Viktor Orban critică instituţiile de la Bruxelles

Elena Voinea
Internaţional / 29 iulie 2012

Viktor Orban critică instituţiile de la Bruxelles

Instituţiile europene au luat măsuri ineficiente de gestionare a crizei, a declarat Viktor Orban, premierul Ungariei, prezent, sâmbătă, la lucrările Universităţii de Vară Tusvanyos. În opinia domniei sale, ţările din Europa Centrală şi de Est au reuşit să facă faţă crizei mai bine decât cele din Europa Occidentală, potrivit Agerpres.

Viktor Orban a arătat, în context, că statele şi instituţiile europene au făcut o serie de greşeli în gestionarea crizei, iar în lipsa unei viziuni clare se plăteşte un preţ ridicat.

Domnia sa a explicat: "Eu cred că această lipsă de clarviziune are acum un preţ pe care trebuie să-l plătim şi acest preţ va însemna tot felul de lucruri pe care va trebui să le facem pentru a avea o renaştere europeană. (...) Se vede că naţiunile europene nu vor să se contopească. (...) Nu e vorba de un shake, ci un pahar cu fructe. Se vede că nu există o soluţie unică, care să binecuvânteze pe toată lumea, ci este vorba de o serie de probleme care cer soluţii particulare, individualizate şi, indiferent ce spun unii, renaşterea mândriei naţionale nu înseamnă că va renaşte fascismul sau ceva de genul acesta".

Premierul Ungariei a adăugat că Uniunea Europeană a devenit ''un sistem'' care nu mai poate fi criticat, iar cei care vorbesc în afara ''canonului'' stârnesc revoltă, apreciind că ''s-a pierdut spiritul iniţial european al Comunităţii Europene''.

Viktor Orban a afirmat: "Nici nu mai ştim cine dă legitimitate puterii instituţiilor de la Bruxelles. Ar trebui ca Europa să-şi tragă sufletul şi să spună că (...) deciziile trebuie luate pe baza a ceea ce cred, spun şi vor oamenii. (...) Dacă nu se iau în considerare valorile, gândurile şi ceea ce vor oamenii, se va ajunge la o criză şi mai mare. (...) Ei, acolo, la Bruxelles, nu au greşit, sunt instituţii care nu-şi asumă nicio responsabilitate".

Oficialul este de părere că soluţia ieşirii din criză pentru ţările din Europa Centrală şi de Est nu este creşterea datoriei de stat, ci o întărire a colaborării între ele, inclusiv o colaborare cu Rusia, dar din care ţările din Europa Centrală şi de Est să nu iasă din nou perdante.

Domnia sa a explicat: "Rusia dispune de surse pe care nu le poate integra în propria sa economie, are potenţial mult mai mare, resurse mai multe decât poate folosi. (...) Rusia şi Europa trebuie să găsească modalităţi de colaborare".

Premierul Ungariei a punctat, la finalul intervenţiei sale, că România şi Ungaria trebuie să colaboreze şi mai mult, în contextul coeziunii central-europene.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Le zice bine Viktor bacsi chiar daca pe ungureste. O gramada de "specialisti" la Bruxelles platiti pentru a bate apa-n piua si care nu fac decat sa adanceasca criza. Cat despre Romania ii astept pe Florin si Mugur sa dea drumul la tiparnita...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb