VIORICA DĂNCILĂ: "Preşedintele trebuie să fie un exemplu în respectarea Constituţiei"

T.T.
Politică / 5 iunie 2019

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Actualizare Data la care se va desfăşura congresul PSD va fi stabilită vineri, prin vot, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, a declarat, astăzi, preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă.

"Am discutat despre congres, despre faptul că în Comitetul Executiv Naţional pe care îl vom avea vineri fiecare va veni cu o dată pentru congres, o dată argumentată, astfel încât să luăm cea mai bună decizie care va fi stabilită prin vot", a spus Dăncilă, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PSD.

Ea a adăugat că doreşte ca toate deciziile în partid să fie discutate în forurile statutare, "astfel încât fiecare să ne spunem punctul de vedere, iar decizia finală să aparţină majorităţii".

----

Actualizare Dăncilă, după consultări: "Am propus formarea unui grup de lucru pentru a pune cât mai repede în aplicare referendumul"

Premierul Viorica Dăncilă, preşedinte interimar al PSD, a declarat, astăzi, după consultările de la Cotroceni, că i-a propus preşedintelui Klaus Iohannis formarea unui grup de lucru, condus de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, pentru ca rezultatele referendumului să fie puse în aplicare cât mai repede.

"Am reiterat poziţia Partidului Social Democrat, şi anume că rezultatul votului este foarte important, că trebuie ca, dincolo de declaraţii, să dăm dovadă de acţiune pentru a pune în practică cât mai repede rezultatele acestui referendum consultativ. Având în vedere că acest referendumul este consultativ, trebuie să trecem la lucruri concrete, de aceea am propus domnului preşedinte Iohannis formarea unui grup la nivel de Parlament, un grup condus de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care să discute cu toate partidele politice", a declarat, astăzi, Viorica Dăncilă, la ieşirea de la consultările cu Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

"Avem nevoie de două treimi pentru a putea pune în practică aceste obiective şi să facem operaţional cât mai repede acest grup, să facem primii paşi, astfel încât această revizuire a Constituţiei să fie pusă în practică cât mai repede", a mai spus Dăncilă.

Preşedintele interiar al PSD a explicat că social-democraţii preferă că un al doilea referendum să fie organizat separat de alegeri.

"Ne dorim, în acelaşi timp, ca referendumul să nu se suprapună peste alegeri, având în vedere că acest lucru încalcă recomandările Comisiei de la Veneţia", a mai declarat Viorica Dăncilă.

-----

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, astăzi, preşedintelui Klaus Iohannis că este important să respecte Constituţia şi "să se adreseze tuturor cetăţenilor", iar consultările nu înseamnă încercarea de a forma o majoritate "pentru a da la o parte Guvernul României".

"Dacă tot vorbim de Constituţie, eu sper ca toată lumea să înţeleagă că Constituţia trebuie respectată. Constituţia trebuie respectată de fiecare demnitar şi de fiecare partid politic. Şi pentru că tot vorbim de consultări, consultările la Cotroceni presupun să ajungem la un anumit punct de vedere, discuţii cu toate partidele politice. Eu aşa am înţeles că trebuie să ne raportăm la consultări. Dar îi spun preşedintelui României că este important ca şi dânsul să fie un exemplu în respectarea Constituţiei. Ca să mergi la consultări nu înseamnă să încerci să formezi o majoritate pentru a da la o parte Guvernul României. Acest lucru nu se încadrează în prevederile Constituţiei şi cred că preşedintele trebuie să fie preşedintele tuturor cetăţenilor şi să-şi îndeplinească rolul de mediator şi nu de om politic, aşa cum a procedat în ultima perioadă", a afirmat Viorica Dăncilă, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, potrivit Agerpres.

Ea a adăugat că preşedintele României trebuie să se adreseze tuturor românilor.

"Cred că atacurile permanente la PSD nu trebuie să le aibă preşedintele României. Preşedintele României trebuie să se adreseze tuturor cetăţenilor, indiferent de opţiunea lor politică. Eu sunt premierul României, sunt premierul tuturor, indiferent de partidul politic. Atunci când adopt un act normativ, acel act normativ nu se referă numai la un segment, numai la un partid politic, se referă la toată lumea, cu atât mai mult preşedintele României trebuie să-şi îndeplinească rolul de mediator", a mai spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a mai subliniat că "PSD a înţeles foarte bine rezultatul votului".

"Am spus că nu o să mai vorbim despre justiţie, nu se dau ordonanţe şi nici nu am dat ordonanţe de urgenţă pe coduri sau pe alte aspecte de genul acesta aşa cum a făcut guvernul Cioloş şi nu am văzut nicio reacţie publică. Deci noi am înţeles şi de aceea avem foarte mare deschidere de a aduce echilibru şi consens în societate", a mai spus premierul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb