VIRGIL POPESCU: "Scumpirea energiei pe piaţa angro nu se va regăsi în totalitate în facturile populaţiei"

J.P.
Miscellanea / 8 august 2021

"Scumpirea energiei pe piaţa angro nu se va regăsi în totalitate în facturile populaţiei"

Scumpirile recente de pe pieţele angro de energie electrică şi gaze naturale nu se vor regăsi în totalitate şi în facturile populaţiei şi, în plus, aceste scumpiri ar trebui să fie un motiv pentru români să facă o alegere pe piaţa concurenţială, pentru că acolo preţul este mult mai mic, a declarat, duminică, Ministrul Energiei, Virgil Popescu, conform Agerpres.

"Nu se vor regăsi în totalitate pentru că sunt şi furnizori care şi-au încheiat anul trecut contractele şi pe piaţa contractelor la termen preţul a fost acelaşi. Evident că nu şi-au încheiat pe toată cantitatea şi evident neîncheind pe toată cantitatea diferenţa o cumpără de pe piaţa zilei următoare, unde se întâmplă aceste scumpiri. Şi mai este un lucru. Acum este caniculă afară şi nu bate vântul. Înseamnă că nu avem energie eoliană, care poate fi mai ieftină şi poate tempera piaţa. Eu mă uit în fiecare zi şi am informările de la Transelectrica.(...) E adevărat că avem energie fotovoltaică, dar nu avem mare energie eoliană care ar putea să facă presiune pe preţ", e explicat ministrul Energiei într-o emisiune la Prima TV.

Virgil Popescu a dat drept exemplu cazul primilor trei furnizori de pe comparatorul de preţuri al ANRE, dintre care unul este compania Hidroelectrica, deţinută de Ministerul Energiei, iar ceilalţi sunt furnizori privaţi. Aceştia "nu au scumpit preţul nici astăzi pentru contractele pe care oamenii şi le încheie pe un an de zile", a subliniat ministrul Energiei.

Potrivit lui Virgil Popescu, scumpirile de pe piaţa angro ar trebui să îi stimuleze pe români să se mute pe piaţa concurenţială unde preţul este mult mai mic.

"Dacă aştepţi... şi nu te muţi în piaţa reglementată, stai în piaţa serviciului universal, care am observat că a devenit foarte scumpă, mai scumpă ca până acum. Ea este o piaţă în care furnizorii licitează la ANRE un preţ şi s-a dus foarte sus preţul. Practic, ar trebui să îi stimuleze pe români, în această perioadă, să se mute, să facă o alegere odată pe piaţa concurenţială pentru că acolo preţul este mult mai mic", a apreciat ministrul Energiei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. MEGA COZI KHILOMETRICE , ON LINE NIMIC , DOSARE ,HÂRTII . PRIN SPLITARE DIN UNUL S - A FĂCUT DOI ; A CRESCUT NR. ANGAJAȚI ; CREȘTE ȘI PREȚUL ; ,, BĂIEȚII SMART " AU OBIECTUL MUNCII !!!

    bai prostule , sau care faci pe prostu , romanii nu au ce sa aleaga de pe nici o piata concurentiala , pentru ca nu exista . toti sint intelesi cu aceleasi preturi . de asta este tinut pe viata in scaun chiritoiu ca sa nu vada , bata-v-ar focul sa va bata si sa ne scape de voi , cozi de topor ale strainilor !

    Dl Ministru care la numirea in functie parea o persoana competenta a devenit un fel de dl Bula in timp ce situatia sistemului energetic se apropie de punctul de rupere. Este clar ca lipsa investitiilor in ultimii 20 de ani a dus la aceasta situatie . Profitul unitatilor producatoare de energie a fost inghitit la BUGET sau sifonit in combinatii obscure. Fiecare guvernare a ascuns mizeria din sistemul energetic sub pres si a asteptat sa treaca cu bine ciclul electoral. Am fost si suntem improscati cu planuri fanteziste precum Cernavoda cu noile reactoare si bonanza din energia eco. S a vazut ca concurenta la intern nu functioneaza iar piata regionala ne poate aproviziona la preturi de specula. La prima criza serioasa dl ministru a dispare de pe scena dar problemele raman. Tarile puternice din UE precum Franta cu energia nucleara, Germania cu folosirea masiva a gazelor naturale, Polonia cu prelungirea folosirii carbunilor ect discuta viitorul dar au asigurat prezentul. La noi tot felul de psudo experti cu experienta de studiu in biblioteca discuta cum va curge hidrogenul prin conducte si vor pluti eoliene pe Marea Neagra dar sunt in pericol imediat sute de mii de locuri de munca si cresterea costurilor la energie la un nivel nesustenabil de catre populatie cu riscuri sociale incalculabile, 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb