VIKTOR ORBAN, LA BĂILE TUŞNAD:  "Strategia UE în războiul din Ucraina a eşuat, iar acum stăm într-o maşină care este în pană"

M.G.
Politică / 23 iulie 2022

 "Strategia UE în războiul din Ucraina a eşuat, iar acum stăm într-o maşină care este în pană"

Uniunea Europeană are nevoie de o nouă strategie privind războiul din Ucraina, deoarece sancţiunile împotriva Moscovei nu au funcţionat, a declarat, astăzi, premierul ungar Viktor Orban, citat de Reuters şi Hotnews.ro. Premierul Ungariei, Viktor Orban, are astăzi tradiţionalul său discurs la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, temele abordate pornind de la motto-ul din acest an al evenimentului care este "Van, ami örök", despre care organizatorii spun că se traduce "Există ceva ce e etern" sau "Unele lucruri sunt eterne".

"Este nevoie de o nouă strategie care să se concentreze pe tratativele de pace şi pe elaborarea unei propuneri bune de pace ... în loc să se axeze pe câştigarea războiului", a declarat Orban, în discursul său de la Şcoala de vară de la Băile Tuşnad, scrie Reuters.

Naţionalistul Orban, reales pentru al patrulea mandat consecutiv în aprilie, a reiterat că Ungaria va rămâne în afara războiului din Ucraina vecină.

Orban a declarat, în repetate rânduri, că Ungaria (care depinde masiv de gazul rusesc n.r.) nu este dispusă să sprijine embargourile UE sau limitările asupra importurilor de gaze ruseşti, deoarece acest lucru i-ar submina economia.

În discursul său din România, liderul de la Budapesta a mai susţinut că strategia occidentală în Ucraina a fost construită pe patru piloni:

în primul rând că Ucraina poate câştiga un război împotriva Rusiei cu armele NATO,

sancţiunile ar slăbi Rusia şi ar destabiliza conducerea acesteia,

sancţiunile ar răni Rusia mai mult decât Europa,

lumea s-ar alinia în sprijinul Europei.

Orban a susţinut că această strategie a eşuat, deoarece guvernele din Europa se prăbuşesc după modelul "domino", preţurile la energie au crescut şi acum este nevoie de o nouă strategie.

"Stăm într-o maşină care are găuri în toate cele patru roţi: este absolut clar că războiul nu poate fi câştigat în acest fel", le-a spus Orban susţinătorilor săi.

El a insistat că Ucraina nu va câştiga niciodată războiul în acest fel "pur şi simplu pentru că armata rusă are o dominaţie asimetrică".

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. un asfel de presedinte aveam si noi nevoie,care protejaza ungurii,financiar,prin investitiile mult mai mari pe care le fac strainii in hu,asigurand conditii superioare celorlalte tarii,ei si slovacii sunt campioni!

    nu ca somnorosul nostru care ne-a facut sa platim cele mai puternice garantii de securitate ,punand in cap economia,veti vedea ce se va intampla in trimestrul 4 cei care carcotesc si primul trimestru al anului viitor,bine a scris cineva in editorial ca petrecem pe Titanic si nimeni nu vrea sa opreasca bautura!

    O IMAGINE CORECTA A SITUATIEI ALBASTRE! 

    1. de un presedinte sa protejeze ungurii aveam nevoie?

      Ca el ,dar ca a dat somnotosu mina cu americanu sau francezu,au zburat miliarde pe patrioate si himarsuri sau submarine!

      Le am pus teritoriul la dispozitie,au facut baze,tot noi sa cumparam arme sa le pazim bazele lor?

      Patrioatele sunt pt bazele lor,si avioanele la fel,ne sugrumam economic pt dominatia lor mondiala,noi ne alegem cu datorii imense si slugarniciemai rau ca la inalta poarta ,conducerea noastra fanariota! 

      Am avut un astfel de presedinte. S-a numit Ceausescu si ne-a adus o dictatura neagra de pe urma careia romanii au suferit cumplit.

      Orban este un Putin in faza incipienta. 

      O masina in pana este mai buna decat una mitraliata si epurata de Putin. Pana se rezolva.

    strategia ungariei inhaitata cu rusia va esua ... ungaria va ramane cu mai putin de jumatate de tara

    1. Politica haotică a UE va arunca cetățenii in frig și foame, ceva fără precedent pentru secolul 21. Deja se vad semnele ipocriziei - UE incepe sa dea înapoi cu sancțiunile împotriva Rusiei, un act penibil dar necesar din rațiuni practice..

      Nu cred,Vali,cine sa le ia jumatate din tara?Astia sunt oameni dificili,cu pretentii,nu sunt multumiti niciodata,pozeaza mereu in victime,cine se leaga la cap cu ei?Sa-i ia cine vrea si sa se spele cu ei pe cap dar nu noi!

      Unde vezi tu foamete in Europa, in afara de Rusia?

      Chiar si cu inflatia asta mare, europenii o duc mult mai bine decat rusii, iar pe masura ce rutele alternative de aprovizionare cu gaze si petrol se vor concretiza, europenii o vor duce mai bine iar rusii o vor duce tot mai rau. 

    Un adevărat lider care a dovedit că nu e o slugă a Vestului.

    Trogloditul de Biden nu a dat niciun mesaj de îndemn la pace. Un terminat!

    Oamenii de calitate stiu să deosebească un lider de un servitor al Ocultei Mondiale globaliste. 

    1. Adevaratul lider e sluga lui Putin

    cam asa este ....

    Dacă nu îți place de ce mai stai in UE ?

    Vrei avantajele UE dar il sabotezi pe fata. 

    Ai o politica asemănătoare cu cea din 1918 - 1940, numai ca acum te satisface Putin. 

    Nu pricepi despre frontiere, de tari, agresiune criminală, refugiați copii si femeii cu milioanele, democratie.....

    Cine seamănă vant culege furtuna ! 

    1. Daca se ducea și Iohannis la Tușnad, pe cine huiduia și pe cine aplauda lumea, ia zi!

      Cine e lider maximo? 

      Chiar nu pricepi despre ce e vorba ?

      E vorba despre pamant, 

      El vrea pamantul altora, al vecinilor, si lucreaza in acest sens, chiar pe fata. 

      Esti de acord cu el in asta ? 

      Idoli din astia adorati de popor, au fost destui pana in 1940 in Germania, Italia, Ungaria, ..

      Sa vorbeasca si sa dea lecții de la el de acasă. 

      Tu ce fel de prafuri consumi mai panarama care esti.Romania a fost sau este in razboi.? Atunci de ce sau refugiat in alte tari 5 milioane de romani.? Cumva de bine.? Cred ca tu,esti o jigodie care sugi din banii romanilor,sau ai facut din nevastata si ficata,curve in italia iar tu stai cu burta la soare si te bronzezi din munca lor. Ucraina,are milioane de refugiati intrucat teroristul PUTIN,ara in ucraina cu rachete, Clasa noastra politica ,nu a fost atacata de nimeni,ba ea clasa politica le-a declarat razboi cetatenilor romani care pleaca pe capete in timp ce politicienii nostrii se imbogatesc mai ceva ca ABRAMOVICI. Colac peste pupaza,iata ca TARA,a ajuns un sat fara caini,prin care prietenul lui PUTIN,ORBAN al ungariei vine in TRANSILVANIA ca si cum TRANSILVANIA ar fi o PROVINCIE UNGUREASCA peste care stapaneste ORBAN. Ce zici de IMNUL SECUIESC care a devenit IMNUL PROVINCIEI TRANSILVANIA.? Dar despre cuvantarea de azi a lui ORBAN al ungariei la TUSNAD prin care il lauda pe PUTIN,ai auzit sau vazut vreo reactie a Presedintelui sau Guvernului Romaniei de care rade ORBAN la fiecare vizita in TRANSILVANIA UNGUREASCA.? Sa vezi cum PUTREGAIURILE care conduc UNIUNEA EUROPEANA ca nu vor zice nici PAS,despre apropierea dintre ORBAN si PUTIN,in schimb o sa SANCTIONEZE ROMANIA,ca vezi chipurile nu ORBAN strica pentru derapaj ci CONDUCATORII Romaniei ca ii permit acestuia sa BATJOCOREASCA ROMANIA si sa URINEZE pe UE. Ba multi mai sunteti dar PROSTI BATA.!

      Pai,asa este,conducatorii Romaniei trebuie sanctionati fiindca ii permit astuia sa vina si sa se dea in stamba pe aici.Adevarul este ca ungurii din inexistentul tinut secuiesc ar trebui stramutati in Dobrogea pentru a vedea exemplu de democratie,respectarea drepturilor tuturor,nu au treaba cu nimic,nu exista niciun fel de discriminare!Sa-l ia si pe Orban de Ungaria,sa primeasca lectii de acolo,nu sa vina in vizite private si sa tot cotcodaceasca pe aici,ca nu e tara ma-sii si a lui tac-su!Asa zisii nostri politicieni sunt toleranti cu toata lumea,numai cu romanii,nu.Sa le fie rusine,ori sunt lasi,ori sunt indolenti,ori sunt nesimtiti,ori sunt toate la un loc.

    Multi tigniti mai comenteaza pe aici. Sunt la nivelul alora din birtul satesc.

    Ungaria va primi ce merita. Dupa aia vor mai plange 100 de Ani ca sunt oprimati. Tot ce se intampla este spre binele nostru ca nu vor mai avea o voce pentru mult timp intre tarile civilizate 

    1. Si investdsc in Ro in magazine pt un cos ieftin,f ieftin de 100 eur!

      Astia sunt investitorii Ro,sa ia si ulti.ul banut sa l duca la nemti ca e saraci! 

    Canicula, si apartamentele supraincalzite, deraiaza mintea cititorilor cu opinie, spre xenofobie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb