Ministrul Economiei, Virgil Popescu a anunţat că este în lucru un nou set de măsuri economice pentru a face "faţă noilor provocări" şi că este necesară o relaxare fiscală pentru companii. Ministrul Virgil Popescu a anunţat, duminică la Realitatea Plus, deja un prim set de măsuri şi spune că urmează un al doilea val.
"Am anunţat un prim set de măsuri şi este vorba despre acordarea şomajului tehnic în plată de 75 la sută pentru companiile afectate de coronavirus, pentru cele închise prin ordonanţele militare şi pentru cele cărora cifra de afaceri, respectiv încasările au scăzut cu minim25 la sută şi de asemenea, un pachet de măsuri fiscale, de creditare a IMM, cu plafon de garantare, atât pentru creditele de investiţii, cât şi pentru liniile de capital de până la 90 la sută - 80 la sută pentru investiţii, în şa a fel încât să asigurăm o infuzie în piaţă. Lucrăm, împreună cu ministrul de Finanţe şi primul ministru la un al doilea val de măsuri în aşa fel încât să putem ajusta primele măsuri şi să facem faţă noilor provocări, pentru că de la o zi la alta, de la o săptămână la alta, această luptă cu coronavirusul trebuie adaptată la realitatea care este. Mi-aş dori foarte mult ca românii să înţeleagă să nu mai circule liber, să înţeleagă că este o luptă cu un duşman pe care nu îl cunoaştem. Să aplice măsurile, să nu se gândescă că sunt luate aşa, de a speria populaţia. Sunt optimist că vom învinge acest coronavirus. şi trebuie să ne gândim ce vom face după pentru că economia va trebui restartată şi adaptată noilor cerinţe", a declarat Virgil Popescu
Popescu spune că este nevoie de o relaxare fiscală pentru companii, la finalul crizei provocată de coronavirus.
"Ieri, împreună cu ministrul de Finanţe, am participat la o videoconferinţă cu BERD şi am solicitat o strategie post coronavirus pentru a vedea liniile şi direcţiile pe care economia românească să se adapteze după această criză. Va trebui o relaxare fiscală, astfel încât companiile să ajungă cel puţin la nivelul la care au fost înainte de criză, astfel că trebuie încurajate cu reducerea taxelor şi încurajarea producţiei. Vom lansa un program, am remodificat programul de reindustrializare cu granturi de până la 200.000 de euro, Încercăm să îl ducem în mod special către producţia de materiale sanitare. Această criză ne-a învăţat că dependenţa de importuri din China şi alte ţări, nu din Europa, ne-a lăsat vulnerabili în faţa unei crize cum e cea de la ora actuală. Nu avem mulţi bani pe această linie, dar vrem să începem să vedem ce companii vor putea să acceseze aceşti bani", a declarat Virgil Popescu.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2020, 20:00)
Prioritatea zero agricultura,ind. alimentara si un sitem extins de irigatii.Sa fim pregatiti pt. criza alimentara care urmeaza
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2020, 21:48)
Încet încet o sa ajungem la concluzia că parcă ne-am pripit că am distrus sistemul de irigații, că am privatizat aiurea fabrici sa facem malluri, că am închis rafinării și combinate că e mai ieftin de adus din UE, din China până ne-a plesnit criza asta mai serios, după ce am ajuns să mâncăm ceapa din Austria și Olanda, mere din Polonia, din romania mai avem doar aerul, așa prost cum e, asta mai e încă al nostru. Bag seama Ceaușescu după 30 de ani rade de noi că ne vom întoarce singuri la ce rămăsesem când am scăpat de el.