VLAD ALEXANDRESCU: "Ministrul Corina Şuteu a făcut exact ce a dorit sistemul"

George Forcoş
Politică / 27 iulie 2016

Vlad Alexandrescu, fostul ministru al Culturii a criticat-o astăzi pe Corina Şuteu pentru că nu continuă reforma instituţională, având în vedere că Virgil Niţulescu a fost declarat manager al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, după organizarea unui al doilea concurs pentru ocuparea acestei funcţii.

"La al doilea concurs pentru desemnarea managerului Muzeului Naţional al Ţăranului Român, după ce primul concurs care l-a dat clar câştigător pe Vintilă Mihăilescu în faţa lui Virgil Niţulescu a fost casat, o altă comisie de concurs l-a declarat câştigător pe cel de-al doilea. Ministrul Corina Şuteu a făcut exact ce a dorit sistemul. La fel ca la Muzeul Naţional de Istorie a României, unde după ce fostul manager Ernest Oberländer Târnoveanu a obţinut nota 6.80 (notă după care ministrul era obligat potrivit legii să îl demită), Corina Şuteu l-a numit tot pe el interimar pentru 4 luni", a exprimat Vlad Alexandrescu pe Facebook.

În mesajul său, Vlad Alexandrescu este de părere că reforma iniţiată de acesta la nivelul instituţiilor subordonate Ministerului Culturii este periclitată, fiind vorba de existenţa unor grupuri de interese în privinţa monumentelor de patrimoniu din ţară. Vlad Alexandrescu se arată dezamăgit de faptul că ministrul Corina Şuteu nu se dovedeşte o continuatoare a reformelor, iar deciziile sunt controlate de repectivele grupuri de interese:

"Se alege praful de toată reforma pe care am pornit-o! Acest demers a produs un şoc în reţeaua directorilor din instituţiile aflate în subordinea ministerului Culturii, precum şi în grupurile de interese ce gravitează în jurul monumentelor de patrimoniu ale României. Am sperat că această reformă va fi continuată chiar de succesoarea mea la minister. Preşedintele Klaus Iohannis a spus, cu prilejul depunerii jurământului ei, că domeniul de care se ocupă ministerul Culturii are nevoie de reformă. Din nefericire, la ministerul Culturii cuvântul reformă nu se mai pronunţă. E limpede pentru mine astăzi că, în faţa ameninţării pe care acei directori pare că o reprezintă, a prevalat o frică atavică. Şi un control radical al deciziei de către grupuri de interese. Nu pot spune cu precizie unde este originea eşecului. Probabil în acea frică şi în neasumare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb