Vitis Metamorfosis a investit 5 milioane euro în podgoria Dealu Mare

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Frăţia Vinului / 4 octombrie 2013

Preşedintele Giancorrado Ulrich (stânga) şi Oenologul Fiorenzo Rista

Preşedintele Giancorrado Ulrich (stânga) şi Oenologul Fiorenzo Rista

Producătorul de vinuri premium Vitis Metamorfosis finalizează, în acest an, o investiţie de cinci milioane de euro, care presupune achiziţia a 100 de hectare de teren dintre care 67,5 hectare plantate cu viţă de vie, în centrele viticole Urlaţi, Finteşti şi Năeni, din Podgoria Dealu Mare; replantarea unei suprafeţe de 52,5 hectare şi achiziţia, renovarea şi retehnologizarea cramei de la Vadu Săpat.

Potrivit reprezentanţilor companiei, investiţia a fost demarată în anul 2008, banii necesari fiind atraşi din fonduri proprii, dar şi din fonduri europene.

Prezentă din anul 2009 pe piaţa noastră, compania estimează vânzări de 300.000 de euro, pentru anul în curs şi de 800.000 de euro pentru 2014.

Planurile pentru următorii doi ani prevăd plantarea cu vie a întregii suprafeţe de teren şi amenajarea cramei în vederea desfăşurării unor activităţi turistice specifice industriei. În acelaşi timp, Vitis Metamorfosis se va concentra şi pe activitatea de export.

"Când i-am propus Marchizului Piero Antinori să viziteze podgoriile din România am ştiut că potenţialul viti-vinicol al acestei ţări îl va convinge să demareze un proiect aici. Parteneriatul cu Halewood România a asigurat infrastructura locală, iar asocierea cu oenologul Fiorenzo Rista a constituit liantul dintre cei doi producători consacraţi şi a garantat derularea investiţiei. Prin finalizarea acestei investiţii, anul 2013 va rămâne un reper important în istoria companiei. Astfel, în următorii ani, vom putea oferi iubitorilor de vin de pretutindeni vinuri premium produse în România. Ne-am propus să contribuim în acest fel la consolidarea pe plan internaţional a imaginii vinurilor româneşti", a declarat Giancorrado Ulrich, preşedintele Vitis Metamorfosis.

În prezent, Vitis Metamorfosis are un portofoliu de opt vinuri: Cantus Primus Cabernet Sauvignon şi gamele Vitis Metamorfosis şi Fluturi & Farfalle. După recolta acestui an, portofoliul va fi îmbogăţit cu noi produse, datorită soiurilor de struguri ce au intrat pe rod şi prin producerea unor vinuri Bio.

Începând cu luna august, vinurile produse de Vitis Metamorfosis sunt distribuite în România printr-un parteneriat exclusiv cu Heinrig Distribution, filiala locală a companiei germane Heinemann. Vitis Metamorfosis este singurul producător autohton de vinuri din portofoliul Heinrig.

Anul acesta, compania românească Vitivinicola I.R., aflată în portofoliul Marchesi Antinori, îşi va consolida poziţia în Vitis Metamorfosis. Aceasta va prelua, până la sfârşitul anului, participaţia deţinută de Halewood România. În urma finalizării procesului de preluare, din acţionariatul Vitis Metamorfosis vor face parte compania Vitivinicola I.R. (77% din acţiuni) şi Familia Rista (23% din acţiuni).

Conducerea companiei consideră că întreaga industrie vitivinicolă din ţara noastră are un potenţial fantastic, "piaţa locală fiind una dintre cele mai mari din lume".

În mod particular, pentru un producător premium, piaţa românească oferă importante oportunităţi de creştere, mai spun sursele citate, precizând: "Am observat că gusturile consumatorului evoluează, punându-se, astfel, presiune pe producători să ofere vinuri de o calitate superioară şi ne bucurăm că, în ultima vreme, vinurile româneşti au început să stârnească interesul şi la export".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb