Există semnale că Ministerul Energiei instigă la abuzuri conducerea Electrica pentru a înlocui profesionişti propuşi de BERD să administreze corect compania cu oameni de la ALDE Dâmboviţa, consideră Virgil Popescu, vicepreşedintele Comisiei de Industrie şi servicii din Camera Deputaţilor. În urma apariţiei articolului din BURSA potrivit căruia conducerea Electrica a acceptat două propuneri ale statului pentru a candida la CA Electrica, după termenul limită prevăzut în convocator, domnul Virgil Popescu a spus că monitorizează situaţia şi că nu va rămâne pasiv la aceste derapaje.
În consecinţă, într-o interpelare a lui Virgil Popescu către Toma Petcu, ministrul Energiei, văzută de ziarul BURSA, acesta îi pune câteva întrebări:
"1. De ce nu s-au făcut propuneri de membri în Consiliul de Administraţie ale Electric în termenul legal pe care toţi acţionarii l-au avut (10 octombrie 2017, ora 10.00), aşa cum este prevăzut în convocatorul comunicat la Bursa de Valori Bucureşti?
2. Au fost făcute presiuni asupra unor oficiali Electrica de acceptare a candidaturilor depuse după data legală ?
3. Au fost făcute presiuni pentru schimbarea firmei de avocaţi RTPR Allen & Overy pentru că opinia juridică a acesteia a fost nefavorabilă acceptării candidaturilor depuse după ora comunicată?
4. Ce îi recomandă pe domnii Gicu Iorga şi Ciprian Iacob pentru a fi membri în Bordul Electrica? Mă refer la altă competenţă în afară de cea de membru de partid?"
În opiniadomnului Popescu, există o deficienţă tot mai mare în modul în care sunt administrate companiile energetice care se află în portofoliul de activitate al Ministerului Energiei. Acestea sunt cauzate, potrivit deputatului PNL, de modul în care sunt făcute numiri de personal, uneori statul exercitându-şi abuziv calitatea de acţionar.