"Ford Motor Company" (FMC) a obţinut, în cel de-al doilea trimestru din 2004, un venit net de 1,2 miliarde dolari, în creştere cu 417 milioane faţă de perioada similară a lui 2003, informează un comunicat al companiei "Romcar", reprezentantul "Ford" în România. Veniturile "Ford Motor Company" din operaţiuni curente, excluzînd veniturile extraordinare, au fost de 1,3 miliarde dolari, echivalentul a 61 de cenţi pe acţiune. Rezultatul depăşeşte estimările iniţiale de 50 de cenţi pe acţiune. Volumul valoric al vînzărilor în ultimul trimestru a crescut la 42,8 miliarde dolari, faţă de 40,6 miliarde dolari în al doilea trimestru din 2003.
În cadrul diviziei auto a FMC, "Ford" America deţine supremaţia în ceea ce priveşte nivelul profitabilităţii cu un profit brut de 477 milioane dolari (valoare brută), în creştere cu 101 milioane faţă de perioada similară a anului trecut. Pe locul al doilea se situează "Ford" Europa, cu un profit brut de 211 milioane, urmat de Ford Africa şi Asia-Pacific, care a înregistrat o valoare brută a profitului de 55 milioane dolari.
Rezultatul înregistrat de divizia auto "Ford" Europa marchează cea mai spectaculoasă creştere: 211 milioane dolari profit brut în al doilea trimestru din 2004, în comparaţie cu o pierdere brută de 525 milioane dolari în aceeaşi perioadă din 2003. Creşterea de peste 700 milioane dolari s-a datorat în principal volumului ridicat al vînzărilor şi costurilor scăzute. Astfel valoarea totală a vînzărilor "Ford" în Europa, în al doilea trimestru al acestui an, a fost de 6,7 miliarde dolari, faţă de 5,2 miliarde dolari în perioada comparativă din 2003.
Pentru cel de-al treilea trimestru din 2004, "Ford" îşi propune o creştere cu 5 cenţi pe acţiune a veniturilor din operaţiuni curente, excluzînd veniturile extraordinare.
"Ford Motor Company" are sediul în Dearborn, Michigan şi realizează autoturisme pentru 200 de pieţe de pe 6 continente. Avînd peste 327.000 de angajaţi în întreaga lume, divizia auto FMC cuprinde mărcile Aston Martin, Ford, Jaguar, Land Rover, Lincoln, Mazda, Mercury şi Volvo.