VIG încheie un parteneriat cu statul ungar pentru a salva preluarea Aegon

S.B.
Bănci-Asigurări / 23 decembrie 2021

VIG încheie un parteneriat cu statul ungar pentru a salva preluarea Aegon

Grupul austriac de asigurări Vienna Insurance Group AG a acceptat să împartă controlul asupra operaţiunilor sale din Ungaria cu un fond de investiţii controlat de statul ungar, pentru a depăşi astfel opoziţia exprimată de autorităţile de la Budapesta faţă de tranzacţia prin care VIG ar urma să preia subsidiara din Ungaria a grupului olandez de asigurări Aegon NV, informează Agerpres.

VIG va accepta ca fondul de stat Corvinus Nemzetkozi Befektetesi Zrt. să preia o participaţie de 45% atât la actuala subsidiară VIG din Ungaria cât şi la divizia Aegon, conform termenilor unui acord anunţat miercuri seara. Firma mamă din Austria a VIG va păstra pachetul majoritar de acţiuni şi controlul managerial.

Acest acord este ultimul exemplu al modului în care autorităţile ungare pun presiuni pentru a extinde influenţa guvernului în economie.

La finele anului trecut, Aegon a anunţat vânzarea operaţiunilor sale din Europa Centrală şi de Est (CEE) grupului austriac Vienna Insurance, pentru 830 milioane de euro (993 milioane de dolari). Tranzacţia viza companiile Aegon Hungary Holding B.V., Aegon Hungary Holding II B.V., Aegon Poland/Romania Holding B.V. şi Aegon Turkey Holding B.V şi a fost aprobată de Comisia Europeană încă din luna august. Cu toate acestea, finalizare acordului a fost blocată de Ministerul de Interne din Ungaria, care s-a opus citând legea referitoare la interesele economice naţionale.

Acelaşi fond de stat Corvinus Nemzetkozi Befektetesi Zrt. deţine şi o participaţie de 15% la acţiunile diviziei din Ungaria a băncii Erste Group Bank AG, în urma unui acord convenit în 2015 pentru reducerea taxei pe bănci introduse de Guvernul de la Budapesta.

Preluarea diviziilor Aegon va consolida poziţia VIG drept unul din cei mai mari asigurători din Europa de Est. Grupul austriac este deja lider de piaţă în Cehia, Slovacia, România şi Bulgaria precum şi pe piaţa din Austria.

Pe piaţa românească, grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) deţine companiile BCR Asigurări de Viaţă, Omniasig şi Asirom. În primul trimestru al acestui an, companiile de asigurări deţinute în România de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) au înregistrat un volum total de prime brute subscrise de 146,2 milioane de euro, în creştere cu 16,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi timp, grupul a obţinut pe piaţa românească un profit înainte de impozitare de 4,6 milioane de euro, dublu faţă de cel raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 2,1 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb