VIOREL CATARAMĂ: ''Oradea merită să fie inclusă în patrimoniul UNESCO''

G.U.
Politică / 3 decembrie 2020

''Oradea merită să fie inclusă în patrimoniul UNESCO''

Candidatul Pro România Bihor pentru Senat, Viorel Cataramă, a declarat astăzi că va întreprinde toate eforturile necesare, împreună cu autorităţile locale şi centrale, pentru ca Oradea să fie inclusă în patrimoniul UNESCO, conform Agerpres.

"Am investigat foarte serios posibilitatea ca Oradea să fie inclusă în lista monumentelor UNESCO, în patrimoniul mondial UNESCO. Sunt şase criterii după care se acordă acest calificativ. În România mai sunt şase obiective culturale deja în patrimoniul UNESCO şi unul natural, Delta Dunării. Oradea a fost inclusă în 2011, în reţeaua europeană Art Nouveau, datorită multor clădiri de patrimoniu arhitectural Secession. În România există cel puţin un precedent care arată că centrul istoric al municipiului Oradea ar putea să se califice, anume centrul istoric din Sighişoara. Iar în Europa sunt mai multe oraşe, precum Genoa şi Verona. Voi întreprinde toate eforturile împreună cu autorităţile locale şi autorităţile centrale, pentru Oradea, în opinia mea, merită să fie parte a patrimoniului mondial UNESCO. Astea sunt lucruri bune pe care trebuie să le ducem mai departe," a declarat, într-o conferinţă de presă, Viorel Cataramă.

Candidatul Pro România la Senat a subliniat, din nou, că dincolo de admiraţia şi felicitările sale pentru tot ce a făcut fostul primar Ilie Bolojan în oraş - clădiri renovate, centuri şi drumuri făcute etc - mai sunt aspecte care au nevoie de îmbunătăţiri, de investiţii şi de eforturi. El s-a referit la taxe şi impozite locale, la plata gigacaloriei, la nivelul de salarizare, la lipsa posibilităţilor de distracţie pentru tineri, la universitate, potrivit Agerpres.

"Staţi pe ape termale, care nu sunt folosite şi ele sunt gratuite şi nu faceţi nimic. Sunteţi aşa de bucuroşi să plătiţi cea mai scumpă gigacalorie? Orice om normal nu vrea să plătească mai mult la stat. Deci nu pot să mă fac că nu văd aceste realităţi. Am constatat că Bolojan a reuşit performanţa să subordoneze toate partidele, cu excepţia Pro România Bihor. Dictatorii întotdeauna au început prin a fi iubiţi de popoarele lor. Dar apoi popoarele au suferit. Apelul meu la dvs. este să iubiţi cu măsură şi ponderat. Nu e normal să treci cu vederea nerealizări numai pentru că există în altă parte unele realizări. Dacă nu este capabil să performeze în acele domenii trebuie să lase pe alţii să performeze", a declarat Cataramă.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Pai si Videle? Sau macar Alexandria de Teleorman?

    Gata ma trecusi de la pnl la psd mai mic?

    Atinge culmi ale penibilului politic , în rest,cu "malaiul " stă bine !

    Liberalu cu catarama sparta la pantalonii cazuti.

    Vioreleeeee, gargara mai mica te rog frumos. Daca nu le ai cu mancatu' de kkt atunci ia un cazzo di Italia la subsiori si du-te frate-n mobila experta stii tu "" 

    Investitorii SAFI INVEST NU IARTA SI NU UITA ! Pana nu dai oamenilor inapoi, NENOROCITULE, tu nu ai siguranta ca vei crapa in patul tau, JNAPANULE !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb