Vista Bank lansează, în parteneriat cu Romania Green Building Council (RoGBC), creditul imobiliar Vista Green Home, un produs în sprijinul clienţilor care aleg să cumpere sau construiască locuinţe verzi, prietenoase cu mediul înconjurător, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Noul produs oferă finanţare cu costuri preferenţiale (dobândă şi comisioane) pentru clienţii persoane fizice care achiziţionează, modernizează, extind sau construiesc locuinţe rezidenţiale certificate sau pre-certificate ca Locuinţe Verzi (Green Homes) de către RoGBC. În plus, clienţii pot beneficia cumulat de discountul de dobândă pentru virarea veniturilor lunare la Vista Bank, accesând astfel cea mai avantajoasă ofertă de credit imobiliar din portofoliul băncii.
Ecaterina Ciuraru, Director Marketing şi Dezvoltare Produse, Vista Bank: "O locuinţă verde reprezintă o investiţie ideală într-un viitor mai bun, deoarece asigură un trai mai sănătos şi mai confortabil, un impact scăzut asupra mediului şi, nu în ultimul rând, aduce proprietarilor economii pe termen lung prin costurile reduse la utilităţi şi reparaţii. Prin creditul Vista Green Home oferim viitorilor proprietari o alternativă mai avantajoasă de finanţare faţă de creditele standard. Suntem dedicaţi sprijinirii soluţiilor de locuire sustenabilă, în armonie cu mediul, şi avem încredere că, dacă fiecare contribuim prin decizii responsabile, locuinţele verzi vor deveni alegerea preferată în domeniul imobiliar."
Andrei Botiş, Preşedinte Romania Green Building Council: "Suntem mândri să anunţăm parteneriatul RoGBC cu Vista Bank pentru a promova locuinţe de mai bună calitate, mai confortabile, mai sănătoase şi prietenoase cu mediul înconjurător, pentru familiile din România, prin lansarea creditului imobiliar Vista Green Home. Provocarea climatică necesită deopotrivă angajamentul companiilor şi al cetăţenilor. Această iniţiativă reprezintă încă un pas în direcţia corectă."
Locuinţele Verzi certificate de RoGBC îndeplinesc o serie de criterii de sustenabilitate care asigură atât un impact minim asupra mediului, cât şi o calitate superioară a vieţii pentru proprietari. Astfel, proiectele verzi presupun o performanţă energetică ridicată, un consum de apă diminuat, mai multă lumină naturală, aer curat în interior, confort acustic, materiale durabile (reparaţii mai rare), design multifuncţional, amenajare peisagistică, utilizarea de materiale non-toxice, emisii reduse de carbon, sistem de sortare şi colectare a deşeurilor, acces rapid la mijloacele de transport în comun sau facilitarea transportului pietonal, cu bicicleta sau maşina electrică. Din punctul de vedere al costurilor, investiţiile iniţiale în calitate şi performanţă energetică sunt compensate în timp prin economiile realizate din facturile lunare mult mai mici la energie şi reparaţii.