioane de euro până la 875 milioane de euro", explică Hartwig Löger, CEO al Vienna Insurance Group.

Rata combinată netă pentru primele şase luni din 2024 s-a îmbunătăţit la 93,3% (prima jumătate a anului 2023: 94,0%), în principal datorită evoluţiei pozitive a ratei daunelor.

Situate la aproximativ 123 milioane de euro brut, daunele legate de fenomenele meteo nefavorabile înregistrate în prima jumătate a anului 2024 au fost cu mult sub cele înregistrate anul precedent (aproximativ 256 milioane de euro). După reasigurare, VIG a reţinut o sumă de aproximativ 112 milioane de euro.

La sfârşitul primului semestru al anului 2024, rata de solvabilitate a Grupului rămâne la un nivel foarte ridicat, de 265% (inclusiv măsurile tranzitorii), demonstrând capitalizarea extraordinar de puternică a VIG.

La 30 iunie 2024, portofoliul total de investiţii de capital se ridica la 43,1 miliarde de euro (42,6 miliarde de euro la sfârşitul anului 2023). Această creştere de 1,1% se datorează în special creşterii numerarului şi echivalentelor de numerar, care la rândul lor sunt în principal rezultatul fluxului pozitiv de numerar din activităţile de exploatare şi investiţii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4684
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3052
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9072
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb